Avusturya Çalışma Vizesi

Avusturya çalışma izni başvurusu işlemleri için D tipi vize işlemleri yapılmalıdır. D tipi vizede 90 günü aşan yurtdışı seyahat izini verilir. Schengen bölgesinde olan Avusturya, uzun süreli ulusal vizeler için üst düzey eğitim şartlarına ve rot weib tor karte ( kırmızı- beyaz) kart vizesi başvurusu şartı sunmaktadır. Puanlama sistemiyle ilerlemekte olan kırmızı- beyaz kart başvurusu işlemleri için dil yeterlilik kriterleri bulunmaktadır. [email protected] üzerinden başvuru işlemlerinizi başlatabilir, 0850 220 37 34 ile hizmet alanından faydalanabilirsiniz.

Avusturya İşçi Olarak Gitmek

Avusturya işçi olarak gitmek için öncelikle oturma izni alınması şartı sunmaktadır. Doksan günü aşan yurtdışı seyahatlerde, D tipi vize şartları ve evrakları geçerlilik gösterir. Evrak kapsamında, başvuru formu ve dilekçesi konsolosluk üzerinden verilmeli, ülkede istihdam amacı da belirtilmelidir. Avusturya’da 6 aydan fazla kalma ve oturma izni yasası gereğince, adayın Türkiye Cumhuriyetinde sabıka kaydının temiz olması, temiz sicil belgesi ile evraklarını düzenlemesi şartı bulunur. Öğrenci vizesi, aile birleşmesi vizesi, çalışma izni için gerekli olan şartlarda, kültürel uyumluluk, dil yeterliliği ve çalışma alanındaki unvanı da yer alır. Avusturya çalışma izni için dış temsilcilik üzerinden Avusturya konsolosluğuna direkt başvuru yapılması gerekmektedir.

Avusturya yerleşme ve oturma izni başvurusu nasıl yapılır; Avusturya resmi makamlar üzerinden yapılan oturma izni başvurusu işlemlerinde, yerleşme ve oturma kartının çıkarılması gerekmektedir. Avusturya çalışma izni almadan önce ilk adım oturma izninin kabul edilmesidir. MA 20 belediye dairesi Viyana üzerinden oturma ve yerleşme başvurusu yapılarak, izin çıktıktan sonra kimlik belgesiyle çalışma izni başvurusu yapılabilir.

Avusturya çalışma izni, Avusturya ülke politikası ve çalışma şartları üzerinden üç başlık altında toplanmıştır. Çalışma izni, muafiyet izni ve ticari çalışma izni olarak farklı izin belgelerinin alınması gereken alanlar da dönüktür. Avusturya’da bir yıl boyunca ve iki yıl 14 ay boyunca çalışma izni alınabilmektedir. Oturma izni almak için gerekli olan işlemler tamamlandıktan sonra içgücü potansiyeline göre çalışma vizesi de alınabilir.

  • Avusturya çalışma vizesi başvuru işlemleri Avusturya konsolosluğu üzerinden yapılmalıdır.
  • Muafiyet belgesi, çalışma izni belgesi ve ticari çalışma izni belgesi alana göre düzenlenmelidir.
  • Oturma izni başvurusu, öğrencilik, aile birleşmesi, evlenme ve iltica nedenlerine bağlı olarak 12 ayda bir yenilenmelidir.
  • Avusturya konsolosluğuna çalışma izni için dilekçe ve bir adet konsolosluktan alınan form verilmesi gerekir.
  • Yüksek eğitim statüsüne sahip kişiler ve aile bireyleri çalışma alanı için başvuru yapabilmektedir.
  • Puanlama sistemi üzerinden Avusturya’da çalışma imkanı sağlanır.

Avusturya Çalışma Vizesi

Avusturya çalışma vizesi işlemleri için yerleşme ve oturma izinlerini alındıktan sonra, puanlama sistemi üzerinden başvuruları değerlendirir. Kültürel yeterlilik ve dil yeterliliği üzerinden, kişinin Türkiye üzerindeki eğitim statüsü de incelenmektedir. %8 iş istihdamına ihtiyaç duyan Avusturya’da çalışma alanlarına göre belirlenen başvuru işlemleri yapılmalıdır. Viyana eyaleti üzerinden MA 20 Belediye dairesine oturma ve yerleşme izni nedenleri belirtilerek başvuru yapıldıktan sonra çalışma izni vizesi için başvuru yapılabilir. AB oturma izni kriterlerini uygulamakta olan Avusturya prosedürü, adayın kültürel ve dil yeterlilikteki puanlamasını mülakat ile sınav üzerinden değerlendirerek yapar. Sınavı ve mülakatı geçen kişinin çalışma vizesi alması sağlanır.

Avusturya oturma izni için yapılması gerekenler; Oturma izni için biometrik fotoğraf ve pasaport fotokopisi, uluslararası geçerli doğum kayıt belgesi ve uluslararası evlenme cüzdanının apostilli aynı zamanda Almanca tercümesi ile verilmesi gerekir. Maddi yeterlilik, sağlık sigortası ile Türkiye’den alınan ikamet belgesi de oturma izni belgeleri arasında yer almalıdır. Avusturya’da konaklanacak yere dair bilgi verilmesi de şartlar arasında yer alır.

Avusturya çalışma izni için gerekli olan evraklar ve belgeler ülkenin AB prosedürüne göre uyguladığı şartlara göre düzenlenmelidir. Oturma izni alındıktan sonra, çalışma izni için de rot weib tor karte veya kart puan sistemine göre uygulanan prosedüre göre mavi kart seçenekleri de kullanılarak başvuru yapılabilir. Avusturya çalışma vizesi için gerekli olan evraklar;

  • Yüz ve kulakların belirgin olduğu Biometrik fotoğraf 3 adet verilmelidir.
  • En fazla 10 yıl içerisinde çıkarılmış en az 2 boş sayfası olan pasaport orjinali ile birlikte fotokopisiyle teslim edilmelidir.
  • Avusturya’da çalışma sırasında ikamet edilecek adres açık adres olarak belirtilmelidir.
  • Evli adayların evlilik cüzdanı apostilli olarak, Almanca tercümeyle verilmelidir.
  • Avusturya’da çalışmak istediğinizi belirten dilekçe beyanname olarak sunulmalıdır.
  • 000 Euro sağlık sigortası teminatının yapılması gerekmektedir.
  • Mali evrak olarak hesabınızda belirlenen miktarda, ailenizle birlikte geçim kaynağınızı belirten belge bulunmalıdır.
  • Çalışma izni nedeniyle bulunacağınız bölge, ikamet adresi açık bir şekilde bildirilerek, belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Avusturya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Avusturya çalışma izni işlemleri için öncelikle Avusturya ülkesinin iş gücü açısından ihtiyaç duyduğu meslek gruplarına göre belgelerin düzenlenmesi, başvuru sürecinin başlatılması gerekmektedir. Çalışma izninden önce oturma iznin alınmış olması ve ülkede 3 ay ikamet edildiğine dair belge gösterilmesi de gerekecektir. Kilit iş güçleri üzerinden mesleki unvanınıza göre kimlik kartınızın da yanınızda olması, başvuru işlemlerinde fotokopisinin çalışma izni alanına göre verilmesi gerekmektedir. Üniversite mezunu olan, dil ve kültürel yeterlilik noktasında tam puan alan kişiler, puanlama üzerinden yaş, cinsiyet ve dil tecrübelerine göre de değerlendirmeye alınarak vize alabilmektedir.

Avusturya çalışma izni nasıl alınır; iki farklı vize başvurusu seçeneği sunan Avusturya çalışma izinlerinde, başvuru kriterlerini mesleki alana göre düzenlemektedir. Uzun süreli vize başvuruları alanında D vize tipini kapsayan prosedürde, aile bireyleriyle birleşme, evlenme ve göç amaçlı yerleşmelere göre mesleki ihtiyaca göre çalışma izni çıkacaktır. Başvuru işlemleri yapılırken amaç ve mesleki niteliklerle ilgili bilgi paylaşılması şartı da bulunmaktadır.

Kırmızı beyaz kırmızı kart ( Job seeker Visum) vize türü; üstün nitelikli çalışma izni seçenekleri sunmaktadır. Avusturya’da altı aylık iş bulma kriterleri taşımakta olan kırmızı beyaz kırmızı kart, Avusturya’da işiniz olması durumunda alabileceğiniz karttır. İşin kriterleri, nitelikleri ve sağlayacağı maddi olanaklar üzerinden yapılması gereken belge düzenlemesi de AB prosedürüne uygun şekilde düzenlenmelidir. Nitelikli iş gücü kapsamında verilen kırmızı beyaz kırmızı kart, puan sistemi üzerinden kişilerin alabileceği çalışma izni kriterleri sunmaktadır. Çıkan puan çerçevesinde, kişinin kültürel ve dil yeterlilik kapsamında değerlendirilmesi sağlanacak, kilit iş güçleri üzerinden başvuru değerlendirilerek işleme alınacaktır.

  • Avusturya çalışma izni kapsamında, oturma izni işlemlerinin yapılması ve ülkenin yüksek statüdeki mesleki alanlarına başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Ülkede en az 3 ay ikamet etmiş olmalı, kültürel ve dil yeterlilik alanında iyi puan alınmalıdır.
  • İş gücü ihtiyacına göre başvurulacak alanın belirlenmesi de, puanınızın yetmesi durumunda rot weib rot karte ( kırmızı beyaz kırmızı kart) alabilmeniz sağlanır.

Vize türü AB prosedürü nitelikleri taşımaktadır. Avusturya çalışma izni için gerekli olan belgeler, kriterlere göre düzenlenmeli ve nitelikli meslek alanlarına göre çalışma alanına başvuru gerçekleştirilmelidir.  Ülkesinde iş gücü açığı olan mesleklerin mühendislik, teknisyenlik ve üst kademe işçi olduğu bilinmektedir. Meslek dahilinde başvuru yapılması önerilir.

Avusturya Çalışma İzni Kaç Günde Çıkar?

Avusturya çalışma izni kaç günde çıkar; Avusturya üst düzey çalışma alanı oluşturarak, başvuruların çalışma alanındaki meslek ihtiyacına göre yapılması gereken ülkeler arasında yer almaktadır. Avusturya çalışma izni almak için konsolosluk üzerinden yapılması gereken işlemler, öncelikle oturma izni alındıktan sonra yapılması gereken prosedür sıralamasına göredir. Avusturya’da ihtiyaç duyulan mesleki gruplara göre başvuru işlemlerinizi yaparken, çalışma izni, muafiyet belgesi, kırmızı beyaz kırmızı kart prosedürüne uygunluk taşımanız gerekmektedir. Çalışma izninin süresi bitmeden de çalışma izninin yenilenmesi gerekir.

Avusturya’da ne kadar süre çalışılır; Avusturya’da çalışmak için ilk aşamada 1 yıllık vize verilmektedir. 2 yıllık 14 aylık vize işlemleri için de çalışma alanının geçerliliği ve çalışılan şirketinin de belgesi gerekir. Sözleşme üzerinden Avusturya çalışma izninin alınması için çalışanın 2 yıllık çalışma sözleşmesi yapmış olması da gerekmektedir. Vize bitiş tarihinden önce başvuru yapılması, çalışma alanına göre yeniden belgelerin konsolosluğa verilmesi gerekir. Avusturya çalışma ve oturma izni başvuruları için AB prosedürü uygulanmaktadır.

Avusturya oturma izni kaç günde alınır; Avusturya oturma izni işlemleri için konsolosluk üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. İkamet edilen bölgeye göre izin alınması, açık adresin verilmesi ve eş, çocuk aile bireylerine dair de belgelerin düzenlenmesi aynı kriterlerde geçerlidir. Oturma izni alındıktan sonra çalışma izni için başvuru yapılır. Oturma izni almak için Viyana belediyesi üzerinden başvuru yapılması ve iznin çıkması için belediyenin göçmen bürosundaki yoğunluğun bilinmesi gerekir. Genel olarak 7 iş günü ile 1 aya kadar oturma izni çıkmaktadır.

Avusturya çalışma izni başvurusunun çıkması için konsolosluğun yoğunluğunun da hesaba katılması gerekmektedir. İlk kez çalışma izni alan adaylar için süreç 15 güne kadar uzayabilir.

Avusturya Çalışma İzni Şartları

Avusturya çalışma izni şartları, oturma izni belgesi ve iş sözleşmesini kapsamaktadır. Konsolosluk üzerinden oturma izni almış olan D vizesine sahip olana adayların, üstün eğitim statüsüne de sahip olması avantajlı olacaktır. Kırmızı beyaz kırmızı kart özellikleriyle çalışma izni almak için kültürel yeterlilik ve dil yeterliliği üzerinden sınav ile mülakat yapılması gerekmektedir. AB standartları üzerinden çalışma izni ve oturma izni alınması açısından en sert prosedürü uygulayan sayılı Schengen ülkeleri arasında yer alır.

Avusturya çalışma izni işlemleri için iş sözleşmesiyle birlikte ikamet edilecek adresin de açıkça bildirilmesi gerekmektedir. Çalışma izinleri kontenjanına bağlı olarak işgücü potansiyeliyle birlikte izin alma seçenekleri sunulur. Ülkenin mühendis alanında eleman açığı varsa, bu meslek statüsüne sahip adayların dil yeterliliği ve kültürel adaptasyon özelliklerine göre mülakat sonrası çalışma izninin çıkması sağlanır. Avusturya oturma izni alınarak, 1 yıl ile 2 yıla kadar çalışma izni seçenekleri sunar. Avusturya kan bağının ne fazla iki kuşaktan akraba olan kişilerle aile birleşmesi kabul edilmektedir.

  • Almanca dil yeterliliği olması şartı A1 dil sertifikası alınmalıdır.
  • Mesleki unvan ve ticari sicil no belgesi gereklidir.
  • Aile bireyleri ve adayın ayrı ayrı başvuru yapması gerekmektedir.
  • 000 Euro sağlık sigortası yatırılarak, oturma izninin alınmış olması şartı vardır.
  • Vize işlemleri D tipi vize grubuna yapılmalıdır.

Avusturya çalışma izni alma kapsamında, adayların, yabancılar yasasına uygunluk için Türkiye cumhuriyeti üzerinde sabıka kaydının bulunmaması temel alınırken, çalışma alanındaki statüsü de ölçülmektedir. Çalışma alanındaki performansı ve en son ne kadar çalıştığı üzerinde de gerekli olan belgelerin SGK üzerinden çıkarılması gerekmektedir. Avusturya vize merkezi üzerinden başvuru seçenekleri değerlendirilerek, süreç takip edilebilir, çalışma izni ve oturma izni üzerinden profesyonel destek olunabilir.

Avusturya Oturum İzni Başvurusu

Avusturya oturma izni kanunu karmaşık bir süreçtir ancak tüm başvuru sürecini daha basite indirmek ve kolaylaştırmak için, danışmanlarımızla iletişime geçerek, Avusturya oturum izni hakkında ayrıntılı bilgi alarak, işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Avusturya oturum izni başvurusu ile Avusturya’da, istediğiniz sürelerde kalma olanağı bulunur. Eğitim amacıyla, çalışma ya da akrabaları ziyaret amacıyla gitmek istediğinizde, bu vize türüne başvuru yapılması gerekir.

Uzun süreli oturum izni bulunan kişiler, aynı zamanda Avusturya vatandaşlığı başvurusunu da yapabilmektedir. Başvuru yapılırken; Türkiye tarafında başvurular yapılarak, oturum için izin alınır. Bunun ardından Avusturya Göçmenlik Ofisi’ne başvuru yapılıp, tüm evraklar ve onay belgeleri teslim edilir.

Türkiye’deki izin için sadece İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılması gerekir. Başvuru sırasında Avusturya’da kalma amacınıza göre hazırlanacak evraklar da değişkenlik gösterir.

Avusturya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Avusturya oturma izni kaç günde çıkar; başvuruların yapılmasından itibaren en az 7 günlük bir süreç bulunur. Ancak bu süre yapılan mülakatların uzun sürmesi, konsoloslukların yoğun iş süreçleri de göz önünde bulundurulduğunda, 1 ayı geçebilir.

Avusturya Süresiz Oturum İzni Şartları

2006 yılında ocak ayında Yabancılar Yasası ile Avusturya’da 4 farklı oturum izni düzenlenmektedir.

  • Oturma izni
  • Yerleşim izni
  • Aile bireyleri izni
  • Daire ikamet izni

Avusturya’da 6 aydan daha fazla kalmayı hedefleyen Türk vatandaşları, oturum izni başvurusu yapmalıdır. Bunun yanında Avusturya süresiz oturum izni şartları kapsamında süresiz kalmak isteyenler, Türkiye ve Avusturya konsolosluk ya da büyükelçiliğine uzun süreli D tipi vize başvurusunda bulunmalıdır.

Başvuru sahiplerinin oturum izni kriterleri incelenirken; Avusturya’ya uyum süreçleri, çalışma koşulları, dil yeterliliği gibi konular baz alınır.

Avusturya Oturum İzni Gerekli Evraklar

Avusturya oturum izni gerekli evraklar arasında standart belgeler bulunur. Ancak eğitim, çalışma, akraba ziyareti gibi durumlara göre Avusturya oturum izni belgelerinde değişiklik bulunur.

Oturum izni aynı zamanda başvuru sahibinin şahsen Avusturya’da da yapmalıdır. Oturum izinleri kart olarak düzenlenir ve kişinin kimlik kartı yerine geçer. Oturma izinleri Viyana’da MA20 Belediye Dairesi tarafından verilir.

Oturum izni başvuru formu, biyometrik fotoğraf ve pasaport, uluslararası doğum belgesi ve evlilik cüzdanı, Türkiye ikametgâhı belgesi, başvuruyu yapan kişinin Avusturya’da çalışmak istediğine dair beyannamesi, nüfus cüzdanı, fotokopisi, Avusturya vatandaşı olan eşin pasaport fotokopisi, mali durumu gösteren belge, seyahat sağlık sigortası ve Avusturya’da konaklanacak yerle ait belgeler sunulmalıdır.

Avusturya Çalışma Vizesi Gerekli Evraklar

Avusturya çalışma vizesi gerekli evraklar nelerdir sizin için her birini derledik. Çalışma iznine dair başı çeken belgeler şöyle:

  • Hem ülkede ikamet etmek hem de çalışmak isteyenlerin önceliği başvuru formunu doldurmak olmalıdır.
  • Diğer belgelerde yer alan bilgiler ile başvuru formunda bulunanlar arasında herhangi bir çelişkinin olmaması gerekir.
  • Başvuru formu okunaklı olmalı ve eksiksiz olacak şekilde doldurulmalıdır.

Avusturya çalışma vizesi için başvuru formunu doldurur ve tarafımızca belirtilen belgeleri toplamaya başlarsınız. Örneğin bunlar arasında biometrik fotoğraflar da başı çekiyor. Eski olmamak şartıyla fotoğraflarınızı ibraz etmeniz beklenir. Pasaport için dikkate alınması gerekenler ise şöyle:

  • 10 yıldan eski olan pasaportlar vize başvurularından olumsuz yanıt almaktadır.
  • Güncel pasaportların minimum 2 sayfası boş olacak şekilde ibraz edilmelidir.

Pasaport dışında ikamet belgesine ihtiyaç duyulur. İkamet noktasının belgeler ile kanıtlanması talep edilir. Devamında uluslararası doğum kayıtlarının alınması gerekir. Hem doğum kayıt örneği hem de doğum belgesi kabul edilir. Nadir de olsa bazı durumlarda tercüme olarak talep edilebilir. Almanya tercümesi olacak şekilde paylaşılması istenebilir. Bunun dışında kalanlar:

  • Evli olan kişilerin tercümesi ile birlikte evlilik cüzdanlarını dosyaya eklemeleri istenir.
  • Çalışmak isteyenlerin izin durumunu kanıtlayan belgeleri hazırlamaları gerekir.
  • Almanca tercümesi ile birlikte çalışma izni taleplerinin beyan edilmesi esas alınır.

Mali evraklar da finansal durumu kanıtlar nitelikte olmalıdır. Özellikle de bankadan alınacak hesap belgeleri bunlar arasında başı çeker. Ekonomik durumu kanıtlamak adına bankadan bulunan maddi olanaklar belgeler ile paylaşılabilir. Son olarak:

  • En az 30.000 Euro teminata sahip olan sağlık sigortalarının hazırlanması istenir.
  • Avusturya’da olacak şekilde ikamet yerinin belgelenmesi gerekir.

Avusturya Çalışma Vizesinin Süresi Var Mı?

Her bir vizede olduğu gibi Avusturya çalışma vizesine de süre kısıtlaması getirilmiştir. Avusturya çalışma vizesi gerekli evraklar hazırlanır ve 1 yıllık olacak şekilde başvurunuza yanıt verilir.

Avusturya Çalışma İzni İle Aile Nasıl Davet Edilir?

Kırmızı – Beyaz – Kırmızı kart ile ailelerin de yanınıza gelmesine izin verilir. Üstelik bu kart ile kota olmaksızın ailenizden istediklerinizi davet edebilirsiniz.

Avusturya Çalışma Vizesi Uzatılır Mı?

Maksimum 2 yıllık olarak verilen vizenin tarihi bittiği zaman uzatmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Avusturya Çalışma Vizesi Başvuru

Avusturya çalışma vizesi almak isteyen kişilerin konsolosluğun belirtmiş olduğu formu aktif şekilde doldurması gerekmektedir. Formda verilen bilgilerde bir yanıltma durumunun olması vize başvurusunun ret yanıtı almasına neden olacaktır. Ayrıca başvuru formlarının alacağınız vize türüne göre değişim arz ettiğinin de belirtilmesi gerekir. Vize başvuru adımlarında kişilerin hangi formu doldurması gerektiğinden diğer vize başvuru adımlarına kadar her noktada gerekli olan bilgilendirme tarafınıza eksiksiz şekilde firmamız tarafından sunulacaktır. Anında firmamızın yetkilileri ile iletişime geçerek vize alma aşamasının profesyonel şekilde yürütülmesini mümkün kılabilirsiniz.

Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya çalışma vizesi almak isteyen kişilerin çalışacakları firmanın referansı ile gerekli olan başvuru adımlarını tamamlaması daha verimli olacaktır. Firmanız üzerinden vize başvurusu yaptığınız zaman devlet yetkilileri sizin için hazırlanmış olan bir çalışma pozisyonu olduğuna dair tüm bilgilendirmeleri edinmiş olacaktır. Ayrıca kazanım tutarı ve sağlık sigortası gibi detaylara dair de firmalar güvenceler sunduğu için çalışma vizesi onayı almak sizin için daha kolay bir hal alacaktır.

Avusturya çalışma vizesi başvurunuzun geçerli olması için son adım olan harç yatırma aşamasını da tamamlamalısınız. Harç yatırma adımının sonrasında bu ödemeyi belirtecek makbuzu da saklamanız gerekmektedir. Vize başvurunuzun ret yanıtı alması durumunda size bu tutar iade edilmeyecektir. Sadece ret yanıtına itiraz etme hakkını kullanmanıza imkan verilmektedir. Ret yanıtına itiraz için konsolosluk tarafından belirtilen spesifik günleri takip etmeniz gerekmektedir.

Oturum İzni Süresine Dikkat!

Kişilerin çalışma iznine ek olarak Avusturya’da oturum için de ayrıca bir izin alması gerekir. Bu onayın çıkmasının hemen sonrasında, bulunduğunuz yerel temsilciler ile iletişime geçerek kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Devlet otoritelerinde kayıtlı olan adresinizde biri değişim meydana gelmesine rağmen bunu yetkililere bildirmezseniz oturum izninizi kaybetme gibi bir olasılık ile de karşı karşıya kalabilirsiniz. Oturum izni alırken kişilerin yenileme aşamasını da takip etmesi gerekmektedir. Kısıtlı bir süre için verilen oturum izninin yenilenmesi için tüm başvuruların eksiksiz yapılması gerekir. Firmamız oturum izni takip süreçlerini de eksiksiz biçimde yapacaktır. Bu şekilde herhangi bir yasa ihlaline meydan verilmeyecektir.

Avusturya Çalışma Vizesi Başvuru Formu

Ulusal vizeye dair 90 günlük konaklama sınırına yer verilir. Bu sınıra karşı Avusturya çalışma vizesi başvuru formu doldurulur ve gerekli evraklar ile müracaat edilir. Evraklarda başı çekenler şöyle:

  • Biyometrik fotoğraf ve deforme olmayan pasaportlara ihtiyaç duyulur.
  • İkametgah ile uluslararası doğum belgeleri ibraz edilmelidir.
  • Evlilik cüzdanı ve çalışmayı beyan eden belgeler de hazır edilmelidir.

Avusturya’da çalışma isteyenler başvuru formunu doldurmalı ve belgelerin her birini eksiksiz olarak dosyaya eklemelidir. Hatta dilerseniz bu aşamada uzman ekibimizden faydalanabilir ve vize başvurularını hızlandırabilirsiniz.

Avusturya Çalışma Vizesi Başvuru Formu Ücretsiz İndir

Avusturya’da çalışmak veya ikamet etmek isteyenlere başvuru formu şart koşulur. Avusturya çalışma vizesi başvuru formu ücretsiz indir linkine yer verilir ve hızlı bir şekilde ulaşmanız sağlanır.

Online ortamdan forma ulaşmanız ve doldurmaya başlamanız birkaç dakika sürecektir. Bunun için indirme linkine tıklar ve PDF olarak elde edersiniz. Birkaç sayfa olarak cihaza yüklenen belge üzerinden boş olan alanların doldurulması beklenir.

Avusturya Çalışma Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Avusturya çalışma vizesi başvuru formu nasıl doldurulur sorusuna karşı tarafımıza başvurabilir ve yardım alabilirsiniz. Asli olan bu forma ilişkin:

  • Tercüme olacak şekilde her bir bilginin eklenmesine dikkat edilmelidir.
  • Eksiksiz doldurmak ve doğru bilgilere yer vermek önem arz eder.

Özellikle de vize başvurusu sırasında gönderilen belgeler forma girilen bilgilerin teyit edilmesi adına ele alınır. Paylaşılan bilgilerin birbiri ile örtüşmesi neticesinde vize başvuruları netlik kazanır. Bunun için önceliğiniz başvuru formunu indirme ve tükenmez kalem ile her bir bilgiyi eksiksiz olarak paylaşmak olmalıdır.

Avusturya Çalışma Vizesinin Süresi Nasıl?

Hem mesleğe hem de çalışacağınız kuruma göre süre değişiklik gösterir. Avusturya çalışma vizesi başvuru formu ve belgeler ile maksimum 2 yıla kadar vize almanıza izin verilir. 2 yılın sonunda ise uzatmak adına başvuruya geçilebilir.

Avusturya Çalışma Vizesinde Sigorta İstenir Mi?

Diğer vize türlerinde olduğu gibi seyahat sağlık sigortası zorunlu olarak belirtilir. Aynı zamanda minimum teminatın 30.000 Euro olması halinde geçerli kabul edilir.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.