Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Vizesi

Vize merkezimiz Yeni Zelanda Vizesi hakkındaki tüm konularda engin tecrübesi ile vize işlemlerinizin en kısa sürede tamamlanmasına yardımcı oluyor. Karşılaştığınız problemlerde ya da ileride karşılaşmanızın mümkün olduğu problemleri anında çözerek size en pratik vize alma adımlarını sunuyoruz.

 

Yeni Zelanda Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları her türlü Yeni Zelanda seyahatinde vize almak zorundadır. Türkiye ile Yeni Zelanda arasında herhangi bir anlaşma bulunmuyor. Vize almak isteyen kişilerin ilgili konsolosluğa gidiş nedenine bağlı olarak başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru işlemleri Yeni Zelanda Ankara ya da İstanbul Konsoloslukları tarafından alınır.

Yeni Zelanda ülkesine seyahat gerçekleştirmek isteyen kişilerin öncelikle konsolosluktan randevu alması gerekir. Bu randevuda kişi başvurusunu gerçekleştirir. Başvuru sırasında kişiyi vatandaş olarak, maddi ve gitme gerekliliği açısından tanıtacak belgeler eklenir. Konsolosluk bu belgeleri inceleyerek kişinin vize alıp alamayacağına karar verir.

Yeni Zelanda Vize Ücreti Ne Kadar?

Yeni Zelanda vizesi ücreti 60 Dolar olarak belirlenmiştir. Ancak belirlenen bu rakam turistik ya da kısa süreli ziyaretler için belirlenmiş rakamdır. Alacağınız vizenin türüne bağlı olarak bu rakamın 720 Dolar’a kadar yükselmesi beklenebilir. Ayrıca bu ücretlerin yanında sigorta bedeli, kargo bedeli, hizmet bedeli ve biyometri işlemleri gibi hizmetlerin ücretleri de olacaktır.

Vize ücretinizi başvurunuzu yapmadan önce ödemeniz gerekir. Aksi takdirde başvuru işleminizi gerçekleştiremezsiniz ve aldığınız randevu dahilinde hiçbir işlem yapamazsınız. Başvuru ücreti ödemelerinizi ise konsolosluğun girişinde bulunan gişelerden ya da konsolosluk tarafından verilen banka hesaplarından gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme işleminizin hemen ardından dekontunuzu almalı ve evraklar için düzenlediğiniz dosyanın içerisine koymalısınız.

Vize ücreti yalnızca bir kerelik ödenir. Yani ücreti ödenmiş bir vize ile yalnızca bir başvuru gerçekleştirilebilir. Ödemiş olduğunuz ücret vize sonucunuz ile bir bağlantı içermez, eğer başvurunuz reddedilirse size herhangi bir geri ödeme yapılmaz. Reddinizin ardından yeni bir başvuru yapmak isterseniz de yeniden ücret ödemeniz gerekecektir.

Vize ücretinde zamanla değişim yaşanması beklenen bir durumdur. Ancak ücretler için genellikle yılda bir kere düzenleme gerçekleştirilir. Bazı durumlarda ise yıl ortasında ücret değişimi gibi durumlarla karşılaşılabilir. Ücretler hakkındaki en güncel bilgiyi konsolosluğun telefon numarasını kullanarak öğrenebilirsiniz.

Yeni Zelanda Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Yeni Zelanda vizesi ile çalışma izni almak istiyorsanız ilk önce bir işe sahip olmanız beklenecektir. Çalışma vizesi alma adımları genel çerçevede şu şekilde gerçekleşir;

  • Yeni Zelanda’da bulunan şirket tarafından iş sözleşmeniz, anlaşma öncesi yaptığınız yazışmalar ya da diğer belgeler ile Yeni Zelanda Konsolosluğu’na başvuruda bulunmanız gerekir.
  • Bu süreçte Yeni Zelanda’da bulunan şirketinizin de gerekli belgeler ile Yeni Zelanda içerisinde sizin adınıza çalışma vizesi için başvuruda bulunması gerekir. Bunun ardından şirket size bir davetiye yollayacaktır.
  • Sizin de konsolosluğa giderek davetiyenizi, çalışma belgelerinizi ve kimliğinize ait diğer başvuru belgelerini bir araya getirmeniz ve randevu ile teslim etmeniz gerekiyor.
  • Tüm bu işlemlerin ardından konsolosluk sizi değerlendirecek ve hem izninizi hem de vizenizi size verecektir.
  • Çalışma vizesi ile seyahat sağladığınız için Yeni Zelanda içerisinde de çalışma izniniz olacaktır.

Çalışma izni almak yalnızca sizin ya da şirketinizin gerçekleştireceği bir işlem değildir. İzin için yapılan başvuruda hem sizin belgelerinizi paylaşmanız hem de şirketinizin Yeni Zelanda içerisinde sizin için gerekli belgeleri paylaşması gerekir.

Zaten Yeni Zelanda içerisinde ikamet eden ancak ülke içerisinde çalışmaya başlamak isteyen kişilerde ise şu noktalara dikkat edilir;

  • Kişinin kalma nedeni ve Yeni Zelanda vizesi türü: Kişinin kalma nedeni turistik ya da eğitim gibi amaçlarda ise kişiye çalışma izni verilmeyebilir. Çünkü bu vize türlerinin genelde çalışma gerçekleştirilmesi için izni yoktur. Ancak aile birleşimi, çalışma ya da diğer türlü vizelere sahip kişilere çalışma izni verilebilir.
  • Bir şirkette işe sahip olmak: Eğer çalışma izni almak istiyorsanız bir şirkette işe sahip olmanız gerekir. Ancak bu işlerin “nitelikli” olarak adlandırılan, tecrübe ve akademik eğitime ihtiyacı olan işler olması gerekmektedir. Diğer türlü işler için kişilere çalışma izni verilmesi beklenmeyebilir.

Eğer çalışma izniniz olmadan Yeni Zelanda içerisinde çalışmak isterseniz karşılaşacağınız iki büyük problem vardır;

  1. Yeni Zelanda içerisindeki iş verenler sizi kurumunda çalıştırmak istemeyecektir. Çünkü çalışma izni olmayan göçmenleri izinsiz olarak bir işte çalıştırmanın cezası hem çalışan hem de iş veren için büyüktür.
  2. Vizeniz iptal edilecektir ve ülkeden deport edilirsiniz. Ayrıca bunun yanında hapis ya da para cezasına da çarptırılabilirsiniz. Böyle bir durum sonucunda bir daha Yeni Zelanda vizesi almanız mümkün olmayacaktır. Ülkeye girişiniz tamamen ya da belirli bir süre için yasaklanabilir.

Avusturalya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avusturalya vizesi almak için başvuru yapmak istiyorsanız öncelikle konsolosluktan randevu almanız gerekir. Randevu için konsolosluğu telefon numarasından arayabilir ya da turkey.embassy.gov.au web sitesinden online başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Randevu işleminizin hemen ardından başvuru için gerekli belgeleri bir araya getirmeniz gerekir. Bu belgeler temel olarak şu şekildedir;

  • Geçerli olarak sayılan en az 2 sayfası boş yeni pasaport,
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Adli Sicil kaydı ve iyi huylu olduğunuzu gösteren belgeler,
  • Maddi durumunuza ilişkin varsa tapularınız ve diğer belgeleriniz,
  • Güncel banka hesabınızın hesap dökümü ve bakiyesini sunan cüzdanı,
  • Kimlik fotokopisi ve iki adet biyometrik fotoğraf
  • Tüm belgelerin yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş kopyaları,
  • Başvuru nedeninize ilişkin olarak sunduğunuz belgeler,
  • Konaklama ve seyahat rezervasyonlarınız / harcamalarınız.

Bu belgelerin yanında bir de sizden biyometri alınması beklenecektir. Bunun için en yakın konsolosluğa gelmeniz beklenebilir.

Online ya da konsolosluktan doğrudan gerçekleştirdiğiniz başvurularınızın ardından başvurunuzu takip edebilir, başvurunuzda bulunan hatalarınızı öğrenebilir ya da başvurunuzu geri çekebilirsiniz.

Başvurunuzun değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra sonucunuz size iletilecektir. Sonuçta üç durum ile karşılaşmanız mümkündür;

  • Başvuru kabul edildi: Bu durumda vizenizi alabilir ve hiçbir sorun olmadan seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Başvuru reddedildi: Bu durumda vizenizi alamazsınız. Sonucunuza itiraz edebilir ya da yeni bir başvuru oluşturabilirsiniz.
  • Başvuru reddedildi / hata: Başvurunuzda eksik belge, geçersiz belge gibi problemlerin olması durumunda konsolosluk size temin etmeniz için süre tanıyacaktır. Ancak bu durumun olması yerine başvurunuz doğrudan reddedilebilir. Bu nedenle evrak konusunda son derece dikkatli olunmalıdır.

SSS

Avusturalya vizesi için hesapta ne kadar para olmalı?

Bu miktar kalacağınız süreye göre değişiklik gösterecektir ancak birkaç günlük gerçekleştirilecek bir seyahat için dahi en az 3000 TL olması gerekir.

Avusturalya vizesi almak zor mu?

Gerekli belgeler ile doğru bir başvuru oluşturulması sonucunda Avusturalya vizesi almak da her vize kadar kolaydır.

Avusturalya vizesi ne kadar sürede çıkar?

Avusturalya vizesi çıkma süresi ortalama 30 ila 45 gündür. Ancak daha önceden Avusturalya vizesi almış kişilerin işlemi 14 ila 16 gün içerisinde sonuçlanabilir. Konsolosluğun yoğunluğu ya da kişisel nedenler ile bu sürelerde uzama yaşanması beklenebilir.

Avusturalya’ya vizesiz gidilir mi?

Avusturalya ile Türkiye arasında herhangi bir vize anlaşması bulunmuyor. Bu nedenle her pasaport türüne sahip kişilerin seyahatinden önce vize alması zorunludur.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.