Yeni Zelanda Vize Ücreti

Yeni Zelanda Vize Ücreti

Yeni Zelanda Vize Ücreti

Yeni Zelanda vize ücreti ve vize hakkındaki tüm detaylara firmamızdan ulaşabilirsiniz. Alanında uzman personel kadromuzun yardımı ile sorunsuz bir başvuru süreci geçirebilirsiniz. Firmamız ile vize işlemlerinizin önündeki bütün zorluklar kalkıyor.

Yeni Zelanda Vize Ücreti Ne Kadar?

Yeni Zelanda vize ücreti 60 Dolardan 720 Dolara kadar geniş bir skalaya sahiptir. Tercih edeceğiniz vize türü, vizenizin uzunluğu gibi konularda fiyat değişimi yaşanıyor. Ayrıca bu fiyatların yanında kargo bedeli, biyometri ücreti ya da hizmet bedeli gibi ekstra ödemeler de alınıyor.

Vize ücretinin ödenmesi vize başvurusundan önce gerçekleştirilmeli ve ödemenin makbuzu belgelerin arasına eklenmelidir. Aksi takdirde herhangi bir başvuru işlemi gerçekleştiremezsiniz. Ödemelerinizi konsoloslukta bulunan ödeme gişelerinden nakit olarak gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz de konsolosluk tarafından verilen hesap numaralarına ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı fiyatlandırma ve sizin vizenizin ne kadar olacağına dair bilgiyi ilgi konsolosluğunuzu arayarak öğrenebilirsiniz.

Yeni Zelanda vize ücreti ödemenizin ve başvurunuzu tamamlamanızın ardından dosyanız değerlendirilmeye başlanır.

Eğer başvurunuz kabul edilirse sorunsuz bir şekilde vizenizi alarak seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kabul edilmezse ise cevabınıza itiraz oluşturabilir ya da yeni bir başvuru yapabilirsiniz. Her iki durumda da size vize ücretiniz geri ödenmez. Hatta yeni yapacağınız başvuru için yeniden sizden vize ücreti ödemeniz istenecektir.

Vize ücreti ödemeleri kredi kartı ya da taksit ile gerçekleştirilemez. Kişiler tek seferde bu parayı konsolosluğa iletmelidir. Para nakit olarak ve TL cinsinden olabileceği gibi banka transferinde de tek seferde TL cinsinden ödeme yapılmalıdır. Bu ödeme yapılamaz ise başvuru da olmayacaktır.

Yeni Zelanda Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Türkiye’den Yeni Zelanda’ya gidecek kişilerin mutlaka vize alması gerekiyor. Vize almak için ise İstanbul Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğu’na ya da Ankara Yeni Zelanda Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunulması gerekiyor. Dileyen kişiler ise başvurularını yetkili vize merkezlerinden gerçekleştirebilir.

Vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin öncelikle gerekli belgelerini toplaması gerekiyor. Bu belgeler:

  • Geçerli bir pasaport ve iki adet biometrik fotoğraf,
  • Arkalı önlü okunaklı kimlik fotokopisi,
  • Seyahatiniz boyunca masraflarınızı nasıl karşılayacağınız sunan belgeleriniz,
  • Genel maddi durumunuz hakkında bilgi sunan belgeleriniz,
  • Vize başvuru nedeninize bağlı olacak sunabileceğiniz diğer belgeler,
  • Varsa eski pasaportunuz ve almış olduğunuz vizeleriniz,
  • Başvuru formunuz, dilekçeniz ve taahhütnameniz,
  • Seyahatiniz için yaptığınız harcamalar ve rezervasyonlar şeklindedir.

Ayrıca belgelerinizi yeminli tercüman aracılığı ile İngilizce diline çevirmeniz ve tüm belgelerin İngilizce bir kopyasını eklemeniz gerekiyor.

Belgelerinizi hazırladıktan sonra ise ilgili konsolosluktan randevu almanız ve bu randevuda evraklarınızı teslim etmeniz gerekir. Ayrıca evrak tesliminden önce Yeni Zelanda vize ücreti ödemesi gerçekleştirilmeli ve ödemenin yapıldığına dair bir makbuz evrakların içerisine konulmalıdır.

Yeni Zelanda Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Yeni Zelanda çalışma vizesi almak isteyen kişiler maalesef ki Türkiye’de bulunan konsolosluklara başvuramaz. Türkiye’de bulunan konsoloslukların göçmenlik ya da uzun süreli vizeler için sonuçlandırma hakkı bulunmuyor. Çalışma vizesi almak isteyen kişilerin Dubai Yeni Zelanda Göçmenlik Merkezi’ne gitmesi gerekiyor.

Çalışma vizesi almak isteyen kişilerin uygulaması gereken farklı basamaklar bulunuyor. İlk uygulanacak basamak Türkiye’de iken bir şirket ile anlaşmanın sağlanmasıdır. Kişiler daha vize başvurusu yapmadan önce Yeni Zelanda’da bulunan bir şirket ile anlaşması gerekir.

İkinci basamak ise Yeni Zelanda’nın çalışma vizesi için beklediği şartların karşılanmasıdır. Bunun için kişilerin mesleki yeterliliğine bakılır. Ayrıca sahip olduğunuz belgeler ve mesleğini icra ettiğiniz işin de nitelikli olması önemsenir. Nitelikli meslekler olarak adlandırılan yöneticiler, sanat ve meslek erbabı kişiler, yardımcı meslekler ve profesyonel mesleklerden birine sahip olmanız beklenir.

Bu şartları da karşılayan kişiler IELTS sınavına girerek 5 ve üzerinde bir puan almalıdır. Böylece dil yeterliliği de karşılanmış olacaktır. Dil yeterliliğini de karşılayan kişiler şu belgeler ile çalışma vizesi başvurusu oluşturabilir;

  • Kişisel belgeler: Kişinin kimlik bilgileri, pasaportu, nüfus örneği v.b. belgelerini sunması gerekir. Bu belgeler normal vize başvurusu belgeleri ile aynıdır.
  • Mesleki belgeler: Kişi üniversite diplomasını, sertifikalarını, varsa referaslarını, kayıtlı olduğu meslek grubunu evraklarının içerisine eklemelidir. Burada IELTS belgesi gibi belgelerin de eklenmesi beklenir.
  • Şirkete ait belgeler: Yeni Zelanda’da bulunan şirketiniz tarafından gönderilen davetiye, çalışma izni, iş sözleşmesi, iş öncesi yapılan yazışmalar ve benzeri belgeler dosyaya eklenir.

Tüm bu belgelerin eklenmesinin ardından Yeni Zelanda vize ücreti de ödenerek başvuru tamamlanır. Başvurunuz ortalama 1 ila 6 arasında sonuçlanacaktır. Burada konsolosluğun yoğunluğu, evraklarınızın eksik olması gibi durumlar sürecin uzamasına neden olacaktır. Bu nedenle sunduğunuz evrakların tamamının doğru ve tam olmasına özen göstermelisiniz.

Yeni Zelanda Oturum Nasıl Alınır?

Yeni Zelanda oturum izni almak isteyen kişilerin çalışma nedeni ile Yeni Zelanda’ya gitmesi gerekiyor. Beklenen nitelikli göçmen şartlarını karşılayan kişiler belirli süreler için oturum izni almaya hak kazanacaktır.

Gerekli evraklar ile başvuru yapılmadan önce Yeni Zelanda vize ücreti ödenmeli ve kişilerin hangi vizeye sahip olabileceği belirlenmelidir. Bu oturum türleri şu şekildedir:

  • Daimi oturum: Daimi oturum ve çalışma hakkı ile sınırsız bir şekilde Yeni Zelanda içerisinde kalabilir ve çalışabilirsiniz. Bunun için kişinin dil bilgisinin yeterli olması, üniversite ve üzeri diplomalara sahip olması, mesleki açıdan denk ve yeterli görülmesi gerekir. Bu oturum hakkına sahip olan kişiler belirli bir süreden sonra Yeni Zelanda vatandaşlığı başvurusunda bulunabilir.
  • Geçici çalışma ve oturum: Daimi oturum için yeterli kriterleri karşılamayan ancak meslek olarak belirli kriterleri karşılayan kişiler 3 yıl oturum ve çalışma izni ile geçici çalışma ve oturum vizesi alabilir. Bu kişiler 3 yılın sonunda mesleki olarak yeterliliklerini kanıtladıktan sonra daimi oturum hakkına sahip olur. Daha sonra ise Yeni Zelanda vatandaşlığı için başvuruda bulunabilir.
  • Kısa süreli: 1 yıl olarak izin verilen bu kısa süreli çalışma ve oturum izni genellikle iş erbabını yapan kişinin sözleşmesi ve mesleğine bağlı olarak verilir. Ancak 1 yılın sonunda kişiler yeniden vize başvurusunda bulunarak bu süreyi uzatabilir ya da geçişi / daimi grupların birine dahil olabilir.

Kişilerin hem çalışması hem de oturum hakkı kazanmasını sağlayan bu sistemin dışında herhangi bir oturum izni bulunmuyor. Yeni Zelanda ağırlıklı olarak nitelikli göçmenlik sağlıyor. Bu yöntemin dışında göçmenlik sağlamak isteyen kişiler Yeni Zelanda’da nitelikli göçmenlik yapan bir eş ya da aile bireyine sahip ise aile birleşiminden yararlanabilir.

SSS

Yeni Zelanda İçerisinde Ulaşım Nasıldır?

Yeni Zelanda içerisindeki ulaşım genellikle motosiklet ve motorsuz taşıtlardır. (Bisiklet, kaykay vb.) Havaalanından şehrinize ise otobüsleri ya da özel araç kiralamalarını kullanabilirsiniz. Şehirler içerisindeki ulaşım ise eğer araçlarla gerçekleştirilecekse otobüsler ve raylı sistemlerdir.

1 Yeni Zelanda Doları Kaç TL?

Günümüzde 1 Yeni Zelanda Doları ortalama 6.20 TL’dir. Ancak bu rakam bulunduğunuz tarihe ve hatta dakikaya göre değişiklik gösterebilir.

Yeni Zelanda’da Çalışmak İçin Hangi Mesleğe Sahip Olmak Gerekir?

Yeni Zelanda’da çalışması için uygun görülen meslek grupları profesyonel meslekler, yardımcı meslekler, yöneticiler ve sanat / meslek erbabı kişilerdir.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.