Avusturya Vizesi Tüm Detaylar

Avrupa’da bulunan ve Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, bulunduğu konum ve sahip olduğu tarihi güzellikler sayesinde her sene binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu ülkeye seyahat planlayan kişileri aklına gelen ilk soru Avusturya vizeli mi oluyor. Avusturya’ya yapılacak olan tüm seyahatlerde Avusturya vize alımı gereklidir.

Türkiye’den Avusturya’ya yapılacak olan tüm ziyaretler de vize alımı gerekli olsa da eğer Avusturya’da kısa süre kalmak isteyen kişi yeşil, gri veya siyah pasaporta sahipse vize almasına gerek yoktur. Bu özellikli pasaportlardan herhangi birine sahip olan kişi 90 gün süreli bütün ziyaretlerini vizesiz gerçekleştirebilir. Bordo pasaport sahiplerinin ise yapacakları her ziyarette vize alması mecburidir.

Yapılması planlanan vize başvuruları Avusturya Konsolosluğu Vize Başvurusu bölümüne yapılır. Dünya’da birçok ülke ziyaretçilerine e-vize hizmeti sunmaktadır. Kişiler vize başvurularını online olarak yapar ve vize mülakatı dışında gidilmesi istenen ülkenin konsolosluklarına gitmek zorunda kalmaz.

Avusturya dünyadaki birçok teknolojinin takipçisi durumunda olsa da e vize Avusturya hizmetini bu ülke sunmamaktadır. Bunun en önemli sebebi Avusturya vize başvurusu sürecinde, Avusturyalı yetkililerin kişilerle daha sık görüşmesi isteğidir. Avusturya konsolosluğu nerede sorusu bu noktada sorulacak olursa başta İstanbul ve Ankara olmak üzere her ildedir. Avusturya Konsolosluğu Adres bilgileri konsolosluğun sayfasından öğrenilebilir.

Vize başvurusu yapan kişiler isterlerse bizzat müracaat ederek veya Avusturya vize danışmanlık şirketleri ile anlaşarak vize başvurusu yapabilirler. Vize başvuru sürecinin sizin adınıza yürütecek olan ve size gerekli olan her yardımı sunacak olan VFS Global Avusturya vize alım sürecinizi hızlandıracaktır. VFS Global vize alım sürecine son derece hakimdir, her bir çalışanı en az Avusturya yetkilileri kadar bu konuda bilgi sahibidir. VFS Global; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Bodrum, Edirne ve Antalya Avusturya vize başvuru merkezi ülkenin her konumundan başvuru kabul etmektedir. Şubemizin olmadığı her ilde yaşayan vatandaşlar bize telefonla ulaşarak vize başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Avusturya vizesi birçok nedenle alınabiliyor olsa da en fazla vize alım nedeni Turistik ziyaretler içindir. Özellikle ülkenin başkenti olan Viyana birçok insanın ziyaret etmek istediği bir ildir. Avusturya vizesine sahip olan kişilerin ayrıca Viyana için vize almasına gerek yoktur. Viyana vize başvuru olarak geçen herhangi bir vize türü yoktur. Avusturya Viyana vizesi ayrı bir kategori olmadığı için Viyana ziyareti amaçlı vize başvurularında Turist vizesine başvuru yapılır. VFS Viyana amaçlı ziyaretlerde hangi Avusturya vize şartları yerine getirilmesi gerektiğini bilir. Planlanan seyahatte hiçbir aksama olmaması için vize başvuru sürecine dair bütün detayların bilinmesi gerekir. VFS global Viyana ziyareti amaçlı vize başvurularında süreci son derecede kolaylaştırır.

Avusturya konum olarak Avrupa’da olduğu ve Avrupa Birliği üyesi bir ülke olduğu için sıklıkla Avusturya schengen mi sorusu sorulmaktadır. Avusturya Schengen üyesi bir ülkedir. Bu ülkeye yapılan ziyaretler için eğer kişi isterse schengen vizesi alabilir ve tüm Avrupası özgürce gezebilir. Bu özgürlük için elbette bazı koşullar vardır. Örneğin bir kişi Avusturya Schengen vizesine başvurmuş ve onay almışsa ilk olarak Avusturya’ya giriş yapmalıdır.

Schengen bölgesine olan ziyaretlerine Avusturya üzerinden başlamak zorundadır. Avusturya Schengen vize onayı alan kişi yaptığı ilk ziyarette başka bir ülkeye girme hakkına sahip değildir. Viyana vizesi için ayrı bir kategori olmadığı gibi Viyana schengen vizesi gibi de bir kategori bulunmamaktadır. Kişinin başvurup almaya hak kazandığı Schengen vizesi ile bütün Avusturya şehirleri ziyaret edilebilir. Viyana Schengen bölgesinde olan bir şehir olduğu için buraya yapılan ziyaretler Schengen vizesi ile özgürce yapılabilir.

Avusturya Vize Başvurusu S.S.S

Avusturya vize başvurusu nereye yapılır?

Avusturya yapılacak kısa süreli ziyaretler için alınması gereken Schengen vize başvuruları Avusturya konsolosluklarının resmi olarak yetkilendirdiği yasal başvuru merkezlerine yapılır. Avusturya’ ya 90 günden daha fazla yapılacak seyahatler için Avusturya ulusal vize başvuruları konsolosluklara şahsen müracaat ile gerçekleştirilir.

Antalya Avusturya vize başvuru Merkezi var mıdır?

Avusturya tarafından vize başvuruları için yetkilendirilmiş yasal başvuru merkezlerinin Antalya’ da ofisleri bulunmaktadır Antalya ve çevresinde bulunan ilçelerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Antalya’ da yer alan Avusturya vize başvuru merkezleri aracılığıyla Avusturya Schengen başvurularını gerçekleştirebilirler.

Avusturya ulusal vize başvurusu nereye yapılır?

Avusturya’ ya ulusal D tipi vize başvurusu başvuru sahibi tarafından Avusturya dış temsilcilikleri şahsen müracaat yoluyla yapılır. Avusturya ulusal vize başvurusu İstanbul ve çevresinde yaşayanlar Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu’ na müracaat edebilirler. Avusturya ulusal vize başvuruları için ikamet bölgesine göre Ankara Avusturya Büyükelçiliği de başvuru merkezidir.

Avusturya vize başvuruları Covid-19 tedbirleri?

Avusturya Schengen vizesi başvuruları Covid-19 tedbirleri gereği durdurulmuştur. Covid-19 Schengen kısıtlamaları kapsamında belirli grupların ulusal vize başvuruları, Covid-19 negatif testi ile ve konsolosluklarda titiz bir hijyenik tedbirler kapsamında sürdürülmektedir. Seyahat sağlık sigortalarının Covid-19’ u kapsaması şartı vardır.

Avusturya Schengen Vizesi

Schengen vizesi Avusturya alımında en sık sorulan sorulardan biri Avusturya vizesiyle Schengen ülkelerinin gezilip gezilemeyeceği oluyor. Avusturya Schengen bölgelerinde geçerlidir ancak bütün Schengen ülkelerine sorunsuz ziyaret yapabilmek için Avusturya Schengen vizesi alınması gereklidir. Bu vize türüne yapılan başvurularda başvuru süreci biraz daha çetrefillidir bu nedenle VFS Avusturya vize alımı konusunda müşterilerine hizmet sunmaktadır.

Avrupa Birliğinde 1995 yılında imzalanan Schengen Sözleşmesi kapsamınca bu sözleşmeye taraf olan ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kaldırılmıştır. Sözleşmeye taraf olan ülke vatandaşlarına Schengen vizesi ile bölgede serbest dolaşım hakkı tanınmaktadır. Schengen bölgesinde bulunup sözleşmeye taraf olan ülkelerin dış sınırlarında yapılan kontrollerde ortak kurallar geçerlidir. Schengen vizesi sahipleri bu bölgede serbestçe dolaşım hakkına sahipti. Schengen bölgesinin dışında yaşayan ülkelerin vatandaşları bu ülkelere girebilmek için Schengen vizesi almak zorundadır. Avusturya Schengen vizesi ile gezilebilecek olan ülkeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Almanya,
  • Avusturya,
  • Belçika,
  • Çek Cumhuriyeti,
  • Danimarka,
  • Estonya,
  • Finlandiya,
  • Fransa,
  • Hollanda,
  • İspanya,
  • İsveç,
  • İtalya,
  • Letonya,
  • Litvanya,
  • Lüksemburg,
  • Macaristan,
  • Malta,
  • Polonya,
  • Portekiz,
  • Slovakya,
  • Slovenya,
  • Yunanistan,
  • Norveç,
  • İzlanda,
  • İsviçre.

Schengen vizesi kapsamındaki ülkelerde, vizeye sahip olan kişiler 180 gün boyunca dolaşım hakkına sahiptir. Vize süresi boyunca kişiler istedikleri Schengen ülkesine girebilirler. Belirtilmesi gerekir ki schengen vizesi alan kişiler ilk önce vize aldıkları ülkeyi ziyaret etmek zorundadır. Örnek verilecek olursa Avusturya Schengen Vizesi sahibi kişi ilk olarak Avusturya’ya giriş yapmak zorundadır ardından diğer Schengen ülkelerine rahatlıkla giriş yapabilir.

Schengen ülkeleri ortak bir veri tabanı kullanır ve vize alımına hak kazanan kişilerin bilgileri bu sisteme kaydedilir. Sistemin adı Schengen Information System’dır. Schengen vizesi alan kişinin hangi ülke aracılığıyla schengen vizesi aldığı ve yaptığı bütün ziyaretler bu sisteme kaydedilir. Schengen ülkelerinin tamamı bu sisteme girerek kişilerin bilgilerini kontrol eder.

Schengen vizesinin alman şartları ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Fakat Schengen vizesinin genel kurallarını bu farklılıktan etkilenmez Schengen ülkelerinin çoğu aynı prosedürleri bu nedenle uygular. Schengen ülkelerinden herhangi birinin büyükelçiliği veya konsolosluğu tarafından verilen vize türüne göre seyahatte kısıtlamalar yapılabilir.

Avusturya schengen vize ücreti her sene değişiklik göstermektedir. Bunun en büyük nedeni elbette sürekli değişen politikalardır. Schengen vize ücretleri her ülke için aynı değildir. Avrupa birliği bu ücret için taban bir fiyat belirlemiştir. Schengen üyesi olan ülkeler de kendi vize prosedürlerine uygun olarak kişilerden farklı ücretler talep eder.

En çok başvurulan ve kolay onay alınan Schengen vizesi, vize sahiplerine 90 gün bölgede kalma hakkı verir. Schengen vizesi alındıktan sonra 180 gün içinde bölgeye giriş yapılması gerekir. Schengen vizesi ile en fazla 90 günlük seyahat etme hakkı kişiye tanınır.

Schengen vizesine başvuru yapan kişinin belirli bir maddi güvenceye sahip olması gerekir. Schengen vizesi için gereken evraklar arasında bu nedenle kişinin maddi durumunu kanıtlayıcı nitelikteki evraklar da vardır. Bu belgelerin talep edilme nedeni ülkeye giren kişi seyahatinde bir aksaklık yaşarsa onu güvende tutan bir paraya sahip olduğunun kanıtı içindir.

Schengen vize alımı kişinin yapacağı ziyaretin amacına göre farklılık gösterir. Her vize türü için istenen evraklar da bu nedenle değişiklik gösterir. Vize başvurusu yapacak olan kişi öncelik hangi vizeye başvurması gerektiğini bilmedir. Schengen vizesi temelde üç genel başlık altında toplanabilir. Bu başlıklar kısaca şu şekilde özetlenebilir:

  1. Tek Tip Schengen Vizesi:Turistik gezi, ticari görüşme ve toplantı, aile, arkadaş, akraba ziyareti gibi alt başlıklar Tek Tip Schengen vizesi ana başlığında toplanır.  Schengen vizesi alınan ülkede belirli bir zaman aralığında giriş tarihinden itibaren 90 güne kadar konaklama izin vermektedir. Vizeyi alan kişi 90 gün içinde belirli bir zaman aralığında Schengen ülkelerine seyahat edebilir. Belirtilmesi gerekir ki bu durum Schengen vize sahibi kişinin 90 gün boyunca vizesini aldığı ülkede kesintisiz kalabileceği ya da diğer ülkelere bu süre boyunca seyahat edeceği anlamına gelmez.
  2. Sınırlı bölgesel geçerliliği olan vize: Bu vize sadece vizesi alınan Schengen ülkesine seyahat edilmesine izin verir. Bu nedenle bu vize türüne başvuran kişinin vize başvurusunda seyahat edilmesi planlanan Schengen ülkelerini özellikle başvuruyla ilgilenen mercie iletmesi gerekir.
  3. Ulusal vize: Bu vize Schengen ülkelerine çalışma, eğitim ve öğrenim veya sürekli oturum izni almak amacıyla gidenlere verilmektedir. Bu Schengen vize türü D tipi vize olarak da bilinmektedir.

Avusturya Schengen Vizesi Evrakları

Bir veya birden fazla Schengen vizesi alınmak istendiğinde herhangi bir Schengen ülkesinin konsolosluğuna başvuru yapılır. Avusturya Schengen vizesi alınmak istendiğinden gerekli evraklar temin edilir ve randevu alınarak vize başvurusu yapılır. Schengen vizesi alımında en önemli koşul ilk olarak hangi Schengen ülkesine girilecekse oradan başvuru yapılır. Schengen ülkelerine yapılmak istendiğinden kişilerden her zaman aynı evraklar talep edilmez, bu nedenle gidilecek olan ilk Schengen ülkesinin vize koşullarının araştırılması gerekir.

Schengen ülkelerinden herhangi birini ziyaret etmek amacıyla vize başvurusunda bulunanlar kişiler, başvurularını akredite edilmiş seyahat acentaları veya vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilir. Aynı zamanda kişiler bizzat da Schengen vize başvurusu yapabilir. Acenta veya vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılan başvurularda kişinin her aşamada vize verecek olan yetkili kuruma gitmesine gerek yoktur. Ancak parmak izi verme ve vize randevusu işlemlerinde kişinin şahsen katılımı zorunludur.

Avusturya Schengen vize başvurusu yapıldığında temin edilmesi gereken temel evraklar ve her vize türüne göre ibraz edilmesi gereken evraklar şu şekildedir:

  • Avusturya Schengen vize başvuru formutamamen doğrulanabilir bilgiler ile doldurulmuş olmalıdır. Belgede belirlenen yerlerin de başvuru yapan kişi tarafından imzalanması şarttır.
  • İki adet güncel biyometrik fotoğrafın pasaport formatında olması gerekir. Kişinin yüzün görünmesini engelleyecek unsurların olmaması ve fotoğrafın beyaz fon önünde çektirilmiş olması şarttır
  • Yapılması planlanan seyahattenönce en az 3 ay geçerli ve seyahat sonrası en az 6 ay geçerli pasaportun ibrazı zorunludur. Pasaportun en az 2 sayfası Schengen vizesinin işlenmesi adına boş olması şarttır.
  • Gidilecek olan Schengen bölgesine giriş çıkış tarihlerini gösteren uçak rezervasyonu ve konaklama rezervasyonu bilgilerinin başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.
  • Seyahat sağlık sigortasıacil tıbbi durumlar için kişilerden talep edilir. Bu sigortanın 30,000 Euro teminatlı olması gerekir.
  • Schengen bölgesine yapılacak olan seyahatte kişinin ülkede kalış süresi boyunca nerede konaklanacağına dair bilgilerin vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.
  • Schengen bölgesine seyahat yapmayı planlayan kişinin seyahat süresince masrafları karşılamaya yetecek kadar finansal gücü olduğunu kanıtlaması gerekir. Başvuru yapan kişinin finansal varlığını ispatlayan; banka hesap dökümleri, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü ve sahibi olduğu malları açıkça gösteren onaylı belgelerin temini gereklidir. Finansal evraklar istekleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Örneğin Avusturya başvuru yapan kişilerin banka hesabında en az 5000 TL olmasını şart koşarken bir diğer Schengen ülkesi daha fazla miktarda bir paranın banka hesabında olmasını talep edebilir.
  • 18 yaşından küçük çocuklar için yukarıda sayılan evraklara ek olarak başka evraklar da talep edilmektedir. Adına başvuru yapılan çocuğa ait doğum belgesi, adına başvuru yapılan çocuğun ebeveynleri tarafından doldurulan ve imzalanan Avusturya Schengen vize başvuru formu, başvuru yapılan çocuğun ebeveynlerine ait kimlik ve pasaportların fotokopileri başvuru dosyasına eklenmelidir. Eğer 18 yaşından küçük olan kişi tek başına seyahat edecekse her iki ebeveynden de alınan muvafakatname belgesinin ibrazı zorunludur.

Bu genel evrakların yanı sıra hangi amaçla Schengen vize başvurusu yapıldıysa o amaca uygun belgelerin de ibraz edilmesi gerekir. Seyahat amacına göre farklılık gösteren evraklar aşağıda sıralanmaktadır.

Havaalanı transit vizesi evrakları:

  • Kişinin en son giriş yapacağı ülke için geçerli vize,
  • En son giriş yapılacak olan Schengen ülkesine ulaşım için hangi yol kullanılacaksa ulaşım rezervasyon bilgisi veya biletlerinin ibraz edilmesi gerekir.

Schengen Transit vize evrakları

  • Schengen gezisinde son olarak giriş yapılacak ülkeye ait geçerli vize,
  • Gidilecek olan Schengen ülkesi için uçak bileti vize başvuru dosyasında olmalıdır.

Schengen Turistik Vize

  • Schengen turistik vize başvurusunda bulunan kişinin seyahatin amacını anlatan belgelerin ibraz edilmesi gerekir.
  • Gidilecek olan Schengen ülkesinde kalış ve ayrılış sürelerini gösteren bir belgenin başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekir.
  • Kişi eğer seyahat masraflarını kendisi karşılayacaksa onun maddi durumunu gösteren belgelerin sunulması gerekir.

Schengen Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Evrakları:

  • Schengen ülkesinde ikamet eden akraba veya arkadaş tarafından ülkeye çağrılan kişi adına gönderilmiş davet yazısı mutlaka başvuru dosyasında bulunmalıdır.
  • Daveti yapan kişinin kişisel bilgilerini ve ikamet durumunu gösteren belgeler de dosyaya eklenmelidir.

İş Seyahati Amaçlı Schengen Ticari vizesi Evrakları:

  • Schengen ülkesine yapılan iş ziyaretin nedenini açıklayan dilekçenin dosyada olması şarttır.
  • Schengen vize başvuru yapan kişi çalıştığı kuruma ait orijinal şirket sözleşmesi, Ticari lisans, eğer ortaklı bir işse Ortaklık belgeleri, ticari sicil gazetesi ve mal varlığı bildirimi gereklidir.
  • Başvuru yapan kişiye ait son üç aylık banka hareketlerini gösteren banka hesap dökümleri
  • Schengen ülkesine yapılan iş ziyaretlerinde gidilecek olan şirketten alınan davetiye mektubu.
  • Eğer kişiyi davet eden şirket ve davet edilen şirket arasında önceden bir iş ilişki varsa bu iş ilişkisini kanıtlayan evrakların ibrazı başvuru sürecini kolaylaştıracaktır.

 

Schengen Öğrenci vizesi evrakları:

Özellikle ülkemizin de dahil olduğu Erasmus programından ötürü bu vize türüne başvuru yapılmaktadır. Avusturya dil kursu vizesi almak isteyen kişilerin de bu vize türüne başvurması şarttır.

  • Eğitim amacıyla ilgili Schengen vizesi alınmak istendiğinde görülecektir ki vize evrakları ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bu evrakların ve başvurunu niteliği oldukça kapsamlıdır. Öğrenim için gidilecek olan Schengen ülkesindeki eğitim kurumuna ait kayıt sertifikası alınması gerekir.
  • Öğrenim amacıyla gidilecek olan kurumda davet mektubu alınması vize alım sürecini son derece kolaylaştıracaktır.
  • Avusturya’da gidilmek istenen okuldan alınan kabul belgesi başvuru dosyasına muhakkak eklenmelidir.
  • Eğitim amacıyla vize başvurusu yapıldığında 2 adet Schengen vize Avusturya başvuru formudoldurup başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Başvuru yapan öğrenci aktif bir iş hayatı katılımcısı olmadığı için öğrenim süresince seyahat ve konaklama masraflarını üstlenecek olan sponsorun maddi durumunu gösteren evrakların başvuru dosyasında olması gerekir.

Avusturya Schengen Vizesi S.S.S

Avusturya Schengen ve ulusal vizesi kaç gün için alınır?

Avusturya Schengen vizesi, başvuru merkezlerinde yapılan randevu tarihini takip eden 5 ile 15 gün arasında alınabilmektedir. Avusturya Schengen vizesi için başvuruların sonuçlandırılması tarihi, konsoloslukların iş yüküne göre değişiklik göstermektedir. Avusturya ulusal vize başvuruları sonuçlarının çıkması başvuruların değerlendirme sürecine Avusturya yetkililerin de katılması nedeniyle daha uzun sürmektedir

Avusturya Schengen vizesi randevusunda ne sorulur?

Avusturya Schengen vize randevusu mülakat değildir. Schengen vizesi başvuruları için gerekli tüm evrakların eksiksiz bir dosya halinde bırakıldığı ve parmak izi işlemlerinin gerçekleştirildiği basit bir süreçtir. Başvuru sahibine soru sorulmaz ve vize işlemleri kapsamında başvuru sahibi mülakata alınmaz.

Avusturya vize ücreti 2020’ de arttı mı?

Avusturya Schengen vize ücretleri 2020 yılının Şubat ayında Avrupa Birliği’ nin Schengen vizesine yaptığı zamla birlikte artmıştır. Buna göre Avusturya Schengen vizesi harç ücreti 60 Euro’ dan 80 Euro’ya çıkmıştır. Yapılan zamlarla birlikte 6-12 yaş grubu harç ücreti de 40 Euro olmuştur.

Avusturya Vizesi Başvuru Evrakları

Sürekli değişim gösteren siyasi politikalar nedeniyle Avusturya Vizesi için gerekenler de değişim gösterir. Başvuru hamilinin her sene temin etmesi istenen evraklarda da bu nedenle değişiklik olur. Avusturya vizesi için gereken evraklar seyahat yapmak isteyen kişinin başvuru amacına ve mesleki durumuna göre de farklılık göstermektedir.

Avusturya vizesi temelde iki ayrı kola bölünür. Bu kollardan ilki Avusturya D vizesi olarak geçer. Avusturya uzun süreli vize kişiye ülkede uzun süre kalma hakkı sağlar. Avusturya C vizesi ise ülkeye yapılan kısa ziyaretler için başvuru kabul etmektedir. Her iki vize kendi altlarında da farklı kollara ayrıldığı için Avusturya vizesi için gerekli belgeler kişinin başvuru amacına göre farklılık gösterir.

Avusturya vize belgeleri hangi vize çeşidine başvurulacak olunursa olunsun tarafların temin etmesi istenen bazı temel evraklar vardır. Bu evrakların temini her vize türünde hayati öneme sahiptir. Bu belgelerinden her birinin güncel tarihli olması gerekir. Eski tarihli belgelerle yapılan başvurularda kişilere genelde ret cevabı verilmektedir. Her türden vize için Avusturya vize gerekli belgeler aşağıda sıralanmıştır:

  1. Pasaport: Vize başvurusu yapılacak olan pasaportun güncel tarihli olması, vize başvuru sürecini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Hangi amaçla vize başvurusu yapılıyor olunursa olunsun, başvuru yapan kişinin pasaportunun Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra en az 6 ay süreyle geçerli olması gerekir. Bir diğer yandan kişinin pasaportunda en az 2 sayfanın boş olması gerekir. Avusturya vizesi bu sayfalara işleneceği için boş sayfası olamayan pasaportlarla başvuru yapılmaması gerekir.
  2. Avusturya vize başvuru formu: Avusturya vize başvurusunun ilk adımlarından biri Avusturya vize formu doldurulmasıdır. Vize başvurusu yapacak olan kişinin ülkeye girme niyetini anlatan ve başvuru hamilinin kişisel bilgilerini içeren bu evrak teslim edilmeden yapılan vize başvurularına onay cevabı alınması imkansızdır. Başvuru yapan kişi bu belgeyi isterse bilgisayar üzerinden isterse el yazısı ile doldurabilir. Her vize türünde doldurulması gereken bu evrak, ülkeye giriş yapmak isteyen herkesten talep edilir. 18 yaşından küçük olan bireyler ve bebeklerin başvurusunda bu belge ebeveynlerden biri tarafında doldurulmalıdır. Ve belgede iki ebeveynden birinin imzası kesinlikle bulunmalıdırBireysel başvuru yapan kişiler elbette başvuru formunu kendileri doldurur. VFS ile vize başvurusu yapıldığında Avusturya vize başvuru formu VFS uzmanları tarafından doldurulur ve böylelikle başvuru formu hatası olarak tamamlanmış olur.
  3. Biyometrik Fotoğraf: Vize başvurusu yapacak olan kişinin güncel tarihte çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğrafı öncelikle vize başvuru formuna yapıştırılır. Bu fotoğrafın beyaz fon önünde çekilmiş olması ve 35X45 boyutlarında olması gerekir. Başvuru formuna yapıştırılan fotoğrafın yanı sıra kişinin iki adet Biyometrik fotoğrafı daha başvuru dosyasına eklemesi gerekir.
  4. Acenta veya Firma Yetkilendirme Yazısı: Kişiler Avusturya Konsolosluğuüzerinden bizzat başvuru yapabildiği gibi Avusturya vize danışmanlık firmaları ile de vize başvurusu yapabilir. Eğer bir aracı firma ile başvuru yapılıyorsa kişilerin muhakkak bu kuruma yetki verdiğini ispatlayan bir evraka sahip olması gerekir. Bu evrakta kişinin adına başvuru yapacak olan yetkilinin kişisel bilgileri ve imzasının da bulunması gerekmektedir.
  5. Seyahat Sağlık Sigortası: Bu sigorta seyahat süresince eğer kişinin başına bir şey gelirse sağlık masraflarının karşılanacağını kanıtlamak adına başvuru dosyasında bulundurulur. Bu sigortanın 30.000 Euro teminatlı olması şarttır. Ve alının Seyahat Sağlık Sigortası’nda ‘Schengen Bölgesinde Geçerlidir’ ibaresinin bulunması gerekir.
  6. Uçak Bileti veya Uçak Rezervasyonu: Kişinin Avusturya’ya yaptığı seyahatin uçak bilet bilgilerini içeren bir belgenin yetkili mercilere iletilmesi şarttır. Bu belge C tipi vizelerde gidiş ve dönüş bilgilerini kapsarken D tipi vize de yalnızca gidiş bilgilerinin olması yeterlidir.
  7. Otel Rezervasyon Bilgileri: Avusturya seyahati boyunca kişinin nerede kalacağını gösteren belgenin başvuru dosyasında kesinlikle bu dosyada olması gerekir. Eğer kişi seyahati süresince bir otelde ikamet edecekse otel adresi ve otel iletişim bilgilerin bulunduğu evrak başvuruyu değerlendirecek olan mercie iletilmelidir.
  8. Kişinin Maddi Durumunu Gösteren Evraklar: Avusturya vize başvurusu yapan kişilerden bu belgenin talep edilmesinin nedeni kişinin seyahat boyunca onu güvencede tutacak bir maddi duruma sahip olduğunu bilmek istemesidir. Kişinin banka hesap dökümü bu noktadaki temel evraktır. Kişinin hesabında belirli bir miktarda nakit paranın olması gerekir. Bunun yanı sıra eğer kişinin sahibi olduğu mülk ve araçlar varsa onların da belgeleri başvuru dosyasına eklenmelidir.
  9. Pasaport Fotokopisi: Avusturya vizesi alınmak istenen pasaportun kişisel bilgileri içeren kısmının Avusturya vize başvuru evraklarıarasında olması şarttır.
  10. Maaş Bordrosu: Başvuru yapan kişinin mesleki durumunu gösteren evraklarla başvuru yapılması gerekir. Başvuru yapan kişinin maddi durumunu da kanıtlayıcı nitelikte olan bu evrak vize başvurusu sürecinde hayati bir öneme sahiptir. Teslim edilen bu maaş bordrosu en az 3 ay boyunca olan bir süreyi kapsamalıdır.
  11. Kişinin Mesleki Durumunu Gösteren Evraklar: Vize başvurusuAvusturyasürecinde kişilerden istenen evraklar farklılık gösterir. Seyahat amacına göre değişebilen bu evraklar kişinin mesleki durumuna göre de çeşitlilik gösterir. Eğer kişi çalışan ise işverenden göreve başladığı tarihi net bir şekilde gösteren SGK işe giriş bildirgesi ve e-devletten alınmış 4A hizmet döküm belgesi gereklidir. Vize başvurusu yapan kişi işyeri sahibi ise sahip olduğu işe ait vergi levhasını, ticari sicil gazetesi kaydını ve mensubu olduğu meslek odası sicil kaydını başvuru dosyasına eklemek zorundadır. Vize başvurusu eğer bir kamu personeli tarafından yapılıyorsa hizmet döküm belgesini dosyada bulundurmalıdır. Başvuru sahibi çiftçiler ise sahip olduğu toprağın tapu belgesini, güncel olarak ekili olan tarım alanının belgesini ve ziraat odası sicil kaydını dosyada bulundurmalıdır. Emekli olan kişiler ise emekli olduğu tarihi net bir biçimde gösteren emeklilik belgesi ile başvuru yapmalıdırlar. Öğrencilerin yaptığı başvurularda eğitim gördüğü okuldan alınmış olunan onaylı bir belge ve seyahat sırasınca masrafları onun yerine karşılayacak olan kişi veya kişilerin mesleki durumunu gösteren evraklar dosyaya eklenir.
  12. Mevcut olarak bir işe sahip olmayan kişilerde de bu durum söz konusudur. Çalışmayan kişilerin seyahat masraflarını onun için karşılayacak olan kişinin maddi durumunu belli eden belgeleri dosyaya eklemesi şarttır. Bu kişiler seyahati gerçekleştirecek olan kişilerin sponsoru konumunda olduğu için bu evraklar talep edilmektedir.

Sıralanan bu belgelerin hepsinin İngilizce diline tercüme edilmesi gerekir. İngilizce olmayan evrak değerlendirmeye alınmaz ve kişiden tekrar evrak talebinde bulunulur.

Avusturya Vizesi Türleri

Avusturya seyahati gerçekleştirmek isteyen ve vize mecburiyeti olan kişiler vize başvurusu yapma mecburiyetindedir. Avrupa Schengen ülkesi olduğu için bu ülkeye vize almak çok kolay değildir. Fakat belirtilmesi gerekir ki Schengen vizesi almak isteyen kişiler mutlaka Schengen vizesine ayrı bir başvuruda bulunmalıdır.

Avusturya’ya vize almak isteyen kişilerin ilk önce karar vermesi gereken konu hangi vize türüne başvuracağıdır. Seyahat amacına göre farklı vize türleri bulunmaktadır. Fakat Avusturya vize çeşitleri temelde iki kola ayrılır. Bu kollar C tipi ve D tipi vizedir.

C Tipi vizeye Avusturya’ya kısa süreli olarak gitmek isteniyorsa başvuru yapılır. Bu vize türlerinden herhangi birine başvuru yapan kişi ülkede en fazla 90 gün kalabilir. 90 günden daha fazla konaklama yapılmak isteniyorsa D tipi vizeye başvuru yapılması zorunludur. Eğer kişi ülkede 90 günden fazla kalacaksa ve C vizesine başvuru yapmışsa, kişi vize süresi olduğunda sınır dışı edilecektir. Bu durumun yaşanmaması için hangi amaçla seyahat edildiğinin ve hangi vize türüne başvurulması gerektiğine dikkatlice karar verilmelidir.

Avusturya C Vizesi şu dallara ayrılmaktadır:

  • Avusturya Turist vizesi,
  • Ticari amaçlı vize,
  • Avusturya aile ziyareti vizesi,
  • Avusturya Öğrenci vizesi,
  • Avusturya Transit vize.

Bu vizelerin her biri kişinin kendi seyahat amacına uygun vizeyi alması için dallara ayrılmıştır. Seyahati gerçekleştirecek olan kişinin kendi ziyaret amacına uygun olan vizeye başvurması gerekir. Bu vize kişiye ülkede en fazla 90 gün kalış izni verdiği için eğer daha uzun süreli bir seyahat planlanıyorsa muhakkak D tipi vizeye başvurulması gerekir. Avusturya D tipi vize türleri ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Avusturya Erasmus vizesi,
  • Eğitim amaçlı vize,
  • Avusturya Çalışma vizesi,
  • Sezonluk işçi vizesi
  • Aile birleşimi vizesi

D tipi vizeler kişinin 90 günden fazla Avusturya’da kalacağı durumlarda alınmalıdır; çünkü Avusturya D Vizesi evraklarının hazırlanma süreci daha meşakkatlidir. Ve ayrıca Avusturya d vizesi için ödenen vize ücreti elbette daha fazladır.

Avusturya vize başvuruları farklı yollarla yapılabilmektedir. C türü vizelerden herhangi birine başvuracak olan kişi bizzat başvuru ve seyahat acentaları aracılığıyla vize başvurusu yapabilir ancak uzun süreli vizeye başvuru yapacak olan kişiler hiçbir aracı kurum olmadan bizzat başvuru ile Avusturya vize başvurusu yapabilirler. Avusturya vize işlemleri uzun sürebildiği için kişilerin seyahatten en az 30 gün önce bu kurumlara başvuru yapması gerekir.

Avusturya vize fiyatları başvuru yapılan vize türüne göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir rakam verilmesi pek de mümkün değildir. Avusturya vize ücreti ödenmeden yapılan başvuruların hepsi ret cevabı alır. Net bir ücret tablosu ile karşılaşmak için muhakkak avusturya vize ücreti 2018 ve Avusturya vize ücreti 2019 listelerini muhakkak kontrol etmelisiniz. VFS global Avusturya vizesi ücretleri bu alanda hizmet veren bütün kuruluşlara göre daha uygundur.

Avusturya Turist Vizesi

Avusturya turist vizesi başvuruları ülkeye tatil amaçlı gidildiğinde yapılır. Avusturya turist vizesi C tipi vize kategorisinde bulunur. Turist vizesi alan kişiler ülkede yalnızca 90 gün boyunca kalabilir daha uzun süreli ziyaretler için D tipi vizelerden birine başvurulması gerekir. Turist vizesi Avusturya ücret aralığı her sene değişim göstermektedir. Ödenecek olan ücret Euro üzerinden alınır.

Avusturya Turist Vizesi Evrakları

Avusturya vizesi almak için gerekli olan evraklar her ziyaret türüne görü farklılık gösterir. Avusturya turist vizesi evrakları aşağıda sıralandığı gibidir.

  1. Pasaport:Avusturya Turistik Vize başvurusunda pasaportun pasaport ibrazı zorunludur. Başvuru yapılan pasaport güncel tarihli olmalıdır. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli süreye sahip olması gerekir ve vizenin basılabilmesi için pasaportta en az 2 boş sayfanın bulunması gerekir. Başvuru hamilinin pasaportu 10 yıldan daha eski tarihli ve yıpranmış durumda olmamalıdır. Kişi daha önce herhangi bir ülkeye vize başvurusunda bulunmuş ve başvurusu kabul edilmişse bu vizelerin de sunulması gerekir.
  2. Vize Başvuru Formu: Avusturya Turist Vizesi için başvuru için yapıldığında doldurulması gereken il evrak Avusturya Vize Başvuru formudur. Vize başvurusu yapan kişi tarafından, büyük harflerle, eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvuru Formu kişinin tüm kişisel bilgi ve iletişim bilgilerini içermelidir. 12 yaşından küçük olan kişilerin evrakları ebeveyn tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
  3. Biyometrik Fotoğraf: Vize başvurusu yapan kişiye ait Biyometrik fotoğraf öncelikle başvuru formuna yapıştırılır ardında iki nüshası vize başvurusunu değerlendirecek olan mercie teslim edilmelidir. Bu fotoğraf Avusturya Vize başvurusu prosedürlerine uygun olarak çektirilmelidir.
  4. Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartı Nüshası: Vize başvurusu yapan kişinin tüm bilgilerine erişmek amacıyla bu evrak taraflardan talep edilir. Sahip olunan nüfus cüzdanı veya kimlik kartının arkalı önlü fotokopisi ibraz edilmelidir.
  5. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru hamilinin kendisi ve ailesinin tüm bilgilerini içeren bu evrakın temin edilmesi son derece önemlidir. Bu evrak güncel tarihli olmak zorundadır.
  6. Avusturya Turistik Vize Talep Dilekçesi: Avusturya Konsolosluğu’na Turistik Vize başvurusunda bulunacak olan kişinin kendisi tarafından yazılmış olan vize talep dilekçesi vize başvurusunu değerlendirecek olan mercie ithafen yazılır. Kişinin ziyaret amacını belirten bu evrak İngilizce veya Almanca olarak yazılıp vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
  7. Avusturya Turistik Vize Ücreti: Avusturya’dan vize alabilmek için ödenen bu ücretin ödendiğine dair evrakın dosyada kesinlikle bulunması gerekir. Bu belgenin ibraz edilmemesi durumunda tarafların yaptığı vize başvurusu değerlendirmeye dahi alınmayacaktır. Bu ücret vize alım süreci boyunca yapılacak olan masraflarda kullanılır. Vize başvurusu fiyatları her sene hatta sene içinde bile birçok kez farklılık gösterir. Güncel vize ücretlerinin takip edilmesi başvuru sürecinden bir sürpriz yaşanmaması adına önem teşkil eder.
  8. Kişinin Maddi Durumunu Gösteren Belgeler: Avusturya’ya yapılması planlanan bütün vize başvurularında olduğu gibi Turist vizesi başvurusunda da kişinin maddi durumunu gösteren belgelerin Avusturya Konsolosluğu’na iletilmesi gerekir. Başvuru yapan kişinin seyahat boyunca kendi masraflarını karşılayabilecek olduğunun kanıtı bu belgedir. Başvuru yapan kişinin bankada Euro hesabı bulunmalı ve bu hesapta da bir miktar paranın olması gerekir. Aynı zamanda kişinin son üç ay içerisinde yaptığı bütün bankacılık işlemleri başvuruyu değerlendirecek olan kişilere iletilmelidir. Banka hesap cüzdanı ve banka hesap hareketlerinin gösterildiği belge taraflara iletilmelidir. Alına bu belgenin son 1 hafta içerisinde temin edilmesi ve güncel tarihli olması son derece önemlidir. Banka hesap dökümlerinin yanı sıra kişinin maddi durumunu kanıtlayıcı nitelikte olan bir diğer evrak ise kişiye ait mülklerin dökümüdür. Eğer varsa kişinin mutlaka sahip olduğu gayrimenkullerin tapularını veya araçları varsa bu araçların ruhsatlarını gösteren evraklar hazırlanmalı ve başvuru dosyasına konmalıdır.

Maddi durumu kanıtlayıcı nitelikte olan bu evraklar her başvuru sahibi için farklılık gösterir. Örneğin vize başvurusunda bulunacak olan kişi aktif bir iş hayatın katılımcısı ise çalıştığı kurumdan maaş bordrolarını almalıdır. Alınan bu evrak son üç aya dair olmalıdır aynı zamanda evraklarda ıslak imza ve kaşenin bulunması mecburidir. Eğer başvuru yapacak olan kişi emekli ise emekli maaşını aldığı banka hesabına ait hesap dökümünü ve emeklilik cüzdanının nüshasını yetkili mercilere iletmelidir.

  1. Kişinin Mesleki Durumunu Gösteren Evraklar: Avusturya turist vizesine başvuru yapacak olan kişilerin mesleki durumlarının ne olduğunu da Avusturyalı yetkililere kanıtlaması gerekir. Her meslek grubuna dahil olan kişilerden istenen evraklar farklılık gösterir. Her mesleğe göre kişilerin temin etmesi gereken evraklar şu şekilde sıralanabilir:

– Vize başvurusu yapan kişi eğer çalışan ise SGK işe giriş bildirgesini, SGK hizmet dökümünü, son üç aya ait maaş bordrosunu ve çalıştığı kurumdan aldığı izin belgesini vize başvuru dosyasına eklemelidir.

– Başvuru yapacak olan kişi eğer çiftçi ise bağlı olduğu Ziraat odasından kendisi adına verilmiş olan çiftçi belgesini hem aslı hem de fotokopisi ile başvuru yapması gerekir.

– Avusturya turist vizesine başvuru yapan kişi eğer öğrenci ise eğitim gördüğü kurumdan alınmış ve aktif olarak öğrenci olduğunu kanıtlayan öğrenci belgesi ile başvuru yapmalıdır. Bu belgenin aslı ve fotokopisi dosyaya eklenmelidir.

– Başvuru yapan kişi eğer bir işyeri sahibi ise temin etmesi gereken evraklar biraz daha fazla olacaktır. Şirket veya işyeri sahiplerinin öncelikler şirkete ait Ticaret Odası kaydını gösteren belgeyi dosyaya eklemesi gerekir. Şirkete ait ve son bir yılın bütün vergi beyanlarının olduğu şirket vergi levhasının bir örneğinin dosyaya eklenmesi gerekir. Sahibi olunan şirkete ait Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisinin ibrazı Avusturya Turistik Vize işlemlerinde zaruridir. Eğer vize başvuru sahibinin bağlı bulunduğu şirkette isim ve unvan değişikliği varsa Sicil Gazetesi bu bilgilerin tamamını içermelidir. Son olarak temin edilmesi gereken evrak imza sirküleridir. Bu belge kişinin faaliyet gösteren şirketinde imza yetkisinin olduğunu kanıtlamak adına taraflardan talep edilir.

  1. Yapılacak olan seyahat planını onaylayıcı nitelikteki seyahat belgeleri: Avusturya’ya turist vizesi başvurusunda bulunan kişinin bu seyahate dair tüm detayları gerekli mercilerle paylaşması şarttır. Avusturya’ya yapılacak olan seyahat tarihlerini içeren; ulaşım ve ikamet bilgilerini barındıran bilgilerin muhakkak eksiksiz olarak temin edilip başvuru dosyasına eklenmesi gerekir. Avusturya’ya hangi yolla ulaşım sağlanacaksa bu ulaşıma ait rezervasyon veya bilet bilgilerinin sunulması gerekmektedir. Avusturya’da kalınacak oteldeki rezervasyonu da gösteren belge muhakkak dosyaya eklenmelidir. Burada parantez açılması gereken bir başlık var eğer kişi kendi özel aracıyla seyahat edecekse; araca ait ruhsatın fotokopisi, seyahat tarihlerini kapsıyor nitelikte olan yeşil sigorta belgesinin ve en son olarak kişiye ait uluslararası ehliyetin orijinalinin ibrazı zorunludur. Kişinin Avusturya’ya gelirken izleyeceği güzergah hakkındaki bilgilerin de dosyaya eklenmesi şarttır. Kişinin yolculuk rotasını gösteren bu belge İngilizce veya Almanca olarak başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.
  2. Seyahat Sağlık Sigortası: Avusturya turist vizesine başvuracak olan kişinin temin etmesi gereken bir diğer evrak Seyahat Sağlık Sigortası’dır. Bu e sigorta eğer kişinin başına gittiği ülkede bir şey gelirse acil bakım masraflarının ve hastane tedavilerinin rahatlıkla karşılanacağının kanıtı için gereklidir. Bu sigorta muhakkak 30.000 euro teminatlı olmalı Schengen ülkelerinde geçerlidir onayına sahip olması gerekir.

 

 

 

Avusturya Ticari Vizesi

Avusturya Ticari Vizesi ülkeye yapılacak olan iş amaçlı seyahatlerde alınır. Kişi iş görüşmesi, seminer veya iş toplantısı amacıyla Avusturya’ya gidecekse bu vize türüne başvuru yapar. Bu vize başvuru yapan kişiye ülkede 90 gün kalma şansı verir. Eğer Avusturya ticari vizesi başvurusu iş amaçlı yapılıyorsa kişinin bu vize türüne başvurmaması tavsiye edilir. Uzun süreli çalışma planı olan kişi Avusturya çalışma vizesi başvurusu yapmalıdır. Bu vize sayesinde ülkede daha uzun süre kalma hakkına sahip olacaktır.

Avusturya vize evrakları seyahat amacına göre farklılık gösterir fakat ticari vize başvurusunda herkesten aynı evraklar talep edilmez. Ticari vize başvurusu evrakları hem kişinin seyahat amacına hem de kişinin mesleki durumuna göre farklılık gösterir. Örneğin ticari vize başvurusu yapan işyeri veya şirketler sahibinin hazırlayacağı evraklar ile bir çalışanın hazırlayacağı evraklar farklı olacaktır. Bu nedenle vize başvurusu yapan kişi kendi durumunu en iyi niteleyen kategori altındaki ticari vize gerekli evraklarını hazırlamalıdır. Her ki başvuru yapıyor olursa olsun ticari davetiyenin başvuru dosyasında bulunması vize alım sürecini kolaylaştıracaktır.

Avusturya Ticari Vizesi Evrakları

Avusturya ticari vize başvurusu yapan kişilerden alınan evraklar kişiye göre farklılık gösterse de temelde hazırlanması gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar kişisel bilgileri içeren temel başvuru evraklarıdır bu evraklar şöyle sıralanır:

  1. Başvuru yapan kişiye ait pasaport. Avusturya ticari vize başvurusu yapılan pasaportun seyahat bitiminden sonra en az 3 ay süreyle geçerli olması en temel şarttır.
  2. Biyometrik fotoğraf ibrazı her vize türünde olduğu gibi bu vize türünde de gereklidir. 2 adet fotoğraf başvuru dosyasına konur, bir adet fotoğraf ise başvuru formuna yapıştırılır. Bu fotoğraf 35X45 mm boyutlarında olmalı ve beyaz fon önünde çekilmiş olması şarttır
  3. Kişiye ait nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi
  4. Başvuru yapan kişinin ve ailesinin tüm bilgilerini gösteren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  5. İçerisinde en az altı bin TL bulunan şahsi veya şirket banka hesabının hesap cüzdanı. Başvuru yapan kişiye ait bu banka hesabının son üç aylık hesap dökümünün de başvuru dosyasında olması gerekir.
  6. Kişinin mevcut olarak kaldığı adrese ait ikametgâh belgesi
  7. Avusturya’ya hangi yolla gidilecekse o yolculuğa dair seyahat rezervasyonları
  8. Avusturya vize ücretödendiğini kanıtlayan dekont

Daha önce de belirtildiği üzere çalışanların ve iş sahiplerinin başvuru sırasında ibraz etmesi gereken evraklar birinden farklılık gösterir. Çalışanları ticari vize başvurusu yaparken dosyaya eklemesi gereken evraklar şu şekildedir:

  1. Vize talep dilekçesi bu dilekçede kişinin ülkeye gidiş amacını anlatması gerekir. Bunun yanı sıra çalışanların işe başladıkları tarih ve işyerindeki pozisyonları bu belgede yazılı olmalıdır. Bu dilekçe çalışılan şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.
  2. Davetiye, ticari vize alım sürecini son derece kolaylaştıran bir evraktır. Çalışan bir iş birliği amacıyla gittiği şirketten bu belgeyi talep edilir. Davetiyeyi gönderen kişinin eksiksiz olarak bütün bilgilerinin bu kâğıtta olması oldukça ehemmiyetlidir. Davetiye yapan kişinin adı soyadı, kimliğinin fotokopisi, pasaport numarası ve kimliğinin fotokopisi davetiye ile birlikte başvuruyu değerlendirecek olan mercie sunulmalıdır.
  3. Kişinin şu anda çalıştığı işyerine dair evraklar da Ticari vize için gereklidir. Bu evraklar güncel tarihli olmalıdır. Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası ve şirkete ait imza sirkülerinin fotokopisi başvuru yapılan dosyada bulunmalıdır.
  4. Başvuru yapan kişinin maaş bordrosu evrak dosyasına eklenmelidir. Maaş bordrosu son üç aylık hareketleri içermeli ve mutlaka şirket yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.
  5. Başvuru yapan kişiye ait SGK işe giriş bildirgesi ve 4-A hizmet dökümü belgesi teslim edilen evrakların arasına eklenmelidir.

Başvuru yapan kişi eğer işyeri sahibiyse aşağıdaki belgeleri hazırlayarak ticari vize başvurusu yapabilir.

  1. Konsolosluğa hitaben yazılan şirket yazısı yazılarak başvuru dosyasına eklenmelidir. Bu şirket yazısında seyahat bilgileri bulunmalı ve ıslak imzalı olmalıdır. Şirket yazısı şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Bu belge İngilizce veya Almanca olmalıdır.
  2. Avusturya’da iş birliği yapılacak olan şirketten davetiye alınması gerekir. Bu davetiyenin yanı sıra davet yapan kişinin şirketin antetli kağıdına yazılan kişisel bilgileri de teslim edilmelidir. Bu kağıtta davet eden kişinin adı soyadı, pasaport numarası bulunmalıdır; aynı zamanda kişinin pasaport ve kimlik kartının fotokopisi de gerekli mercilere iletilmedir.
  3. Başvuru yapan kişiye ait 4-B hizmet dökümü
  4. Kişinin sahibi olduğu şirkete dair güncel evraklar. Bu evraklar orijinal faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi.

Avusturya Vizesi Gerekli Evraklar S.S.S

Avusturya Vizesi için gerekli evraklar 2020?

Avusturya vizesi için gereken evraklar vize türü ile başvuru sahibinin mesleki, finansal ve kişisel durumuna göre değişiklikler gösterir. Avusturya vizesi genel başvuru evrakları pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kaydı tam tekmil örneği, biyometrik fotoğraf, Avusturya vizesi başvuru formu gibi belgelerdir. Bu belgelere ek olarak finansal ve mesleki durumu gösterir dokümanlar da evrak dosyasında bulunmalıdır.

Avusturya vize başvurusu gerekli evraklar arasında pasaport nasıl olmalıdır?

Avusturya vize başvurularında teslim edilecek pasaportun on yıldan eski olmaması gerekmektedir. Schengen Avusturya vizesi başvuru evrakları içinde yer alan pasaport vize işlemlerinin basılabilmesi için karşılıklı en az iki sayfası boş niteliğe sahip olmalıdır. Pasaportun seyahat tarihinin bitişi itibariyle 3 ay daha geçerli olması beklenir.

Avusturya öğrenci vizesi için gerekli evraklar 2020?

Avusturya öğrenci vizesi gerekli evraklardan bazıları; öğrenci vizesi başvuru formu, pasaport ve tercümesi, adli sicil kaydı, tercümesi ile birlikte Noter tasdikli ikametgah ilmuhaberi, biyometrik fotoğraf sağlık raporu Avusturya’ da kalınacak yurt belgesi ya da kira kontratı, finansal belgeler, 18 yaş altı için veli muvafakatnamesi.

Avusturya D Vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Avrupa D vizesi evrakları, başvuru sahibinin ulusal vize alma nedenine göre değişiklik gösterir. Başvuru evrakları, genel evraklarla beraber Avusturya D tipi vize başvuru formu, finansal ve mesleki belgelerle aile birleşimi vizesi için evlilik cüzdanı örneğinde olduğu gibi oturma iznini gerektirecek durumu kanıtlar evraklardır.

Avusturya Vize Başvuru Formu S.S.S

Avusturya vize başvurusu formu nedir?

Avusturya vize başvuru formu vize başvuru sahibini Avusturya dış temsilciliklerine tanıtan ve seyahat edecek şahsın seyahat nedeni hakkında resmi kurumlara bilgi veren, resmi başvuru evrakıdır. Başvuru sahibinin kişisel bilgileri ile seyahat planını kapsamakta olup Almanya ya da İngilice doldurulmaslı veya Türkçe formun Almanya ya da İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır.

Avusturya vizesi başvuru formu nerden alınır?

Avusturya vizesi başvuru formu online olarak ulaşılabilen bir evraktır. Avusturya vizesi resmi evraklarından başvuru formuna Avusturya Büyükelçiliği’ nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir, form cihaza indirilerek doldurulur ve çıktı alınarak başvuru merkezine evrak dosyası içinde teslim edilir.

Avusturya vize başvurusu ek hizmetler nelerdir?

Avusturya vize başvurusu ek hizmetler başvuru formunun doldurulması, seyahat sağlık sigortasının temini, Avusturya başvuru dilekçesinin yazılması, tercüme hizmeti, kurye ve kargo hizmeti, başvuru sahibinin bulunduğu yere danışmanın giderek başvuru formunun doldurulması, evrak kontrolü gibi işlemleri yerine getirdiği yerinde başvuru, mobil başvuru hizmeti şeklinde olabilmektedir.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi

Avusturya aile birleşimi vizesi D vizesi kapsamındadır. Bu vizeyi alacak olan kişiler daha farklı prosedürlere tabi tutulur. Aile birleşimi vizesi Avusturya’da vatandaşlık hakkı olan kişilerle evlenildiğinde başvurulabilecek bir vize türüdür. Bu vize Avusturya hükümeti tarafından onaylanan bir yasaya dahildir. Bu vizeye başvuran kişilerin hakları bu yasa tarafından korunur.

Bu yasaya göre Aile birleşimi Avusturya vizesi talebinde bulunan kişinin eşi Avusturya’da doğuştan Avusturyalı, sonradan Avusturya vatandaşlığı hakkı elde etmiş T.C. vatandaşı veya üçüncü bir ülke vatandaşı ise bu vizeye başvuru yapılabilir.

Avusturya Aile Birleşimi vizesi almak isteyen ve Avusturya’da yaşamak isteyen kişi bir dil sınavına tabi tutulur. Bu vizeye başvuran kişi girdiği dil sınavından A1 seviyesinde temel Almanca bilgisi sahibi olduğuna dair geçerlilik puanı alması gerekli bir koşuldur. Dil sınavında gerekli seviyede puan alamayan kişinin vize başvurusu ret cevabı alır.

Avusturya aile birleşimi vizesinde dil şartının olmasının temel amacı; başvuru yapan kişinin Avusturya toplumuna kolay uyum sağlayacağını kanıtlaya bilmesi içindir. Dil sınavının diğer bir amacı ise Avusturya’da sürekli yaşayacak olan kişilerin ülkede çalışma gücüne sahip olduğunu kanıtlayabilmesini göstermek sebebiyledir.

Avusturya aile birleşimi vizesi sürekli şartları ve kapsamı değişen bir vize türüdür. Bu vizeye başvuru yapacak olan kişilerin güncel istekleri takip etmesi gerekir. Her sene değişen prosedürler nedeniyle kişilerin temin edeceği evraklar ve sağlaması gereken şartlar da değişebilmektedir. Vize almak isteyen kişilerin mutlaka güncel bildirimlere ve bir önceki senenin koşullarına hakim olması gerekir. Örneğin bu sene içinde aile birleşim vizesine başvuru yapmak isteyen kişilerin Avusturya aile birleşimi 2019 koşullarını da bilmesi vize başvuru sürecinde ona yardımcı olacaktır.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesine Başvuru Yapan Kişilerin Taşıması Gereken Özellikler:

  • Aile birleşimi vize başvurusu yapacak olan kişinin 21 yaşını doldurmuş olması gerekir
  • Avusturya’da ikamet eden eş eğer bir başka ülke vatandaşı ise uzun süreli vizeye ya da doğrudan oturum iznine sahip olması gerekir. Avusturya’da yaşayan eş bazı şartları taşıması gerekir. Bu kişinin Avusturya vatandaşı olması gerekir. Başvuru yapan kişi eğer bir başka ülke vatandaşı ve Avusturya’da oturum iznine sahip ise Avrupa Birliği tarafınca kişilere verilen mavi karta sahip olmalı veya Kırmızı ya da Beyaz kartlardan birine hak kazanmış olmalıdır.
  • Avusturya’da yaşan eşin resmi bir sağlık sigortasına sahip olması gerekir.
  • Başvuru yapan kişilerin belli bir yaşam kalitesini karşılayabilecek aylık gelire sahip olması ve bu geliri evraklarla kanıtlaması gerekir.
  • Kişinin Avusturya’da konaklayacağı mekânında tüm aile bireyleri için yeterli ve uygun olması şarttır.
  • Avusturya’da yaşayan anne ve babası olan kişiler Avusturya aile birleşimi vizesi başvurusu yapmaya hak sahibidir.

Avusturya Aile Birleşimi İçin Yapılan Dil Sınavı

Türk vatandaşları Avusturya Aile Birleşimi vize başvurusu yaptığında kabul cevabı alabilmesi için Almanca dil yeterlilik sınavından geçerli bir puan alarak A1 sertifikasına sahip olması gerekir. Avrupa Dil Komisyonu tarafından belirlenen kural kapsamında kişinin dil yeterliliğini kanıtlaması şarttır.  Eğer kişi dil bilmiyorsa dil kursuna giderek Almanca yeterlilik sınavına girip dil yeterliliği olduğunu kanıtlayıcı nitelikteki dil sertifikasını alması gerekir. A1 seviyesi Almanca sertifikası vize başvurusu yapan kişilerin sadece temel seviyede iletişim kurabildiğini kanıtlaması içindir. A1 seviye Almanca sertifikasına sahip kişiler çalışma izni başvurusu yapamazlar. A1 seviye dil sertifikası Aile Birleşimi başvurularında geçerlilik gösterir nitelikte olmalıdır. Avusturya’da çalışmak isteyen veya oturum izin süresini uzatmak isteyen kişiler daha farklı bir sertifikaya sahip olması gerekir. Bu kişiler A2 veya B1 seviyesi dil sınavlarından geçerli not alıp Almanca dil yeterliliği sertifikasına sahip olmalıdır. Çalışma izni veya oturum izni almak isteyen kişiler A2 veya B1 seviyesinde dil bilgisine sahip olmalıdır.

Avusturya aile birleşimi vize başvurusu yapan kişiler A2 ve B1 seviye dil sınavları için Türkiye’de veya Avusturya’da kursa gitme hakkına sahiptir. Her iki ülkede de alınan bu evraklar Avusturya’da geçerli olacaktır. A2 veya B1 seviyesi Almanca dil yeterlilik sertifikası olan kişiler Avusturya Aile Birleşimi vize başvurusuyla birlikte çalışma iznine de başvuru yapabilir.

Dil kurslarına başvuru yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Avusturya Konsolosluğu herhangi bir yabancı dil kursundan alınmış dil sertifikalarını kabul etmez. Kişiler A1 Almanca sınavı için Goethe Enstitüsü ve Avusturya Dil Okulu kurumlarında sınava girmelidir. Yapılması talep edilen sınav öncesi bu kurumlardan muhakkak randevu alınması şarttır. Sınava dair detaylı bilgi sahibi olmak vize başvurusu yapan kişiler için son derece önemlidir; gerekli tüm bilgilere Goethe Enstitüsü ve ÖSD üzerinden ulaşılabilir. Almanca A1 sınavından yeterli puanı almayan kişiler bu sınava bir ay sonra yeniden girme hakkına sahiptir. Kişiler bu sınava istedikleri kadar girebilir. Sınava giriş sayısı konusunda Avusturya herhangi bir sınır koymamaktadır. Bu sınava başvuru yapılırken kişinin dikkatlice hazırlanması gerekir. Bu sınavdan alınacak düşük not kişinin vize başvuru sürecini yavaşlatabilir.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Avusturya Aile Birleşimi vizesi için istenilen evraklar orijinal veya fotokopi şeklinde sunulmak zorundadır. Bütün evrakların tercüme edilmesi tercüme edilen evrakların noter onaylı olması şarttır. Avusturya Aile Birleşimi vizesi için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Avusturya Aile Birleşimi başvuru formumutlaka doldurulmalıdır. Bu evraktaki bütün doğrulanabilir ve eksiksiz olmalıdır. Başvuru sürecinde istenen bütün evraklar bu formdaki bilgileri doğrulayıcı nitelikte olmalıdır.
  • Avusturya vize başvurusu prosedürlerine uygun olarak çekilen Biyometrik fotoğraf belgeler arasında sunulmalıdır.
  • Geçerliliği olan pasaportun aslı ve nüshası Aile birleşimi vizesi başvuru sürecinde önem arz eder.
  • Kişinin şu anda oturuyor olduğu adrese ait ikametgah belgesi
  • Başvuru yapan kişiye ait uluslararası doğum belgesinin örneği
  • Bu vize türünde en önemli olan evrak evlilik cüzdanının nüshasıdır. Bu belge olmadan Aile birleşimi vizesi başvurusu yapılamaz.
  • Başvuru yapan kişiye ait yakın tarihte alınmış sabıka kaydı. Sabıka kaydı en az 1 ay öncesinde alınmış olmalıdır.
  • Avusturya’da yaşanılacak olan eve dair evrakların sunulması şarttır. Eğer yaşanılacak olan ev başvuru yapan kişinin eşine aitse evin tapusu; fakat ev kiralıksa kira sözleşmesinin aslı ve fotokopisi başvuru dosyasında olmalıdır.
  • Aile birleşimi vizesi başvurusu yapan kişinin Avusturya’da yaşayan eşinin son 3 aylık maaş döküm belgesi
  • Avusturya’da yaşayan eşe ait sağlık sigorta kartının fotokopisi
  • Avusturya’da yaşayan eşin noter onaylı pasaportunun fotokopisi. Bu belgede oturma izninin yer aldığı sayfa da evraklar arasında bulunmak zorundadır.
  • Başvuru esnasında birçok evrak talep edilmektedir. Formların hepsi Alman dilinde hazırlanmış olup, Almanca diliyle doldurulmak zorundadır.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Avusturya Aile birleşimi başvuru süreci diğer vize başvurularına göre daha yoğun geçmektedir. Avusturya Aile Birleşimi başvurusu yapacak olan kişi A1 Almanca dil yeterliliği sınavından geçer not aldıktan sonra bu vize için istenilen evrakları toparlamaya başlamalıdır ve ardından vize başvuru formunu doldurmalıdır.

Vize başvuru sürecinde teslim edilen evrakların hepsi detaylıca incelenir bu nedenle vizeye alınan cevap da diğer vize türlerine göre daha fazla zaman alır. Evraklar teslim edildikten sonra Aile birleşimi vize başvurusu 6 ay içerisinde sonuçlandırılır. Ancak bu süre içinde bulunulan zaman dilimine göre farklılık gösterir. Vize başvurusuna alınan sonuç başvuru sahibine, teslim edilen evrak dosyasına, konsoloslukların çalışma veya tatil dönemlerine, başvuru yapılan konsolosluğun iş yoğunluğuna ve bunun gibi birçok farklı sebeplere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kişiler vize başvuru sürecinin uzun sürdüğü gerçeğini göz önünde bulundurarak başvuru yapmalıdır.

VFS Global İle Vize Almak

Avusturya vizesi kolay alınır mı vize başvurusu yapan kişilerin aklındaki en büyük soru işaretidir. Bu sorunun cevabı kişinin nasıl vize almayı tercih ettiğine bağladır. Avusturya için vize alımı birçok yolla gerçekleştirilebilir. Vize Avusturya alımında izlenebilecek bir diğer yol ise Avusturya vize başvuru merkezi olan yerlerden biri ile çalışmaktır. Bu ikinci yol kişilerin hem zaman hem de para kaybetmesini engelleyecek olan bir rotadır. Vize alım sürecinde deneyimli bir ekiple çalışmak kişiye her açıdan kazanç sağlayacaktır. Avusturya vizesi VFS ailesi ile vize başvuru sürecinin her adımında yanınızda olur ve işleri sizin için kolaylaştırır. Vize başvuru süresince bütün adımlar VFS Avusturya vizesi alımında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir. Avusturya vize evrakları toplanması sürecinde yorulmak VFS global ailesi sayesinde geride kalır. Avusturya konsolosluğu randevu alımı da tarafımızca gerçekleştirilir. Vfs global randevu Avusturya konsolosluğunda vize teslimi için en kısa sürede alınır. Bu evrakların teslimi sırasında konsoloslukta bizzat bulunmanız gerektiği için VFS Global Avusturya telefon ile size ulaşır ve sizinle beraber konsoloslukta bulunur. Avusturya vize alım sürecinin her aşamasında yanınızda olan VFS global Avusturya vize ücreti sizi üzmeyecektir

Avusturya aile birleşimi vizesi S.S.S

Avusturya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar?

Avusturya aile birleşimi vizesi, sonuçlanma süresi Avusturya yetkililerinin de sürece dahil olmasıyla beraber Schengen vizelerine göre çok daha geç sonuçlandırılır. Avusturya aile birleşimi vizesinin ne zaman sonuçlandırılacağı konusunda kesin bir bilgi verilememekle birlikte bu sürenin 6 ayı bulabileceği bilinmelidir.

Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evraklar 2020?

Avusturya Schengen aile ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuru merkezine teslim edilmesi gereken evraklardan bazıları pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kaydının aile bilgilerini içerecek şekilde tam tekmil örneği, Avusturya Schengen vizesi başvuru formu, seyahat sağlık sigortası aile Avusturya’da Avusturya’ daki yakından alınacak davetiye, Avusturya uçuş rezervasyonu.

Avusturya aile birleşimi 2020 dil şartı var mı?

Avusturya aile birleşimi vizesi ile Avusturya’ da yaşayan ya da Avusturya vatandaşı eşin yanına yerleşmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından A1 seviyesinde temel Almanca bilgisine sahip olması ve A1 temel Almanca sınavından geçerli puanının bulunması beklenir.

Avusturya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2020?

Avusturya aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vizedir ve vize başvurularının değerlendirilmesinde Avusturya yetkili ve resmi dairleri de işin içine girmektedir. Başvurular titizlikle değerlendirilmektedir. Bu nedenle kısa süreli vize başvurularına göre daha geç sonuçlandırılır ve bu zaman altı ayı bulabilmektedir.

Avusturya D Vizesi

Avusturya D vizesi ülkede uzun süreli almak isteyen kişilerin başvurduğu vize türüdür. Avusturya D Vizesi kendi içinde dallara ayrılmaktadır. Avusturya D vizesi belgeler başvuru yapılan vize türüne göre farklılık gösterir. D vizesi için yapılan başvurularda kişi ülkede 180 günden fazla kalma hakkına sahip olur bu nedenler başvuru yapacak olan kişiler daha fazla evrak toplamak zorundadır. Belirtmek gerekir ki D vizesi Avusturya başvurularında kişilerin Avusturya’dan alınan davetiye ile başvurması vize alım sürecini kolaylaştıracaktır. Avusturya davetiye vizesi vize alım sürecini kısaltır.
Avusturya D vizesi ücretleri başvuru yapılan vize türüne göre çeşitlilik gösterir. D vizesine başvuru yapacak olan kişilerin başvuru yapacakları vize türüne göre araştırma yapıp evrak toplama sürecine girmesi ve başvurduğu vize türünün talep ettiği vize ücretini ödemesi gerekir.
Avusturya D vizesi türleri; Aile birleşim vizesi, öğrenci vizesi (Erasmus gibi programlarda uzun süreli kalış gerekirse), sezonluk işçi vizesi, çalışma vizesi ve eğitim amaçlı vize olarak sıralanabilir.

Avusturya Öğrenci Vizesi

Avusturya D vizesi türünün alt dalların biri olan Avusturya Öğrenci vizesi bu ülkede uzun süre kalış izni verir. Avusturya’ya üniversite öğrenimi görmek için ya da dil okulu eğitimi için gidenler Avusturya öğrenci vizesine başvuru yapmalıdır. Avusturya dil okulu eğitimleri alanındaki başarıları ile tanınmaktadır. Avusturya dil okulu vizesi adlı bir vize türü olmadığı için kişilerin bu vize türüne başvuru yapması gerekir. Öğrenci vizesi Avusturya konsolosluğuna yapılarak alınır.

Avusturya Öğrenci Vizesi Evrakları

  1. Öğrenci vizesi başvurusu yapan kişilerin ilk olarak eğitim göreceği kurumda aldığı kabul belgesini başvuru dosyasına eklemesi gerekir.
  2. Kişinin ülkeye giriş amacına uygun olarak doldurulmuş Avusturya Vize başvuru formu
  3. Başvuru hamiline ait güncel pasaport ve pasaportun İngilizce veya Almanca diline çevrilmiş örneği,
  4. Öğrencinin mevcut olarak kaldığı yeri net bir biçimde gösteren ikametgah belgesi.
  5. TC kimlik kartı veya nüfus cüzdanının fotokopisi.
  6. Başvuru yapan kişiye ait sabıka kaydı
  7. Kişinin Avusturya’da ikamet edeceği adresin bilgileri ve adresteki iletişim bilgileri,
  8. Avusturya vize prosedürlerine uygun olarak çekilmiş iki adet Biyometrik fotoğraf
  9. Başvuru yapan öğrencinin finansal imkanlarını gösteren belge; kişinin banka hesabında en az 6000 Euro olması şarttır.
  10. 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  11. Öğrencinin ve ailesinin bütün bilgilerini gösteren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  12. Öğrencinin Avusturya’da kaldığı sürece masraflarını karşılayacak olan kişiye ait mal dökümleri.

Avusturya uzun süreli vizesi S.S.S

Avusturya uzun süreli vize nasıl alınır?

Avusturya’ da 90 günü aşacak seyahatler oturma izni de gerektirdiğinden ulusal vize kategorisindedir. Avusturya ulusal vize, kişinin durumuna ve seyahat nedenine göre eksiksiz hazırlayacağı bir evrak dosyası ile birlikte Avusturya dış temsilciliklerine şahsen müracaatı ile gerçekleştirilmektedir.

Avusturya öğrenci vizesi kimler alabilir?

Avusturya öğrenci vizesi uzun süreli bir vizedir. Avusturya’ da yapılacak olan uzun süre ile üniversite eğitimine katılmak ya da dil okuluna başvurmak veya Erasmus Öğrenci Değişim programı ile belirli bir zaman Avusturya’ da oturma izni elde etmek isteyenler, Avusturya öğrenci vizesine başvuruda bulunabilirler.

Avusturya uzun süreli vize başvurusu nasıl yapılır?

Avusturya’ da 90 günün üzerinde yapılacak konaklamalar için başvurulacak olan Avusturya uzun süreli D tipi vize başvuruları konsolosluklara şahsen yapılır. Başvuru sahibi seyahat tarihini planladıktan sonra ulusal başvuru formunu doldurarak Avusturya konsolosluklarından randevu almalıdır.

Avusturya Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Avusturya vize başvurusu yapan kişi birçok prosedürle karşı karşıya kalır ve kişide epey evrak talep edilir. Talep edilen bu evraklar haricinde eğer ihtiyaç duyulursa yetkili birimler kişiden ek evrak talep edebilir. Ek evrakların da gözden geçirilmesi elbette zaman alacaktır. Bu ihtimal göz önünde bulundurularak vize başvurusu yapılması gerekir. Vize başvurusu, seyahat tarihinden en az 30 gün önce yapılmalıdır. Eğer seyahate daha az zaman kala başvuru yapılırsa ek evrak talebi yapıldığında kişinin bütün planları aksayacaktır.

 

  • Avusturya konsolosluğu vizealım sürecinde kişinin parmak izi ülke yetkilileri tarafından talep edilmektedir. Bu da şu anlama gelmektedir diğer vize başvuruların başvuru yapılan ülke konsolosluğuna sadece mülakat için gidiliyor olsa da Avusturya vizesi alımında kişilerin en az iki kez konsolosluğa gitmesi gerekecektir.

 

  • Vize başvurusu yapılırken elbette kişinin başka ülkeler vize hakkı var mı yok mu diye de bakılır. Eğer eskiden herhangi bir ülkeye vize almışsanız ve bu vize eski pasaportunuza işliyse; eski pasaportunuzu da yanınızda getirmelisiniz.

 

  • Avusturya vize başvurumu, vize başvuru formu olmadan tamamlanamaz. Başvuru yapan kişinin muhakkak bu formu doldurmalıdır.

 

  • Vize başvuru formudoldurulduktan sonra gerekli evraklar temin edilmelidir. Bu evraklar temin edildikten sonra Avusturya vize randevu talebinde bulunulur. Size verilen tarih ve günde hazırladığınız evrakları ilgili konsolosluk birimine etmelisiniz.

 

  • Avusturya vizesi alırken uçak rezervasyonu yapmanız ve vize onaylandıktan uçak bileti satın alım işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu elbette bir mecburiyet değildir ancak vize reddi durumu yaşanırsa mağdur olmamak adına uçak bileti alımını sonraya ertelemelisiniz.

 

  • Avusturya vize başvuru ücreti ödemeyen kişileri vize almasına imkân yoktur. Ödenecek olan vize ücreti miktarı başvuru yapılacak olan vize türüne göre farklılık gösterir. Eğer vize başvurunuz ret cevabı alırsa ödediğiniz vize başvuru ücreti tarafınıza iade edilmeyecektir. Bu nedenle vize başvuru adımlarını dikkatle yerine getirmeniz şarttır.

 

  • Avusturya vizesi 12 yaşından küçükler için vize almayı gerektirmez ancak yine de seyahat hakkında bilgi edinmek istenildiği için vize başvuru formu doldurulmalıdır. Bu formda seyahat edecek olan çocuğun ebeveynlerinde en az birinin imzası olması gerekir.

Avusturya Konsolosluk İşlemleri S.S.S

Avusturya fahri konsoloslukları vize başvurusu alır mı?

Avusturya fahri konsolosluklarında Avusturya vize işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Fahri konsolosluklar bölgede yaşayan vatandaşlarının vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirmekte vize iş ve işlemlerini almamaktadır ve vizeleri karara bağlamakta herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Avusturya vizesi sonuçlanma süresi uzar mı?

Avusturya vizesi sonuçlanma süresi en geç 15 iş günü olup bu süre Avusturya konsolosluklarının iş yüküne, konsoloslukların yoğunluğuna, resmi tatil günlerine, olağanüstü hallere ve konsoloslukların ek evrak talep etmesi gibi durumlara göre uzayabilmektedir. Bu nedenle başvurularda bu durum göz önünde buşundurularak hareket edilmelidir.

Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021?

Avusturya Schengen vize başvuruları en çok 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Avrupa vize başvuruları 2021 konsolosluklar tarafından karara bağlanmaktadır ve başvuru sonuçlarının zamanında konsoloslukların iş yükü ve yoğunlukları etkili olmaktadır.

Avusturya Konsolosluğu ne zaman açılacak?

Türkiye Avusturya dış temsilcilikleri Covid-19 tedbirleri kapsamında resmi olarak açık bulunmaktadır. Avusturya konsoloslukları, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarının vatandaşlık işlemleri ile ulusal vize işlemlerini gerçekleştirmektedir. Avusturya Schengen vize başvuruları konsolosluklar tarafından henüz alınmaya başlanmıştır.

Avusturya 2023 Yılı; Vize Fiyatları, Vize İşlemleri ve Konsolosluk Randevusu

 

Avusturya vizesi 2023 kategorisinde işlemlerinizi gerçekleştirirken başvuru aşamasında sunmuş olduğunuz tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Süreç ile alakalı olarak sorun meydana gelmesi için kişilerin özellikle aracı danışmanlık firmalarından destek alması da mantıklı bir hamle olacaktır. Danışmanlık firmalarında kişilerin vize talep adımlarında ödedikleri tutarın yanı sıra bir de danışmanlık firmasına ödeme yapması gerekmektedir. Bu ek ödeme ile profesyonel destek alma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Vize Başvuru Detayları Nelerdir?

Avusturya vize işlemleri sırasında kişilerin en güncel belgeleri ve bilgileri sunması gerekmektedir. Özellikle pasaportun güncelliği konusunda çok hassas olmanız gerekmektedir. Pasaportunuzun güncelliği ile alakalı bir problem varsa NVİ üzerinden başvuru adımlarını tamamlama hakkınız vardır. Bu şekilde güncelleme aşaması yerine getirilecektir. Vize başvurularına dair kişilerin biyometrik fotoğraf konusunda da dikkatli olmaları istenir. Bu fotoğrafın son 6 aya ait olması gerekmektedir. Bu şekilde ülkeye giriş çıkış adımlarında kimlik tespiti ile alakalı sorun yaşanmasının da önüne geçilmiş olacaktır.

Ülkeye Giriş Amacı

Avusturya konsolosluk randevu alınırken ülkeye hangi amaç ile girdiğinize dair de bilgi istenecektir. Turistik, eğitim, ticari ya da aile birleşimi gibi farklı kategorilerden başvuru adımının tamamlanmasına olanak verilmektedir. Ülkeye giriş ile alakalı sorun yaşanmaması için kişilerin çok hassas davranması gerekmektedir. Bu aşamada örneğin eğitim amacı ile giren kişilerin staj programlarına katılarak çalışma sisteminin bir parçası olabilmek için dahi kesinlikle, staj için ayrıca bir izin alması gerekmektedir. Kişilerin kurumları yanlış yönlendirdiği fark edildiği anda giriş talebinin ret yanıtı alacağının da ayrıca bildirilmesi gerekir.

En Son Bilgilerden Haberdar Olun

(avusturyavizesi.gen.tr) üzerinden kişilerin vize talep adımları ile alakalı gerekli olan tüm bilgilerden anında haberdar olmasına olanak verilmektedir. Kişilerin bu veriler aracılığı ile sorularına yanıt bulması mümkün kılınırken pandemiden başlayarak belge taleplerine kadar her aşamada gerekli olan bilgilendirme tarafınıza sunulacaktır.

Harç İade Edilir Mi?

Vize başvuru adımlarında kişilerin özellikle harç iadesi konusunda hızlı davrandıkları görülmektedir. Harç iade etme adımı ile alakalı siz gerekli olan talepleri yapmış olsanız dahi ret yanıtı alan başvurunun harcının iade edilmesi gibi bir yasal uygulamanın söz konusu olmadığını belirtmek gerekmektedir. Ret yanıtı alan başvurunuzun sonrasında yeniden başvurunun iletilmesi için kişilerin yeniden harç ödemesi gerekmektedir. Harç ile alakalı olarak sorun yaşanmaması için ödeme sonrasındaki makbuz muhafazası gibi detayların dikkate alınması gerekir.

S.S.S

Vize başvurusu nasıl yapılır?

Vize başvuru adımlarında kişilerin danışmanlık firmalarına yetki delege ederek süreci tamamlamasına olanak verilmektedir.

Vize başvurularında kişilerin pasaport sunması zorunlu mudur?

Vize başvurularında pasaport sunulması ve sunulan pasaportun güncel olması zorunludur.

Vize başvurusunda harç talep edilir mi?

Vize başvurunuzun geçerli kılınması için harç talep edilebilmektedir. Vize başvurunuz ret yanıtı alırsa harç kişilere iade edilmez.

Avusturya Dili Nedir?

Avusturya’da konuşulan resmi dil, Almancadır. Ancak Almanca Avusturya sınırları içerisinde 3 farklı döneme ayrılır.

  • 750 ile 1050’li yıllarda Avusturya’da eski Almanca konuşulmaktaydı. Yani Almanya’nın bilinen en eski Almancasıdır. Bu da Germen İmparatorluğu’nda olmasından dolayı kaynaklanır.
  • 1050 ile 1500’lü yıllarda ise Avusturya’da orta Almanca konuşulmaktaydı. Almancaya yakın fakat eski Almancayla da benzer niteliklere sahip bir dildir.
  • 1500’lü yıllardan günümüze kadar ise Avusturya’da konuşulan Almanca, modern Almancadır. Yani Avusturya Almancası olarak değiştiren bir dildir.

Temelde Avusturya Almancası bilinen Almanca ile aynı niteliklere sahip, kelime olarak farklılık oluşturur. Yapılan araştırmalar ve incelemeler doğrultusunda Avusturya’nın büyük bir bölümü Avusturya Almancası konuşmaktadır. Alman vatandaşı Avusturya’ya geldiği zaman Almanca açısında net olarak anlaşılamaz. Bu yüzden değişiklikleri görülebilir.

Avusturya Başkenti Viyana Dili

Avusturya’nın başkenti, Viyana’dır. Avusturya’nın genelinde olduğu gibi Viyana’da da konuşulan dil Avusturya Almancasıdır. Fakat viyana farklı ülkelerden göç kabul eden bir şehir olduğu için burada Avusturya Almancası ile beraber farklı dillerde konuşulmaktadır. Avusturya’da göçün yaşandığı şehir Viyana’dır. Bu yüzden Viyana’da konuşulan Almanca, Almanya’daki Almanca ile benzer niteliklere sahiptir. Özellikle turist firmalarının tabelalarında Viyana’da çalışan işletmeler İngilizce dili kullanır.

Avusturya Dilinde Çeviri

Türkiye cumhuriyeti vatandaşları Avusturya seyahat ettikleri takdirde Avusturya Almancasını anlamak da, bir hayli zorlanabilir. Ne kadar Almanya Almancası bilinse de Avusturya Almancası kelime olarak farklıdır. Tam anlamı ile birbirine benzer olduğu söylenemez. Bu yüzden Google translate gibi çeşitli çeviri platformları kullanılarak Avusturya Almancası Türkçeye çevrilebilir. Fakat turizm açısından bir seyahat yapılacağı zaman Avusturya’da turist rotalarında İngilizce dili de bulunmaktadır. Tam olarak Avusturya Almancasından uzaklaşarak, İngilizcenin hâkim olduğu bölgelerde yer alır.

Avusturya Bayrağı Eski

Avusturya bayrağı tarihi yaklaşık olarak 13.yüzyıla dayanmaktadır. Bayrak 13.yüzyılda tasarlanmıştır. Ülkenin bayrağını tasarlayan kişi 2 frederick’tir. Dünya üzerinde bakıldığı zaman en eski bayraklar içerisinde Avusturya bayrağı da gelmektedir. Avusturya bayrağının yasaklanması ve tekrardan kullanıma devam etmesi gibi birçok etmeni bulunmaktadır. Dünya Savaşı’nda Avusturya bayrağının ülke sınırları içerisinde kullanılması yasaklanmıştır. Fakat 1940’lı yıllardan itibaren dönemin tarihçilerinin de belirtilerine göre tekrardan kullanıma devam edilmiştir. Avusturya bayrağı üzerinde herhangi bir sembol, simge gibi etmenler bulunmaz. İki renkten oluşur. Avusturya bayrağı dünya genelinde bazı ülke bayraklarına benzer niteliklere sahiptir.

Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir?

Avusturya bayrağı anlamı için birçok efsane bulunur. Bu efsanelerden birisi şu şekildedir; Avusturya arşidüklerinden olan v.Leopold dönem olarak savaşa gitmektedir. Bu savaşta beyaz savaşı elbisesi giydiği söylenir. Beyaz savaş elbisesi düşman kanıyla kırmızıya bulanmıştır. Yalnızca belindeki kemerinin beyaz kaldığını fark eder. Bu da kendi milliyetinin bayrağını oluşturması için sembol olmuştur. Fakat bu efsanenin ne kadar gerçek olup olmadığı dönemin tarihçileri tarafından halen araştırılmaktadır. Avusturya bayrağı ile ilgili farklı efsanelerde bulunur. Ancak bayrak için bilinen en temel efsane bu şekildedir. Avusturya bayrağı iki temel renkten oluşur. Bunlar beyaz ve kırmızıdır. Beyaz ve kırmızı renkler şeritler halinde sıralanmıştır. Yukarıdan aşağıya doğru kırmızı, beyaz ve kırmızı renkten oluşur. Ülkeye ait sembol ya da simge bayrak üzerinde bulunmaz.

Avusturya Bayrağı Özellikleri

Avusturya bayrağındaki renklerin sıralanışı kırmızı, beyaz ve kırmızıdır. Her renk şeridinin oranı ölçü olarak aynıdır. Dünyanın bilinen en eski bayrakları içerisindedir. Avusturya bayrağının tasarlanması ve günümüze kadar gelmesi oldukça eskiye dayanır. Avusturya bayrağı kartal figürü, geçmiş dönemlerindeki bayrağında kullanılmaktaydı. İmparatorluk döneminde yerleştirilmiş bir figürdür. Fakat günümüzdeki Avusturya bayrağında figür, sembol, simge gibi detaylar bulunmaz. Yalnızca kırmızı, beyaz ve kırmızı şerikler yer alır.

Avusturya Asgari Ücret Ne Kadar?

Avusturya sınırları içerisinde sağladığı iş olanakları ile beraber dikkat çeken yaşam standartlarının başında gelmektedir. Avusturya’da yaşamak için ortalama maaşlar kişinin çalıştığı sektöre göre değişir. Avusturya asgari ücret tutarı 1500 Euro civarındadır. Fakat farklı sektörlerde çalışıldığı zaman bu ücret değişir. Avusturya’da alınan asgari ücretle, yaşam kolay bir şekilde sağlanır. Fakat Avusturya’nın zengin kesimlerinde asgari ücret geçimi sağlamak adına yetersizdir.

Avusturya Asgari Maaş Sistemi

Türkiye cumhuriyeti vatandaşları Avusturya’ya çalışmak amacı ile gitmek istedikleri takdirde birçok yabancı ülkenin vatandaşının da tercih ettiği cazip ülkeler içerisinde gelir. Farklı sektörlerde Avusturya’da çalışma olanakları bulunmaktadır. 20’nin üzerinde farklı sektör vardır. Dünya genelinde milli gelir sıralamalarına bakıldığı zaman Avusturya bu sıralamada 12. Sıradadır. Ekonomisi ile ön planda bulunur. Avusturya’da asgari maaş sistemi yaşlara ve yapılan işlere göre değişkenlik oluşturur. Kişinin yaşı ve çalıştığı sektöre göre aldığı maaşta aynı değildir. Örneğin 18 yaşında çalışan bir kişi ile 30 yaşında çalışan bir kişi aynı sektörde çalışsalar bile, farklı maaşlar almaktadır.

Avusturya Asgari Maaş Miktarı 2021

Türk vatandaşları ve yabancı ülkelerdeki birçok vatandaş Avusturya’ya gidip çalışmak istedikleri zaman Avusturya asgari maaş merak edilebilir. Avusturya asgari maaş her yıl güncelleme gösterir. Aynı zamanda farklı sektörlerdeki çalışma olanaklarına göre Avusturya asgari maaş yüksek miktarlardadır. Buradan yaş ve çalışma saatine göre bir ücret verilir. Örneğin 15 yaş üstü ve 18 yaş altındaki kişiler saatlik olarak herhangi bir sektöre çalıştıkları zaman 5,2 Euro asgari maaş alırlar. Türk lirası açısından dönüştürüldüğü zaman bu ücret Türkiye’de daha düşük miktardadır. 18 yaş üzerinde çalışan kişiler için ise agrari maaş, 6 Euro’dur.

Avusturya Asgari Ücret Alan Kişi Sayısı

Asgari maaş, çalışanın yaşı ön planda tutularak verilmektedir. Avusturya’da asgari maaşla çalışan kişi sayısı, orta seviyededir.

Avusturya Başkenti Neresidir?

Gerek tarihi güzellikleri, gerekse halen günümüzde de bozulmamış mimari yapısıyla dikkat çeken Viyana, Avusturya’nın başkentidir. Avusturya’nın başkenti olmak olmakla beraber Avusturya sınırları içerisinde en yoğun nüfusa sahip şehirdir. Avusturya göç kabul eden bir ülkedir. Bu yüzden ülkeye her yıl farklı ülkelerden yabancılar gelir. Yabancıların çoğu başkent Viyana’da yaşamaktadır. Avusturya birçok ülkeye göre tarihi alandaki yapıların korunmasına özen göstermektedir. Bu yüzden başkent viyana 4 farklı imparatorluğun başkentliğini yaptığı için 4 farklı imparatorluğa ait tarihi yapılar görülebilir. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin tercihinde olan bir ülkedir. Ve gezilip görülmesi gereken seyahat rotaları içerisinde bulunmalı.

Avusturya Başkenti Ve Para Birimi

Avusturya seyahati gerçekleştirecek olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşları Avusturya başkenti, para birimi gibi detayları merak edebilir. Avusturya’nın başkenti Viyana’da ve ülke sınırları içerisinde geçerli olarak kullanılan para birimi ise Euro’dur. Avusturya 2002 yılı itibariyle Euro para birimine geçmiştir. Fakat 2002 yılından öncesinde Avusturya’da Avusturya şilini kullanılmaktaydı. Avusturya para birimi Türk lirası ile karşılaştırıldığı takdirde ise 1 Euro yaklaşık olarak 11,19 Türk lirasına eşdeğerdir.

Avusturya Başkenti Ve Avusturya Dili

Avusturya sınırları içerisinde Almanca konuşulmaktadır. Fakat Almanca, Almanya’da konuşulan Almanca ile aynı dil değildir. Avusturya’nın kendisine has olarak bulunan Avusturya Almancası temel lehçelerden farklılık oluşturur. Almanya’daki vatandaşların konuştuğu dil, lehçe ve ağız Avusturya’daki Almancaya göre kesinlikle farklılık gözetir. Ancak germen hâkimiyetinde olmasından dolayı Almanca konuşulmaktadır. Avusturya tarihi olarak geçmiş dönemlerde germen İmparatorluğu’nda olan bir ülkeydi. Bu yüzden uzun bir süre germen İmparatorluğu’nda bulunduğu için kültürel yapı ile beraber dilde Almanca olarak bulunur. Avusturya Almancası, Almanya’da konuşulan Almanca ile benzer olduğu gibi farklılıklar da görülür.

 

İçerik gizle

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.