Polonya Vizesi Randevu

Polonya Vizesi Randevu

Orta Avrupa’da yer alan Polonya Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda Rusya, güneydoğusunda Ukrayna ve Baltık Denizi, batısında Almanya, doğusunda ise Beyaz Rusya bulunmaktadır.

Vize, herhangi bir ülkeye giriş ve çıkış yapabilmek amacıyla alınması gereken izindir. Her ülke vize talep etmeyebilir. Türkiye ve Polonya arasında yolculuk yapmayı düşünenlerin vize almaları gerekmektedir.

Schengen vizesi veren 33 ülkeden birisi olan Polonya’yı ziyaret etmek için bu vizeyi almak gerekir. Schengen vizesinin 3 tipi bulunur:

  1. A Tipi Schengen Vizesi
  2. C Tipi Schengen Vizesi
  3. D Tipi Schengen Vizesi

Polonya vize randevu işleminde bulunmadan önce gidişinizin süresini ve sebebini belirlemeniz gerekmektedir. Belirlediğiniz süreye göre Schengen vizesi’ne başvuru yapabilirsiniz. Ancak sadece bu vizeye başvurduğunuz ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Schengen vizesi almak için hangi Schengen üyesi ülkeye gidecekseniz ilk önce o üye ülkenin yetkili birimlerine başvurmanız gereklidir. Bu görevi Konsolosluklar yerine getirmektedir.

A Tipi Schengen (Transit) Vizesi

Seyahat edilecek ülkeden üzerinden başka bir ülkeye geçilecekse bu vize tipi istenir. Ancak bu vize tipi çok az kullanılmaktadır. Aktarma yapılması gereken durumlarda kullanılmaktadır.

C Tipi Schengen (Turist) Vizesi

Turist olarak herhangi bir Schengen ülkesine gidecekseniz bu vizeyi almanız gerekir. Bu vizenin 180 günde 90 gün kullanım hakkı vardır. 180 günde çeşitli aralıklarla kalabilirsiniz ancak 90 günü geçmemesi gerekir.

Alacağınız C Tipi Schengen Vizesi 30 günden 5 yıla kadar süre ile verilebilir. 5 yıllık vize alsanız da 180 günde 90 gün kullanım hakkınız olmaktadır.

C Tipi vizenizde dikkat etmeniz gereken en mühim nokta 180 gün içinde 90 günden fazla vizesine sahip olduğunuz ülkede kalmamaktır. En çok talep alan vize tipi C Tipi vizesidir.

Örneğin:

Ekim ayından 10 gün+Kasım ayından+15 gün+Aralık ayından 25 gün olmak üzere seyahat ettiğiniz ülkede kalabilirsiniz. 180 gün aralığında 50 gün kaldığınız için herhangi bir sorun yaşamazsınız.

D Tipi Schengen (Oturma İzni) Vizesi

Erasmus, çalışma, oturma veya değişim programları gibi sebepler ile seyahat yapacaksanız bu vizeye ihtiyacınız vardır. Bu vize tipine 90 gün süresinden daha fazla kalmanız gerekiyorsa başvurabilirsiniz.

D Tipi Schengen vizesi almışsanız ve Schengen ülkelerini ziyaret etmek isterseniz, sorunla karşılaşmazsınız. Ancak yine de 180 günde 90 günü aklınızdan çıkarmamanız gerekir.

D Tipi Schengen vizesi ile diğer Schengen’e üye ülkeleri ziyaret etmeniz mümkündür lakin ilk olarak D Tipi vizenizi nereden aldıysanız oraya giriş yapmanız gerekmektedir.

Yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurup seçimlerinizi ve seyahat tercihinizi belirlediyseniz artık vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Vize başvurusundaki en mühim nokta güncel evraklarınızın olmasıdır.

Güncel evraklarınız olmazsa Konsolosluk vize başvurunuza onay vermez. Güncel evrak nedir? Son 3 ay içerisine ait bilgilerinizin yer aldığı evraklar güncel evraklardır.

Polonya Vizesi Randevu

Polonya Vize Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Vize işlemleri 15 gün ile 30 gün arasında bir süreç olabilir. Polonya Konsolosluğu’na seyahat zamanınızdan 30 gün erken başvurmanız işine yarayabilir.

Özel günleri (Paskalya, Noel ve benzeri) dikkate almanız başvurunuzun onaylanma sürecinde önemlidir. Çünkü Paskalya, Noel gibi yılın önemli günlerinde yoğunluk yaşanabilir. Yaşanan yoğunluk nedeniyle vize başvurunuzun onay tarihi gecikebilir.

Polonya Konsolosluğu’na 08.00-16.00 saatleri arasında giderek Polonya vize randevu işlemleriniz için evraklarınızı teslim edebilirsiniz.

Vize başvurunuzda pasaportunuzun en fazla 10 yıllık olmasına ve en az iki sayfasının vize işlemleri için kullanılmak üzere boş olmasına dikkat ediniz.

Polonya vizesine başvuran kişinin, 18 yaşından küçük olması durumunda veli izni ve muvafakatname kullanılması gerekmektedir.

Polonya’ya Gitmek İçin Vize Gerekli Mi?

Schengen bölgesi üye devletleri arasında yer alan Polonya’ya gitmek için vizeye ihtiyacınız vardır. Almanız gereken vize Schengen vizesidir.

Polonya vize başvurunuzu, Polonya Konsoloslukları ve Polonya Konsoloslukları tarafından görevlendirilmiş merkezlerinden yapabilirsiniz.

Polonya vize randevu işleminden sonra başvuru için aldığınız Schengen vizesinin 3 tipi bulunur. Polonya seyahatinizin süresi hangi tip vizeye başvuracağınız açısından önemlidir.

  1. Eğer Polonya’da, başka bir ülkeye geçmek için bulunmanız gerekiyorsa kısacası aktarma yapmanız gerekiyorsa A Tipi Schengen Vizesi’ne başvurmalısınız.
  2. Eğer Polonya’ya turistik amaçla hazırlanmış seyahat planlanınız bulunuyorsa C Tipi Schengen Vizesi’ne başvurmalısınız.
  3. Eğer Polonya’da oturma izni alma planınız bulunuyorsa D Tipi Schengen Vizesi’ne başvurmalısınız. (Erasmus ve benzeri programlar da bu kategoriye dahildir.)

Polonya’ya Gitmek İçin Neler Gerekli?

Polonya turistik vize başvurusu için gerekli olan belgeler şu şekildedir:

  • Pasaport (Seyahat bitişi tarihinden itibaren başlayıp 3 ay daha geçerli olmalı)
  • 2 adet fotoğraf (Biometrik olmalı.)
  • Vize başvuru formu
  • Vize talep dilekçesi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Öğrenci belgesi (Başvuran öğrenci ise alınmalıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu
  • Muvafakatname (Başvuran 18 yaşından küçükse alınmalıdır.)
  • Evlilik belgesi (Evli olan başvuranlar için geçerlidir.)
  • Finans durum belgeleri (Son 3 aylık hesap ve maaş dökümleri)
  • Başvuran şirket sahibiyse; şirketin ticari sicil gazetesi, şirket hesabının banka dökümleri, faaliyet belgesi,imza sirküleri, 4B Hizmet dökümü, vergi levhası ve benzeri belgeleri de almalıdır.
  • Başvuran çalışansa; son 3 ay maaş bordroları, bankadan kaşeli ve imzalı şahıs hesabı dökümü, banka hesap cüzdanının orijinali, SGK işe giriş belgesi, barkodlu SGK hizmet dökümü ve benzeri belgeleri de almalıdır.
  • Başvuran emekliyse; emeklilik belgesi, emekli cüzdanı ve banka hesap özeti belgelerini almalıdır.

Yukarıda belirtilen bütün belge ve evraklarınız hazırsa Polonya Konsolosluğu’na gidip Polonya vize başvurusu yapabilirsiniz. Belgelerin ve evrakların son 3 ayda alınmış olması gerekmektedir. 3 aydan uzun süredir elinizde bulunan belgeler ile giderseniz vize işlemleriniz gerçekleşmez.

Polonya Konsolosluğu’na yukarıda belirtilen belgelerin bir aslı ve bir kopyası verilmelidir. Fazla belge veya eksik belge verilmesi durumunda da başvurunuzun reddi mümkündür. Konsolosluk başvuran kişiden ihtiyaç halinde yeni veya farklı evraklar isteyebilir.

Polonya Öğrenci Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Erasmus, yüksek lisans ve çeşitli programlar dahilinde Polonya vize başvurusu yapan öğrencilerin ödemesi gereken Polonya öğrenci vizesi fiyatı:

  • Vize harç bedeli 80 Euro,
  • Başvuru merkezi ücreti 30 Euro,
  • Hizmet bedeli 40 Euro şeklindedir.

Polonya öğrenci vizesi için gerekli belgeler:

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 adet fotoğraf (Biometrik)
  • Uçak ve otel rezervasyon dökümleri
  • Muvafakatname (Reşit olmayan başvuranlar için)
  • Eğitim masraflarının ödendiğinin belgesi
  • Öğrenci belgesi
  • Başvuran çalışmayan/öğrenciyse; başvuran kişinin seyahat masraflarını karşılayabileceğini gösterecek bir banka hesabı döküm belgesi.
  • Başvuran çalışansa; banka hesabı döküm belgesi (banka tarafından kaşeli ve imzalı olmak zorunda), maaş bodrosu belgeleri.

Polonya vize başvurusunda kullanılması gereken tüm belge ve evrakların muhakkak son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde onay alamaz ve planlarınızı iptal etmek zorunda kalabilirsiniz.

Her vize türünde banka hesabınızda belirli bir miktar para olması gereklidir. Her vize başvurusunda banka hesabınızda ortalama 5 bin Türk Lirası bulunması gerekebilir.

Polonya öğrenci vizesi için de her vize türünde olduğu gibi öğrencinin banka hesabında belirli bir miktar para olması gerekmektedir. Bunun sebebi ise kişinin ihtiyaçlarını karşılayabileceğinin teminatı olmasıdır.

Vize başvurusunda bulunan kişinin banka hesabında ne kadar para olması gerektiği ülkede geçirilecek gün sayısı, alınan vize türü gibi birçok etkenin dahil olmasıyla değişmektedir.

Banka hesabınızda açıklamasını yapamayacağınız kadar çok para olması da vize başvurunuzun red edilmesine sebep olabilir. Vize başvurusu için yapılan görüşmede çeşitli sorular sorulmaktadır.

Polonya vize başvurusu nereden yapılır?

Polonya Konsolosluğu

Vize harç bedeli ne kadar?

80 Euro

Polonya’ya gitmek için vize gerekli mi?

Evet

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.