Schengen Vizesi Başvuru Reddi

Schengen Vizesi Başvuru Reddi

Konsolosluklar tarafından birçok gerekçe ile vize talepleri ret cevabı almaktadır özellikle Schengen vize reddi Türkiye’de en sık karşılaşılan durumdur.

Konsolosluklar tarafından vize başvurusunun reddedilmesi konusunda herhangi bir açıklama yapma zorunluluğu bulunmaz. Ancak 26 üye ülkenin ortak olarak belirlediği anonim bir ret mektubu paylaşılır.

Mektupta vize sahibinin durumu açıkça yer almaz ancak genel gerekçelere yer verilir. Konsolosluklar tarafından Schengen vize mektubunda belirtilen 8. 9. ve 2. maddeler genellikle en çok ret nedenleri içerisinde sayılır.

  1. madde başvuru yapan kişinin seyahat amacı ve seyahat şartlarını kanıtlayamamış olduğunu gösterir. Dolayısıyla 2. madde ciddi bir ret gerekçesi değildir, doğru vize başvurusu ile onay almak söz konusudur.

Schengen vize başvurularında en çok alınan Schengen vizesi başvuru reddi 8. maddedir. Ret gerekçesi büyük oranda otel ve uçak bileti rezervasyonu ile alakalıdır. Başvuru sürecinde gerçekliğini yitiren rezervasyonlar ile yapılan vize başvuruları edilir.

Başvuru sahibinin gerçek bir kredi kartı kullanılarak rezervasyon iptalinde kesinti yapmayan otellerden rezervasyon yapması tavsiye edilir. Aynı zamanda uçak bileti esnek tarihli flexi ya da sigorta gibi ek hizmetler alarak kullanılmalıdır.

  1. madde ile alınan vize reddi içeriğinde geçerlilik süresi bitmeden başvuru sahibinin ülke topraklarından ayrılacağına ilişkin niyetinin tam olarak saptanmadığıdır.

Vize Reddi Aldım Ne Yapmalıyım?

Vize başvurularının her biri diğerinden bağımsızdır dolayısıyla daha önce ret cevabı almak yeniden başvuruda bulunarak vize alma şansını engellemez.

Başvuru yapanlar için vize alma ya da vizenin nasıl alınabileceği sorularını cevaplamak ile birlikte aynı zamanda vize almayı kesin olarak sunacak herhangi bir formül bulmak söz konusu değildir.

Ancak vize şansını yükseltmek ya da olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak için yapılacak olan başvurudan önce vizenin mantığını iyi anlamak gerekir.

Dosyanın tutarlı olması, vize talebi nedeninin ikna gücü ve mantıklı olması, belgelerin eksiksiz, hatasız ve tam olması, sorulan sorulara net cevap verilmesi gibi durumda vize talebinin reddedilmesi düşük bir ihtimaldir.

Schengen vizesi başvuru reddi olan birinin yeniden vize başvurusunda bulunmasını engelleyen herhangi bir durum söz konusu değildir. Konsolosluklar tarafından yeni vize başvurusu yapılabilmesi için istisnai durumlar dışında herhangi bir kısıtlama yoktur.

Düzenlenen vize ret mektubunu dikkatle okuyan başvuru sahipleri gerekçeyi ortadan kaldırarak yeniden başvuru yapabilir ya da idari mahkemelere itirazda bulunabilir.

Vize Başvurum Reddedildi Ne Yapmalıyım

İlk kez vize başvurusunda bulunan ve ret cevabı alanlar öncelikle yeniden başvuru yapmadan önce deneyimli kişilere ulaşarak yardım almalıdır.

Başvuru öncesi durumun değerlendirilmesini sağlayacak, ret nedenlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak, yüzlerce hatta binlerce başvuruya aracılık etmiş kişilerden yardım almak önemlidir.

Vize almak zor değildir ancak profesyonel olmayan bir başvurunun ret alma ihtimali oldukça yüksektir. Bu yüzden Schengen vizesi başvuru reddi sonrasında kulaktan dolma bilgilerle vize talebi tahmin edilenin aksine kolay değildir.

Vize Reddi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasının ardından yeniden başvuru yapabilmek için beklenmesi gereken herhangi bir süre zorunluluğu yoktur. Başvuru sahipleri konsolosluklar tarafından belirtilen ret şartlarını ortadan kaldırdığı an yeniden vize başvurusunda bulunabilir.

Vize reddi sonrası yeniden başvuru için süreyi belirleyecek olan konsolosluklar değil dolayısı ile vizeyi talebeden başvuru sahibinin kendisidir.

Vize başvurusunda bulunan ve ret cevabı alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yeni başvuru yapmak için kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmemesi gerekir. Kaynağı belli olmayan bilgilere güvenmek yerine bu konuda destek sağlayacak bilgiler sunan profesyonel kişilerden yardım almak her zaman faydalıdır.

Vize başvurusunda ret cevabı alanların en yaygın olarak yaptığı hatalardan birisi başka ülkelerin konsolosluklarında çözüm aramalıdır. Konsolosluklar zaman zaman ülkenin içerisinde bulunduğu durumu gerekçe göstererek Schengen vizesi başvuru reddi vermektedir.

Vize Reddine İtiraz Kaç Günde Sonuçlanır?

Vize talebi ret olunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapılan redde itiraz dilekçesi verme hakkı bulunmaktadır. Ret cevabı alındıktan sonra yapılması gereken ilk şey ilgili konsolosluğa vize reddi itiraz dilekçesi vermektir.

Dilekçenin herhangi bir standardı ya da basılı bir şekli bulunmaz. Çünkü müracaat edilen ülkeye ve nedenine göre farklı dilekçe hazırlanır. Yapılan itiraz dilekçesinden sonuç alınabilmesi için belirli şartlara ve ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir.

İtiraz dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken detaylar şunlardır;

  • Hazırlanan vize dilekçesi en geç 1 ay içerisinde ilgili konsolosluğa ulaşmalıdır.
  • Dilekçe ülkenin orijinal dilinde yazılmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.
  • Ret nedenleri ve kodları, başvuru yapan kişinin ismi, doğum tarihi, e-posta adresi itiraz dilekçesinde mutlaka belirtilmelidir.
  • İtiraz dilekçesinde ret nedenlerinin aksini kanıtlayacak ikna edici güvenilir ve açık nedenler sunulmalıdır.

Vize reddi dilekçesi konsolosluğun yoğunluğuna göre farklı süreçlerde sonuçlanır, ortalama süreç 1 ila 1,5 ay içerisinde. Ancak konsolosluğun vereceği cevap bazı zamanlarda 3 ayı bulmaktadır.

İtiraz dilekçesini vermeden önce ilk başvurunun tamamen doğru ve eksiksiz yapıldığından emin olmak dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur.

Evraklarda hatalı ya da eksik belge bulunduğu gerekçesiyle vize reddi alınmış ise yapılması gereken Schengen vizesi başvuru reddi itiraz dilekçesi değil aksine belgeleri tamamlayarak yeniden başvuru yapmaktır.

Red Alınca Tekrar Vize İşlemleri Ne Zaman Başlıyor?

Vize işlemlerinde seyahat amacına ve mesleki bilgilere uygun olarak evrak hazırlamak yapılan başvurunun olumlu sonuçlanması için atılan ilk adımdır. Başvuruda konsoloslukların değerlendirme kriterleri dikkate alınarak dosya hazırlanmalıdır.

Her ülkenin konsolosluğu ret nedenlerini belirlenmiş durumdadır dolayısı ile başvuru dosyasının hatalı olan bölümleri başvuru sahibi tarafından dikkatle araştırılmalı ve olumlu sonuç alınabilmesi için dosya güçlendirilmelidir.

Bir vizenin reddedilmesinin ardından yeniden başvuru yapmak mümkündür ancak kararının sonraki dosya için kötü bir referans olacağı unutulmamalıdır. Schengen vizesi başvuru reddi sonrası hazırlanan dosya bu nedenden dolayı güçlü olmalı ve bir önceki ret nedenlerinin ortadan kalktığından emin olunmalıdır.

Yapılan vize müracaatının ret cevabı alınmasının ardından işlemlerin ne zaman başlayacağına dair kesin bir süre belirtmek söz konusu değildir. Süreyi belirleyen başvuru yapan kişidir, konsolosluklar tarafından bu konuda herhangi bir süre kısıtlaması bulunmaz.

Red Alınca Tekrar Vize Randevusu Kaç Gün Sonraya Veriliyor?

Vize başvurularının reddedilmesinin en büyük nedenlerinden birisi evrakların tamamlanmadan randevu alınmasıdır. Çünkü vize randevusu seyahat nedeni ve kişinin bilgilerine göre evrakların hazırlanmasının ardından yapılması gereken bir süreçtir.

Yeniden vize randevusu almak için başvuru yapmak yeterli değildir. Başvuru merkezinde parmak izi verilmesi, vize ücretlerinin ödenmesi gibi süreçler izlenmelidir. Yeniden alınan vize randevusu esnasında müracaat eden kişinin bulunması gerekir.

Vize talebinde bulunmak için başvuru yapan kişinin konsolosluğun yoğun dikkate alarak seyahat tarihinden en az 6 ay önce yeniden başvuru yapılması gerekir. Başvuru sahibinin sorumluluğunda olan;

  • Evrakların eksiksiz hazırlanması
  • Başvuru formunun doldurulması
  • Başvuru dosyasının eksiklerinin tamamlanması
  • Yeniden başvurunun yapılması
  • Sürecin en önemli aşaması olan randevunun alınması
  • İşlemlerin takibidir.
Vize Redde Kaç Günde Belli Olur?

5 ila 15 iş günü içinde sonuçlanır.

Vize Reddi İtiraz Dilekçesi Ne Zaman Sonuçlanır?

1 ile 3 ay süresi vardır.

Vize Reddi Pasaporta İşlenir Mi?

Vize reddi pasaporta işlenir.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.