Yunanistan Vizesi

Yunanistan vize konusunda 3 ay geçerli pasaportunuz bulunmalıdır. Bu pasaport ile 2 sayfanın boş olması kaidesi ile alım yapabileceğiniz ülkelerden bir tanesidir. Hususi pasaporta sahip olan kişilerin 180 günü açmamak kaidesi ile vizesiz giriş adımlarını tamamlamasına izin verilmektedir.  0850 228 43 53 numarası üzerinden vize alım sürecine dair tüm detaylara hakim olabilirsiniz. Yunanistan vize başvurunuzu ilk olarak bireysel yaptıysanız ve olumsuz yanıt aldıysanız bir sonraki adımda aracı kurumlar üzerinden vize başvurusunun tamamlanması gerekmektedir. Vize başvuru adımlarında aracı kurumların bir danışmanlık ücreti vardır. Bu danışmanlık ücreti vize ücretine ek olarak ödenmelidir.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesi nasıl kolay alınır; evrakların temini ve belirtilen süre zarfında vize alım başvurularının yapılması durumunda asla bir sorun yaşamadan erişim adımı tamamlanacak ve vize başvurunuz olumlu sonuçlanacaktır. Yunanistan vize başvuru adımlarında kişilerin belge gönderim adımlarına dair sorun yaşamadan talep aşamalarını gerçekleştirmesi mümkün olacaktır. Bu süreçte kalacağınız süreye göre başvuru yapacağınız vize türünde değişim meydana gelecektir.

Yunanistan c vizesi kişilerin 90 günü aşmayacak seyahatleri için verilmektedir. Yunanistan d vizesi ise kişilerin 90 günden fazla kalacakları seyahatleri için sunulmaktadır. Bu aşamada d vizesinde oturum izni de alınmalıdır. Bir okul iile ya da şirket talimatı ile gitmek zorunda kalan kişilerin vize alma adımları çok daha kısa bir sürede tamamlanacaktır. Vize başvuru aşamalarında gönderilen bilgilerde ya da başvuru adımlarında bir yanlışlık olması durumunda ret yanıtı alacaksınız. Yunanistan davetiye ile vize de uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Davetiye gönderen kişinin Yunanistan vatandaşı olması gerekir. Bu davetiye üzerinden size referans olacaktır. Davetiye gönderen kişi sizin giriş işlemlerinizin kefili niteliğindedir.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan vizesi evrak listesi kapsamında öncelikli olarak vize başvuru formunda sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurmalısınız. Verilen bilgilerin hem güncel hem de doğru olması gerekir. Bu bilgilere dair herhangi bir sorun meydana gelmemesi için Yunanistan detaylı şekilde araştırmalar yapmaktadır. Yunanistan vizesi eksik evrak gönderimi durumunda de vize başvurunuz ret yanıtı alacaktır. C vizesi evrakları kapsamında kişilerin kimlik fotokopileri, sağlık sigortaları, seyahat sigortaları bildirilmelidir. Seyahat sigortasının seyahat gününü de içine almak üzere 7 gün boyunca geçerli olması gerekir. Gönderilmesi gereken bir diğer evrak türü de uçak biletleridir. Uçak biletlerinin gidiş dönüş olmak sureti ile gönderilmesi gerekir.

D vizesi evrakları kapsamında kalacak yer bilgisi de yer almalıdır. Bu bilgileri temin etmek öğrenciler için daha kolay olacaktır. Öğrencilerin okul tarafından sağlanmış olan yurt olanaklarına dair bilgi eklemesi yeterli olacaktır. Ayrıca hem Türkiye’de eğitim bilgileri hem de Yunanistan’da kabul alınan öğretim bilgilerinin eksiksiz biçimde yer alması gerekir. Bu şekilde eğitim vasıtası ile verilen vizeler sayıca oldukça fazladır. Vizenizde belirtilen sürenin dışına çıkılması ya da turizm amacı ile girilmesine rağmen kişilerin kaçak şekilde çalışmaları direkt olarak ülkeden çıkışlarına karar verilir. Vize evrakları nereye teslim edilir; vize başvuru adımları için derlenen belgeler en kısa süre içerisinde vize başvuru merkezlerine gönderilecektir. Vize başvuru adımlarını aracı kurumlar ile gerçekleştiren kişilerin ne belgelerin gönderilmesi ne de teminine ilişkin bir sorun meydana gelmeyecektir.

Yunanistan Vizesi Ne Kadar?

Yunanistan vizesi ücreti 60 Euro olarak belirlenmiştir. Yunanistan vizesi 6 aylık ücreti ödemesi yapılırken aynı zamanda danışmanlık ücretinin de ödenmesi gerekir. Danışmanlık ücreti ödeme adımlarının sonrasında kişilerin bu ödeme makbuzunu saklaması tavsiye edilmektedir. Ödeme kayıtları online ortamda tutuluyor olsa da makbuzun saklanması daha verimli bir sonuç sunacaktır. Yunanistan vizesi çıkmazsa ücret iadesi yapılması mümkün değildir. Kişilerin başvurularının olumsuz sonuçlanması durumunda ödedikleri vize tutarı da geçersiz sayılacak ve yanacaktır. Yunanistan vize ücreti kredi kartı ödemelerinde de aynı geri ödeme sistemi söz konusudur.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

D vizesi kaç günde çıkar; bir hafta içerisinde vize çıkartma adımları tamamlanacaktır. Fakat pandemi sebebi ile bu sürelerde değişimler söz konusu olabilmektedir. Yunanistan vizesi kaç günde çıkıyor; en geç 2 hafta içerisinde gerekli olan bilgilendirmeler tamamlanır ve vize alım süreci sonuca varır. Vizenizin elektronik ortamda başvuru adımları tamamlandıysa bunun sorgulanması için size bir doğrulama kodu verilecektir.

Yunanistan Vize Başvurusu Formu

Sınır komşumuz Yunanistan için bir seyahat planınız varsa öncelikle vize işlemleri için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Vize başvurusunda için uymanız gereken gerekliliklerden biri de Yunanistan vize başvurusu formu doldurmak ve bunu teslim edeceğiniz evrakların arasına eklemektir.

Yunanistan Vize Başvurusu Formu Ücretsiz İndir

Doğal güzellikleri ve kültürü ile ülkemize benzerlik gösteren bu ülke için Yunanistan vize başvurusu formu ücretsiz indir seçeneğini tercih edebilir ve böylece evrağı bilgisayarınıza hızlı bir şekilde indirebilirsiniz.

Yunanistan Vize Başvurusu Formu Nasıl Doldurulur?

Yunanistan’a vize almak isteyen vatandaşlar için bazı soruların cevapları merak konusudur. Bunların başında da evraklar arasında neredeyse en fazla önem teşkil eden Yunanistan vize başvurusu formu nasıl doldurulur sorusu yer almaktadır. Bu konuda sizler için basit ama önemli bilgileri aşağıdaki maddelerde paylaştık.

  • Yunanistan vize başvurusu formu tükenmez bir kalem ile ve büyük harflerle yazılarak doldurulmalıdır. Eğer el yazısı tercih edecekseniz belirtilen kural bu şekildedir. Ayrıca bu formu dijital ortamda da doldurabilmeniz mümkün kılınmış.
  • Form için en önemli husus nedir diye sorulursa cevap kesinlikle bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması olacaktır. Çünkü bu konua yapılan hatalar ya da eksiklikler genelde vizenin reddedilmesine neden olmaktadır.
  • Forma zarar vermemeli, karamamalı ya da yazım yanlışlarımız için form üzerinde, bunu silmeye yarayan farklı materyaller kullanılmamalıdır. Bu durum direkt olarak evrağın geçersiz kabul edilmesi anlamına gelecektir.

Başvuru formu ya da diğer evraklara dair merak ettiğiniz ne varsa sorularınız için sizlere yardım etmekten mutluluk duyarız.

Yunanistan Vize Başvurusu Reddilme Nedenleri Nedir?

Eğer vize başvurunuz reddedilmiş ise bunun için pek çok neden sıralanabilir. Ancak içlerinden en sık karşılaştığımız neden; sizden talep edilen evraklar içerisinde eksik ya da hata bulunmasıdır.

Yunanistan Vizesi Kolay Veriliyor mu?

Evet, ister daha önce vize almış olun isterseniz ilk kez vize alın fark etmez eğer sizden istenen özelliklere sahipseniz ve evraklarınızı eksiksiz bir şekilde teslim ettiyseniz o zaman vize işleminiz yüksek ihtimalle olumlu olarak sonuçlanacaktır.

Yunanistan Vize Başvurusu Gerekli Evraklar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından Yunanistan’a gidilmesi için Schengen vizesi almaya yönelik başvuru yapılması gereklidir. Yunanistan vize başvurusu gerekli evraklar bize ulaştığınızda tarafınıza bildirilecek ve başvuru için hazırlıklara başlanacaktır.

  • Kimliğinizin fotokopisi çektirilmelidir.
  • Pasaportunuzun tarihini yenilemeli ve en az 6 aylık geçerliliğe sahip pasaport kullanmalısınız.
  • Vize başvurusuna yönelik form almalı ve taahhütnameyi imzalı şekilde teslim etmelisiniz.
  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisini çektirmeniz isteniyor.
  • Banko hesaplarınız, tapularınız, taşınmazlarınızla ilgili evrakları resmi makamlardan almalısınız.
  • Yapmış olduğunuz işe yönelik bilgilendirme belgesi almalısınız.
  • Seyahatinizi gerçekleştirmek için şart olan sağlık sigortasını yaptırmanız gerekiyor.
  • Gidiş ve dönüş uçak biletlerinizin olduğuna dair evrakları başvuru dosyalarına eklemelisiniz.
  • Seyahat masraflarının yazılı olduğu belgeleriniz başvuru dosyanızda yer almalıdır.
  • Vukuatlı şahsi nüfus kayıt örneği çıkartmalısınız.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf istenecektir.
  • Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından vize talebinin incelenebilmesi için dilekçe yazmalısınız.
  • Otele rezervasyon yaptırdığınıza dair evrakları başvuru dosyanızda bulundurmalısınız.

Yunanistan Vize Başvurusu Formu

Yunanistan vize başvurusu gerekli evraklar için konsolosluk tarafından istenen belgelerin tümüne kurumumuzun yardımıyla ulaşabilirsiniz. Ofisimize göndereceğiniz evrakların tümü incelenecek ve en kısa süre içerisinde, başvurularla ilgili hiçbir eksiklik olmadan teslim edilecektir. Başvuru formları ve vize talep formları için ülkelere göre PDF’ler halinde gerekli evraklara sitemizden ulaşabilirsiniz. Formlardaki ve taahhütnamelerdeki bilgileri gerçek bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir.

Yunanistan Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Yunanistan Konsolosluğuna yapılan tüm vize başvurularına olumlu veya olumsuz olarak en geç 20 iş günü içerisinde yanıt veriliyor. Vize başvurusunu yaptıktan sonra 20 iş günü içerisinde olumlu yanıt aldıysanız, seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapılan başvuru olumsuz bir şekilde sonuçlanmış ise konsolosluğa verilecek olan tutar ve rezervasyonlarla ilgili işlemler için geri ödeme yapılmayabilir. Bu duruma uygun şekilde tüm evrakları doğru bilgilerle ve güncel verilerle oluşturmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kurumumuz bu noktada yıllardır elde ettiği tecrübeler ve oluşturmuş olduğu uzman ekibi sayesinde çok büyük bir oranda olumlu sonuç alınmasını sağlıyor.

Yunanistan Oturum İzni Başvurusu

Yunanistan oturum izni; vatandaşı olmayan kişilerin bu ülkede ikamet etmesine olanak tanıyan göçmenlik belgesi türüdür. Süreli veya süresiz olarak iki şekilde verilir. Yunanistan oturum izni başvurusu yapacak olan kişilerin, ülkede ikamet etmek için geçerli sebepleri olması zorunludur. Oturum izni; eğitim, çalışma ve aile birleşimi amaçları ile alınabilir. Yunanistan, 250 bin Euro yatırım yapan kişilere de oturum izni verir. Yunan vatandaşı ile evlenmek, eğitim almak ve ülkede çalışmak için mesleki yeterliliğe sahip olmak, oturum izni şartları arasındadır.

Yunanistan Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan oturum izni başvuru şartları ve süreleri ülkeye gitme amacına göre değişiklik gösterir. Oturum izni alma ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Yunanistan oturum izni almak isteyen kişiler öncelikle vize başvurusunda bulunmalıdır. Uzun süreli vize ile ülkeye gittikten sonra bulunma amacını gösteren belgeler beyan edilerek oturum izni alınabilir. Yunanistan oturma izni kaç günde çıkar; oturum izni başvurusu 1-2 ay içerisinde sonuçlanır.

Yunanistan Süresiz Oturum İzni Şartları

Yunanistan oturum izni sınırlı süreli ve süresiz olarak iki şekilde verilir. Süresiz oturum izni alacak olan kişilerin sağlaması gereken birtakım şartlar vardır. Yunanistan süresiz oturum izni şartları; Yunanistan’da doğmak, Yunan vatandaşı ile evlenmek, Yunanistan sınırları içerisinde yatırım yapmaktır. AB vatandaşları ise ülkede yaşamak istemeleri halinde süresiz oturum izni başvurusunda bulunabilir. Yunanistan oturum izni vereceği kişilerin ülkeye kültürel uyum sağlaması, geçinmek için maddi imkanlarının yeterli olması ve yabancı dil bilmesine dikkat etmektedir.

Yunanistan Oturum İzni Gerekli Evraklar

Yunanistan oturum izni ülkede bulunma amacına göre verilen göçmenlik belgesidir. Bu nedenle başvurma süreci ve istenen evraklar, kişilerin gitme sebeplerine göre değişiklik gösterir. Yunanistan oturum izni gerekli evraklar konsolosluk tarafından yayınlanır. Pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi gibi belgeler tüm oturum izni başvurularında istenen belgelerdir. Bunun dışında eğitim, çalışma gibi amaçlarla başvuru yapan kişiler, amaçlarını kanıtlayan belgeleri beyan etmelidir. Mülk sahibi olarak ülkeden oturum izni alacak kişiler de noter onaylı tapu belgelerini beyan etmelidir.

Yunanistan Konsolosluğu

Yunanistan Konsolosluğu; Yunanistan’a seyahat planı yapan Türk vatandaşları ve Türkiye’deki yabancı uyruklu vatandaşlara vize ve pasaport işlemleri konusunda yetki sahibi olan tek yetkili merciidir.

Aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Yunan vatandaşlarına belge tasdiki, boşanma ve evlilik belgeleri, pasaport işlemleri hizmeti sunar. Konsolosluk görev alanı içinde Zonguldak, Artvin, Trabzon, Yalova, Sinop, Gümüşhane, Giresun, Çanakkale, Düzce, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Artvin, Bartın, İstanbul, Ankara, Gümüşhane, Sakarya, Rize, Ordu illeri bulunur.

Yunanistan Konsolosluğu Ankara

Yunanistan Konsolosluğu Ankara temsilciliği; İzmir, İstanbul ve Edirne konsolosluklarının yetki alanına girmeyen, tüm illerden gelen başvuruları yerine getirirken, bu illerden gelen kişilerin konsolosluk işlemlerini gerçekleştirir.

Konsoloslukta vekaletname, aynıyet belgesi, ölüm/doğum ve evlenme işlemleri, daimi yurtdışı ikamet belgesi, taşınma belgesi, apostil, pasaport ve vize işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Yunanistan Konsolosluğu İstanbul

Yunanistan Konsolosluğu İstanbul temsilciliğine başvuran Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşları, birçok vize ve pasaport işlemlerini gerçekleştirebilir. Türkiye’de yaşayan Yunanistan vatandaşlarının da konsolosluk işlemlerinin gerçekleştirildiği büyükelçilikte, vatandaşlık işlemleri de gerçekleştirilir.

Yunanistan’a gidecek Türk vatandaşları ticari vize, turistik vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, aile birleşimi, Yunanistan kapı vizesi gibi işlemler gerçekleştirilir. Konsolosluğun yetki alanı içinde İstanbul dışında; Zonguldak, Artvin, Çanakkale, Bartın, Gümüşhane, Karabük, Sinop, Trabzon, Samsun, Yalova, Giresun, Düzce, Bolu ve Bursa illeri bulunur.

Yunanistan Konsolosluğu İletişim

Yunanistan Konsolosluğu iletişim bilgileri dahilinde, işlemlerinizi gerçekleştirerek, sürecin daha kolay ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Yunanistan Ankara Konsolosluğu;

  • Cumartesi ve pazar günleri haricindeki günlerde, saat 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet verilir.
  • Vize hizmetleri için 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet sunulur.
  • Telefon +90 312 448 06 47
  • Faks +90 312 446 31 91
  • E-posta [email protected]
  • Web sitesi https://www.mfa.gr/turkey/tr/the-embassy

Yunanistan İstanbul Konsolosluğu;

  • Konsolosluğun çalışma saatleri 09.00-16 saatleri arasında, pazartesi-cuma günleri arasında gerçekleştirilir.
  • Vize bölümü 09.00-13.00 saatleri arasında sunulur.
  • Telefon +90 212 393 82 90/91/92/94
  • Faks +90 212 252 13 65
  • E-posta [email protected]

Yunanistan Washington temsilciliği;

  • Telefon +1 202 939 13 00
  • Faks +1 202 93913 24 / +1 202 265 15 62
  • E-posta [email protected]
  • Web sitesi www.mfa.gr/washington

Yunanistan Konsolosluğu aynı zamanda Los Angeles, Houston, Illinois, New York, Boston, San Francisco, Atlanta, Tampa Florida’da da temsilcilikleri bulunur.

Yunanistan Konsolosluğu Randevu

Yunanistan Konsolosluğu randevu sistemiyle hizmet sunarken; resmî tatillerde, bayram ve hafta sonlarında hizmetlerine arar verir. Tüm işlemler hafta arası günlerde ve konsolosluğun belirlediği saatlerde gerçekleştirilir.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.