Schengen Vizesi Başvuru Ücreti

Schengen Vizesi Başvuru Ücreti

Schengen vizesi başvuru ücreti 12 yaşından büyük olan herkes için 80 Euro olarak hesaplanmıştır. Bu ücret 12 yaşından küçük 6 yaşından büyük çocuklar için ise 40 Euro’dur. 6 yaşından küçük olan çocuklar için vize ücreti alınmayacaktır.

Belirtilmiş olan vize ücreti yalnızca vize harcınız olarak alınır. Bunun yanında hizmet bedeli, biyometrik tarama, fotoğraf çekimi, Express başvuru ve benzeri hizmetler için de sizden ekstra ücret alınacaktır.

Vizenizin başvuru ücretini vize başvurunuzu gerçekleştirmeden ödemeniz gerekir. Ödemenizi yaptığınıza dair verilen dekontu evraklarınızın içerisine eklemelisiniz. Aksi takdirde başvuru yapmanız için bir ihtimal bulunmayacaktır.

Başvuru ücretinizi konsoloslukta bulunan gişelerden ya da konsolosluğun size ilettiği banka hesaplarından yapmalısınız. Ödemeler nakit olarak tek ödemede gerçekleştirilir. Taksit yapılması ya da kredi kartı ile ödeme mümkün değildir.

Yaptığınız başvuru ücreti yalnızca 1 adet başvuru için geçerlidir. Yeniden bir başvuru yapmak istemeniz durumunda yeniden vize ücreti ödemeniz gerekecektir. Ayrıca yaptığınız başvurunuzun sonucu ret ya da kabul olsa dahi size geri ödenmez.

Vize Ne Kadar 2021?

Schengen vizesi başvuru ücreti 2021 yılında yapılan zam ile 80 Euro olarak belirlenmiştir. Hesaplanmış olan bu ücret 12 yaşından büyük olan kişiler için geçerlidir. 6 – 12 yaş aralığında bulunan çocuklar için alınan ücret 40 Euro’dur.

Vize başvurunuzu yaparken ekstra ücretli olarak sunulan hizmetler şunlardır; prime time başvuru, Express başvuru, başvuru formu doldurma, kargo hizmeti, biyometrik fotoğraf, fax / fotokopi / mail çıktı hizmeti.

Schengen Vizesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Schengen vizesi geçerlilik süresi 2 şekilde incelenebilir; vize kullanımından önce ve vize kullanımından sonra. Vizenizi kullanmadan önce;

  • 90 günden kısa olan c tipi vize almanız durumunda vizenizi kullanmak için 6 ay süreniz olacaktır. Vizenizi 6 ay içerisinde kullanmazsanız geçerliliğini kaybedecektir.
  • 90 günden uzun olan vizelerin ise geçerlilik süresi 90 gündür. Eğer d tipi vizenizi almanız ve 3 ay boyunca kullanmamanız durumunda vizenizi iptal olacaktır.

Vizenizi aldınız ve kullandıysanız vize geçerlilik süreniz vizenize uygun olarak verilir. Örneğin turist, ticari, aile – arkadaş ziyareti, kültürel seyahat gibi vizelerde verilen geçerlilik süresi 6 aydır.

Çalışma, eğitim, aile birleşimi gibi ulusal vizelerde ise süreniz nedeninize göre değişiklik gösterecektir. 3 aydan uzun 1 yıldan kısa olan seyahatler için verilir. Kimi durumlarda 3 yıl kadar uzun verilmesi de görülebilir.

Eğer vize aldıktan sonra ülkeye seyahat gerçekleştirdiyseniz ve vize süreniz bittiyse yapabileceğiniz iki durum bulunuyor;

  • Gittiğiniz ülkede bulunan yetkili merkezlere giderek vize uzatma talebi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu talebinizi vizeniz bitmeden 1 hafta öncesinde geçerli neden sunarak yapmalısınız.
  • Vizenizi uzatmak için bir nedeniniz bulunmuyorsa ülkenize acil olarak dönmeniz gerekir. Ülkeden geç çıkış yaptığınız pasaportunuza işlenir ve ileride yeniden Schengen vizesi almanız için engel oluşur.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle hangi Schengen ülkesine gideceğini netleştirmelidir. İşlemler gidilecek ülkeye özel olarak gerçekleştirilir. Ancak dileyen kişiler tüm Schengen ülkelerini kapsayan bir vize de alabilir.

  • Başvuru için randevu almanız gerekir. Konsolosluktan ya da yetkili vize merkezinden randevu alabilirsiniz. Unutmayınız ki randevusuz olarak işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir.
  • Randevu sürenize kadar sizden istenen belgeleri bir araya getirmeniz gerekir. Evraklarınızın eksiksiz ve beklenen niteliklerde olması beklenir.
  • Randevunuzda Schengen vizesi başvuru ücreti ödemenizi yapmalısınız. Daha sonra bu ödemeyi yaptığınıza ilişkin verilen dekontunuzu da evraklarınızın olduğu dosyaya eklemelisiniz.
  • Ödemenizin ardından evraklarınızı konsolosluğa teslim ederek başvurunuzu tamamlarsınız.

Başvurunuzu takiben en kısa sürede dosyanız incelenmeye başlar. Konsolosluk gerekli değerlendirmeleri yaparak vize cevabınızı size iletir.

Başvuru sırasında eksiksiz bir şekilde sunulması gereken evraklar ise şu şekildedir;

  • 10 yıldan daha eski olmayan, dönüş tarihinden en az 3 ay daha uzun pasaport,
  • 000 Euro teminatlı olarak alınmış seyahat sağlık sigortası,
  • Seyahatiniz boyunca ödemelerinizi nasıl yapacağınızı sergileyeceğiniz belgeler,
  • Seyahat ile ilgili oluşturulmuş otel ve uçak rezervasyonları,
  • Başvuru formu, dilekçesi ve başvuru taahhütnamesi,
  • 2 adet uygun şartları karşılayan 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kaydınızın örneği,
  • Schengen vizesi başvuru ücreti ödendiğine dair makbuz.

Schengen Vize İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Schengen vize için yaklaşık 1 haftalık seyahatiniz için 10 – 15 bin TL paranızın bulunması beklenir. Her gün için harcamalarınızı yeterince karşılayacak miktarda (yaklaşık 1000 – 1500 TL) paranızın bulunması önemlidir.

1 günlük bile gerçekleştireceğiniz seyahatinizde 2000 – 3000 TL arasında bir bakiye hesabınızda bulunmalıdır. Hesabınızda bulunacak tutarı en iyi şekilde anlamak için gideceğiniz ülkedeki ortalama günlük harcamaları göz önünde bulundurmalısınız.

Schengen ülkelerinin kimisi kendine ait para birimine sahipken kimisi Euro kullanır. Hangi ülkeye gidecekseniz önce para biriminin ne olduğunu öğrenmelisiniz. Çünkü TL ile arasında bulunacak olan kur farkı sizin ne kadar TL’ye sahip olacağınızı gösterecektir.

Belirtilmiş olan 10 bin TL tutar sizin Schengen vizesi başvuru ücreti ödemeniz sonrasında kalacak olan tutar şeklinde olmalıdır. Eğer rezervasyon ödemelerini gerçekleştirmediyseniz bu tutara bir de konaklama ve uçak rezervasyonunuz için ödeyeceğiniz tutarı eklemelisiniz.

Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenci vizesi erasmus, lisans, yüksek lisans ya da dil eğitimi gibi nedenlerle gerçekleştirilecek olan seyahatlerde verilen vize türüdür. Bu vize kişinin eğitim türüne ve konaklamasına neden olacak süreye göre d ya da c vizesi olarak verilebilir.

Öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle ilgili konsolosluk ile görüşerek randevu alması gerekir. Randevu süresine kadar şu belgelerin elde edilmesi beklenir;

  • Pasaport: Dönüş tarihinizden en az 6 ay daha uzun, en az iki sayfası boş ve 10 yıldan eski olmayan bir pasaport kullanmanız beklenir.
  • Seyahat sağlık sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı, Schengen bölgelerinde geçerli olan bir seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Arkalı önlü ve net bir nüfus cüzdanı fotokopisi çektirmelisiniz. Kimliğinizde resim ve kimlik numaranızın yazılı olması önemlidir.
  • Fotoğraf: Beyaz fonlu, karşıdan çekilmiş rötuşsuz ve mimiksiz, 35mm x 45 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf
  • Öğrenci belgesi ve kimliği: Schengen ülkesinde bulunan okulunuzdan aldığınız onaylı öğrenci kimlik kartı ve belgesi
  • Sponsor bilgileri: Eğitiminiz boyunca harcamalarınıza sponsor olacak kişinin maddi ve kişisel bilgileri
  • Vukuatlı nüfus kaydı: Anne baba bilgilerini de içeren, yeni tarihli, nüfus müdürlüğü ya da e-devletten alınmış vukuatlı nüfus kaydı alınmalıdır.
  • Varsa maddi durumunuza ilişkin belgeleri, eski pasaportunuzu ve eski Schengen vizelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Vize ücretinizi ödediğinize ilişkin makbuzunuzu da eklemelisiniz.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi almak istediğiniz ülkenin konsolosluğuna evraklarınız ile başvuruda bulunarak vizenizi alabilirsiniz.

Kimler Vize Alamıyor?

Evraklarında eksik olanlar, yurt dışına çıkmak için bir engeli bulunanlar ve maddi olarak yetersiz olanlar vize alamaz.

Vize Bitince Ne Olur?

Vize bitince kişilerin ülkesine dönmesi ya da gittiği ülkedeki resmi makamlardan vizesini uzatması gerekir.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.