Yeni Zelanda Konsolosluğu

Yeni Zelanda Konsolosluğu

Yeni Zelanda Konsolosluğu

Yeni Zelanda Konsolosluğu hakkındaki tüm detaylara firmamız ile anında ulaşabilirsiniz. Vize işlemleriniz için hangi konsolosluğa başvurmanız gerektiği, vize işlemleri sırasında nelere ihtiyaç duyacağınız ve sizden beklenen niteliklerin neler olduğuna dair danışmanlık hizmetini profesyonel ekibimiz ile sağlıyoruz.

Yeni Zelanda Büyükelçiliği

Yeni Zelanda Büyükelçiliği Ankara, Kacaklidere mahallesi, Kızkulesi Sokak No.11 Gaziosmanpaşa adresinde yer alan ve Türkiye’den yapılan başvuru işlemlerini sonuçlandırma yetkisine sahip olan büyükelçiliktir. Ankara ve çevre illerinde ikamet eden herkes başvuru işlemleri için burayı tercih edebilir.

Büyükelçiliğe ulaşmak isteyen kişiler 0312 446 33 33 numaralı telefondan ya da nzembassyankarattmail.com adresinden ulaşabilir. Büyükelçiliğin fax numarası ise 0312 446 33 17 şeklindedir.

İstanbul ve çevresinde ikamet eden kişiler ise Yeni Zelanda Konsolosluğu ile işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir. Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğu ise İnönü cad. 93/2 Taksim/İstanbul’da yer alıyor. Konsolosluğun telefon numarası 0212 244 02 72, e-mail adresi [email protected] şeklindedir.

Yeni Zelanda Göçmenlik Başvurusu

Yeni Zelanda göçmenlik ve uzun süreli vize başvuruları Türkiye’de bulunan Yeni Zelanda Konsolosluğu gerçekleştirilemiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının göçmenlik başvuruları için Dubai Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu üzerinden randevu alarak evraklarını teslim etmesi gerekiyor.

Göçmenlik başvurusu yapacak kişilerde ise belirli kriterler aranmaktadır. Bu kriterler genel çerçevede şu şekildedir:

  • Göçmenlik başvuruları yalnızca nitelikli göçmenlik için kabul ediliyor. Bir mesleğe sahip olmayan ve Yeni Zelanda içerisinde çalışmayacak kişilerin göçmenlik başvurusu kabul edilemez.
  • Göçmenlik başvurusunda bulunan kişinin kendi profesyonel mesleğine uygun olarak Yeni Zelanda içerisinde bir şirket ile anlaşmış ya da başvuruda bulunmuş olması gerekiyor.
  • Kişinin Yeni Zelanda’da bulunan şirketi tarafından alınmış çalışma izni bulunmalıdır.
  • Kişinin sahip olduğu meslek nitelikli meslek grubu olarak değerlendirilen mesleklerden biri olmalıdır. Aksi takdirde kişi bir şirketle anlaşmış olsa dahi göçmenlik başvurusu kabul edilmeyecektir.

Tüm kriterleri karşılayan kişiler evrakları ile başvuruda bulunabilir. Başvuru için gerekli evraklar ise şu şekildedir:

  • Kişinin kişisel bilgilerini içeren evraklar: pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, vukuatlı tam nüfus örneği, maddi duruma ve düzenli gelire ilişkin belgeler.
  • Kişinin mesleği ile ilgili sahip olduğu evraklar: Varsa referansları, diploması, sertifikaları ve meslek grubuna dahil olduğunu gösteren belgeler (mimarlık, mühendislik ve avukatlık gibi bir gruba ait olması gereken meslekler için gereklidir.)
  • Yeni Zelanda’daki iş ile ilgili evraklar: İş yeri sözleşmesi, davetiye, yazışmalar, çalışma izni gibi belgelerdir.

Bunun yanında kişinin başvuru formu ve dilekçesi doldurması gerekir. Tüm belgelerin yeminli tercüman aracılığı ile İngilizceye çevrilmesi ve İngilizce kopyalarının da belgelere eklenmesi gerekiyor.

Nitelikli iş grubuna sahip olan kişilerin göçmen olarak Yeni Zelanda’ya gidebilmesi için bir alt grup seçmesi gerekir. Bu alt grup ülkeye gideceği vize türünü belirleyecektir. Göçmenlik için Yeni Zelanda’nın aradığı vize işlemi davetiye, başvuru sahibinin kalacağı süre ve aldığı vize gibi farklı karışık sistemler kontrol edilir.

Nitelikli bir göçmen olarak başvuracaksanız iş sözleşmenizin süresine ve sizin neden başvuru yaptığınıza göre daimi, geçici ya da kısa süreli vize alınabilir. Eğer koşullarınız daimi için uyuyor ise kesinlikle daimi almalısınız. Ancak koşulları karşılayamıyorsanız diğer vize türlerinden hangisine uygun iseniz onu almanız gerekir.

Eğer bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı daimi çalışma vizesine sahip olursa belirli bir süreden sonra Yeni Zelanda vatandaşlığı için başvuruda bulunabilir.

Daimi vize için aranan şartlar ise şu şekildedir;

  • Kişi yüksek öğrenim görmüş ve tercihen mastır yapmış olmalıdır.
  • İngilizce düzeyi C1 ya da C2 olacak şekilde olmalıdır.
  • Mesleki ehliyeti, İngilizce dil bilgisi, yaş ve yetenek açısından gerekli şartların karşılanabiliyor olması gerekir.
  • Yapılan değerlendirme kurulu toplantısı sonucunda kişinin mesleki yeterlilikleri tam olarak görülmelidir.

Geçici vize ise daimi vize koşullarını karşılayamayan kişilere verilir. Bu vizenin süresi ise 3 yıl olarak belirlenmiştir. Süre bitiminde ise kişinin mesleki yeterliliğini kanıtlaması sonucunda daimi vize türüne dönüşebilir.

Tüm bu belirlemelerin en önemli kısmında yapılan değerlendirmelerden alınan puanlar bulunuyor. Yeni Zelanda tarafından yapılan bu değerlendirmelerde kişinin mesleki yeterliliklerinin yanında iyi bir insan olmasına da özen gösteriliyor.

Yeni Zelanda Büyük Elçisi Kimdir?

Yeni Zelanda Konsolosluğu Ankara Büyükelçiliği’nde hizmet veren büyükelçi Ömür ÜNSAY’dır. Ömür ÜNSAY 10 Temmuz 1972 tarihinde doğmuştur. Kişinin doğum yeri Eskişehir’dir. 2021 yılında büyük elçi olarak görev yapmaya başlamıştır.

Büyükelçiliğin Ömür ÜNSAY’dan önceki Büyükelçileri ise şu şekildedir;

  • Ahmet Ergin: 1.12.2016 tarihinden 15.03.2021 tarihine kadar büyükelçilik görevini yerine getirmiştir.
  • Damla Yeşim Say: 04.06.2012 tarihinde göreve başlayan büyükelçi 15.11.2016 tarihinde görevini sonlandırmıştır.
  • Ali Yakıtal: 15.01.2011 tarihinden 16.05.2012 tarihine kadar görev gerçekleştirmiştir.
  • Mehmet Taşer: 12.05.2009 – 16.12.2010 tarihleri arasında büyükelçilik yapmıştır.
  • Uğur Ergun. 01.06.2005 yılından 25.06.2008 yılına kadar büyükelçilik hizmeti vermiştir.
  • Ali Ünal Maraşlı: Büyükelçi 01.10.2001 tarihinden 31.03.2004 tarihine kadar hizmet vermiştir.
  • Ahmet H. Ermişoğlu: 01.04.1198 – 15.09.2001 tarihleri arasında büyükelçidir.
  • Halit Güvener: 01.11.1995 yılından 30.03.1998 yılına kadar hizmet vermiştir.
  • Teoman Sürenkök: 31.01.1992 – 30.10.1995 yılları arasında büyükelçilik görevini yerine getirmiştir.

Günümüzde hala hizmet vermeye devam büyükelçilik ile vize işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu büyükelçilik üzerinden başvurular alınır ve sonuçlandırılır, doğum, nüfus, evlilik, askerlik, pasaport, noter ve vatandaşlık işlemleri gerçekleştirilir. Ayrıca ölüm tescili, adli sicil belgesinin alınması, tebligat gibi konular için de büyükelçiliği tercih edebilirsiniz. E-devlet şifresi, sürücü belgenizin yenilenmesi gibi işlemlerde de büyükelçilikten bilgi ve yardım alabilirsiniz.

Wellington Büyükelçiliği

Yeni Zelanda Konsolosluğu Türkiye için en yetkili hizmeti Türkiye Cumhuriyeti Wellington Büyükelçiliği veriyor. Yeni Zelanda’dan Türkiye’ye gelinmesi için yapılan vize işlemlerinin sonuçlandırılmasındaki en etkili ve yetkili yerdir. Wellington Büyükelçiliği’ne ulaşmak isteyen kişiler Wellington.be.mfa.gov.tr web adresini kullanabilir.

Büyükelçiliğin çalışma saatleri 09.00 – 12.30 ve 14.00 – 17.00 arasındadır. 12.30’dan 14.00’a kadar konsolosluğun tatili bulunuyor. Konsolosluğun posta adresi ise 12248, Thorndon, Wellington 6144, New Zealand şeklindedir. Telefon ile konsolosluğa ulaşmak isterseniz +64 4 472 12 90 ve +64 4 472 12 92 numaralarını kullanabilirsiniz. Çalışma saatleri dışında konsolosluğa ulaşmak istiyorsanız +64 27 327 59 45 numaralı telefonu kullanabilirsiniz. Fax için ise +64 4 472 12 77 numarasını kullanabilirsiniz.

Yeni Zelanda içerisinde bulunan bu konsolosluk ile Yeni Zelanda’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ya da Yeni Zelanda vatandaşları Türkiye için vize işlemlerini gerçekleştirebilir.

Yeni Zelanda’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm Türkiye ilgili işlemlerinde başvurması gereken yer Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçiliği’dir. Gerekli tüm bilgi ve desteği buradan alabilirsiniz.

SSS

Avusturalya Konsolosluğu Türkiye Büyükelçisi Kimdir?

Temmuz 2017 yılında görevine başlamış ve günümüzde hala Avusturya’nın Türkiye Büyükelçiliği’ni yapan kişi Marc Innes – Brown’dur.

Yeni Zelanda Nerede Bulunuyor?

Yeni Zelanda Güney Yarımkürede, Güney Pasifik adalarının arasında yer alıyor. Ülke Avusturalya’nın 1.500 km güneyindeki küçük bir adadır.

Yeni Zelanda Konsolosluğu Hangi İllerde Var?

Yeni Zelanda vize işlemleri ile ilgilenen 2 adet konsolosluk bulunuyor. Bu konsoloslukların birincisi Ankara’daki Yeni Zelanda Büyükelçiliği, ikincisi ise İstanbul’da bulunan Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğu’dur.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.