Yeni Zelanda Gerekli Evraklar

Yeni Zelanda Gerekli Evraklar

Yeni Zelanda Gerekli Evraklar

Firmamız Yeni Zelanda gerekli evraklar konusunda ihtiyacınız olan desteği en ince ayrıntısına kadar karşılıyor. Vize alma işlemlerinizde atacağınız her adımda en doğru işlemleri gerçekleştirerek vize almanın zorluklarını ortadan kaldırıyoruz.

Yeni Zelanda Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Yeni Zelanda ile Türkiye arasında gerçekleştirilecek seyahatlerde pasaport türü fark etmeksizin kişilerin vize alması zorunludur. Kişiler gidiş nedenleri ve kalacakları süreye uygun olarak vize başvurusunda bulunabilir ve ülkeye yasal bir şekilde seyahat sağlayabilir.

Yeni Zelanda vizesi için başvuruda bulunacak kişilerin ise şu adımları uygulaması gerekir;

  • Vize başvurusu için önce konsolosluktan randevu alınması gerekir. Bu randevu konsolosluğun müsait olduğu zamana göre verilir. Konsolosluğun yoğun olduğu ya da tatillerin denk geldiği bir dönemde dilediğiniz tarih için randevu almanız güçleşebilir. En garanti yöntem daha önceden ileri tarih için randevu almanız olacaktır.
  • Randevu alma işleminizin ardından belirlenmiş tarihe kadar Yeni Zelanda gerekli evraklar dosyası oluşturmanız gerekiyor. Bu dosyanın içerisinde tüm evrakların tam ve doğru olduğundan emin olmanız gerekiyor.
  • Belirlenmiş randevu tarihinde konsolosluğa giderek vize ücretinizi ödeyerek başvuru belgelerinizi teslim etmeniz gerekiyor. Teslim işleminizin ardından evraklarınız değerlendirilecektir.

Başvuruda değerlendirilen Yeni Zelanda gerekli evraklar şunlardır;

  • Dönüş tarihinizden en az 3 ay daha uzun, güncel ve iki sayfası boş olan pasaportunuz,
  • 35mm x 45mm boyutlarında, tam karşıdan çekilmiş ve beyaz fonlu biyometrik fotoğrafınız,
  • İngilizce olarak hazırlanmış ve neden gitmek istediğinizi anlatan dilekçeniz,
  • Başvuru için konsolosluk tarafından oluşturulmuş ve eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu ve taahhütnamesi,
  • Seyahatinize ilişkin otel ve uçak için harcamalarınız ve rezervasyonlarınız,
  • Seyahatiniz boyunca geçerli seyahat sağlık sigortanız,
  • Seyahatiniz boyunca maddi ödemelerinizi nasıl yapacağınızı gösteren belgeler,
  • Varsa eski vizeleriniz, pasaportunuz,
  • Varsa taşınmazlarınıza ait tapu ve benzeri belgelerinizdir.

Vize başvurunuzu tamamlamanız ve evraklarınızın eksiksiz olması durumunda ortalama 15 ila 45 gün içerisinde sonucunuz size ulaştırılır. Bu sonuç ret ya da onay olabilir. Değerlendirme sürecinde yaşayabileceğiniz durumlar ise şunlardır;

  • Mülakat: Konsolosluğun istediği durumlarda sizi mülakata çağırma hakkı bulunuyor. Eğer belgelerinizde ya da başvurunuzda bulunan bir neden bulunuyorsa ilgili konsolosluğa gelerek mülakata katılmanız için davet edilebilirsiniz.
  • Belge düzenleme: Belgelerinizin 15 günden eski olması ya da eksik belgelerinizin bulunması durumunda konsolosluk sizden bu belgeleri temin etmenizi isteyebilir. Ancak bazen de bu belgeleri yok olarak kabul ederek değerlendirmenizi tamamlayabilir.

Yeni Zelanda Göçmenlik Başvurusu

Yeni Zelanda’da göçmen olmak isteyen kişiler Türkiye’den başvuru yapamaz. Ankara Yeni Zelanda Büyükçelçiliiği ya da İstanbul Fahri Konsolosluğu çalışma vizesi, oturum vizesi ya da göçmenlik başvurularını kabul etmek ya da sonuçlandırmak gibi bir yetkisi yoktur.

Eğer Yeni Zelanda içerisinde 90 günden daha uzun kalmanız gerekiyorsa Dubai’de bulunan Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu’na başvuruda bulunmanız gerekecektir. Bunun için Dubai’ye doğrudan gitmeniz gerekebileceği gibi ekstra yöntemleri de tercih edebilirsiniz.

Yeni Zelanda gerekli evraklar ile buraya başvurmanız durumunda nitelikli göçmen olabilirsiniz. Bu durumda sizden beklenen koşullar şu şekildedir;

  • Yaşınız 20 ila 50 arasında olmalıdır.
  • Günlük ve çalışma hayatında sizin için yeterli olacak seviyede (ortalama B1) İngilizce dil bilgisine sahip olmanız gerekir. IELTS sınavından 5 ya da daha yüksek bir not almanız beklenir.
  • Üniversite mezunu olmanız ya da Avusturalya’da denk olarak kabul edilebilecek bir eğitime sahip olmanız gerekir.
  • Eğitimini aldığınız meslek alanında bir iş için başvuru yapılması gerekir. Seçilen mesleğin nitelikli işler olarak adlandırılan meslekler içerisinde bulunması gerekir.
  • Değerlendirme kurulu sizin için bir yeterlilik sınavı düzenler. Bu sınav sonucunda mesleğiniz için yeterli olup olmadığınıza karar verilir. Eğer sertifika ya da bir meslek örgütüne sahip olmanız gereken mimar ya da mühendis gibi mesleğiniz varsa bunlara sahip olduğunuzu kanıtlamanız beklenecektir.

Nitelikli meslek olarak görülen meslek grupları ise şu şekildedir; proje yöneticileri, mimar, mali ve insan kaynakları, laborant, planlama, mühendis, IT, kimyager, tesisatçı, marangoz, dişçi, ekonomist, doktor, öğretmen, duvarcı ve marangoz gibi mesleklerdir. Bu meslekler yöneticiler, profesyonel meslekler, yardımcı meslekler ve meslek / sanat erbabı kişiler olarak belirlenmiştir.

Yeni Zelanda’nın Vize İstemediği Ülkeler

Yeni Zelanda’nın vize istemediği ve 90 güne kadar vizesiz konaklama hakkı verdiği ülkeler bulunuyor. Bu ülkeler Avrupa birliği ülkeleri, Andorra, Arjantin, Bahreyn, Brezilya, Brunei, Kanada, Şili, Hong Kong, İsrail, Japonya, Güney Kore, Kuveyt, Makao, Malezya, Meksika, Monako, Umman, Katar, San Marino, Suudi Arabistan, Singapur, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Uruguay ve Vatikan’dır. Türkiye Yeni Zelanda’nın vize istemediği ülkeler içerisinde yer almaz. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları her türlü Yeni Zelanda ziyaretlerinde vize almak zorundadır

Yeni Zelanda Çalışma Vizesi

Yeni Zelanda Çalışma vizesi Yeni Zelanda içerisinde mesleğini icra ederek yaşamak isteyen kişilere verilen uzun süreli vize türüdür. Bu vize türü için sizden farklı şartları karşılamanız beklenir.

  • Çalışma vizesi Türkiye’de bulunulan konsolosluklardan alınamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları çalışma vizesi için Dubai Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu’na başvuruda bulunmalıdır.
  • Çalışma vizesi için başvurduğunuz mesleğiniz nitelikli meslek olarak isimlendirilen grupta yer almalıdır. Aksi takdirde Yeni Zelanda içerisinde bir şirketle anlaşsanız dahi size çalışma vizesi verilmeyecektir.
  • Kişiler daha Türkiye’de iken Yeni Zelanda’da bulunan bir şirket ile anlaşmalı ve sözleşmesini gerçekleştirmelidir. Hatta şirket ve kişi karşılıklı olarak çalışma iznini alarak evraklarının arasına eklemelidir. Bu vize Yeni Zelanda’ya gidip iş aramak için verilemez.
  • Kişilerin üniversite mezunu olması ve kendi mesleğinde tecrübeye sahip olması beklenir.

Tüm bu şartları karşılayan kişiler Yeni Zelanda gerekli evraklar ile vize başvurusunda bulunabilir. Gerekli evraklar ise kişinin mesleğine ilişkin belgeler, kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile ilgili evraklar, pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, Yeni Zelanda’da bulunan şirket ile yapılmış anlaşma, konuşmalar ve şirketten gelmiş davetiye, çalışma izni, kişinin maddi durumuna ilişkin belgeler, seyahat sağlık sigortası, başvuru formu, taahhütnamesi ve dilekçesi, otel ve uçak rezervasyonları şeklindedir.

Kişiler başvurusunu gerçekleştirdikten sonra yaklaşık 1 ila 6 ay içerisinde vize başvurusu sonucunu alacaktır. Başvuru sonucunuza göre vizenizi alabilir ya da başvurunuzu yenileyebilirsiniz.

SSS

Yeni Zelanda Vizesi Almak Zor Mu?

İyi yapılmış bir başvuru ve maddi olarak yeterli olunması durumunda vize almak zor değildir. Ancak evrakların düzgün hazırlanmaması ve vize uyum gerekliliklerinin karşılanamaması durumunda vize almak bir hayli güç olacaktır.

Yeni Zelanda Türkiye Arası Kaç Saat?

Yeni Zelanda ve Türkiye arasında gerçekleştirilen uçuşlar ortalama 10 saat 26 dakika sürer. İstanbul – Yeni Zelanda Arası uçakla geçirilen süre 21 saat 27 dk olarak hesaplanmıştır.

Yeni Zelanda’nın Geçim Kaynağı Nedir?

Yeni Zelanda’nın en önemli geçim kaynakları tarım, imalat ve turizmdir. Yeni Zelanda dünyanın en büyük ekonomileri arasında 61. Sırada yer alıyor.

Yeni Zelanda İklimi Nasıl?

Güney kutbunda yer alan ülkede ülkemizde yaz yaşanırken kış yaşanır. 4 mevsimi de yaşayan ikliminin yanında yıllık ortalama sıcaklık 18 – 19 derecedir. Ancak kuzey ve güney bölgelerinde sıcaklık değişikliği görülebilir.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.