Danimarka Gezi Rehberi

Danimarka Gezi Rehberi

Danimarka Gezi Rehberi

Firmamız sunduğu Danimarka gezi rehberi ile ihtiyacınız olan tüm bilgileri tek bir rehberde topluyor. Danimarka’ya gerçekleştireceğiniz seyahatinize ilişkin merak ettiklerinizi danışmanlarımızdan ya da gezi rehberimizden öğrenebilirsiniz.

Danimarka’nın En Güzel Şehri Hangisi?

Danimarka’nın en güzel ve ünlü şehri Kopenhang’tır. Kültürel ve doğal güzellik detaylarının birçoğunun Kopenhang içerisinde olmasının dışında bu şehir Danimarka’nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir. Şehrin nüfusu ortalama 800 bindir.

Geçmişi 10. Yüzyıla kadar dayanan bu şehirde tarihi birçok esere rastlamak mümkündür. Yüz ölçümü ise 141,22 km2’dir. Şehrin yoğunluğu 3.769/km2 olarak hesaplanmıştır. Danimarka gezi rehberi ile bu şehri gezmeyi ve içerisindeki güzellikleri görmeyi unutmamalısınız.

Danimarka Ne Zaman Hangi Mevsimde Gidilir?

Danimarka’ya seyahat düzenlemek isteyen kişilerin tercih etmesi gereken aylar Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül’dür. Danimarka ülkesi kuzey yarım kürede yer aldığı için mevsimleri ülkemizde bulunan mevsimler ile benzerlik gösteriyor.

Danimarka’nın genel iklim ve hava durumu şu şekilde özetlenebilir;

  • Ülke içerisinde en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos’tur. Bu aylarda ölçülen en yüksek sıcaklık 33 derecedir. Yılın en yüksek sıcaklığı ise 33,8’dir.
  • Ülkenin ortalama sıcaklığı ise 12,3 derecedir. Yine en sıcak olan aylarda ortalama olarak hesaplanan sıcaklık 22 derece civarındadır.
  • Ülkede en soğuk aylar Ocak, Şubat ve Marttır. Bu aylarda ortalama sıcaklık 3 derece civarlarındadır.
  • Yine en soğuk ayların ortalama en düşük sıcaklıkları -0,7 civarındadır. Ülkede en soğuk ölçülmüş hava Ocak ayında -26,3’tür.

Danimarka’nın bulunduğu konum nedeni ile yıl içerisindeki en sıcak ve soğuk havaların arasındaki fark oldukça büyüktür. Yağışları ise ortalama derecededir denilebilir. Danimarka gezi rehberi ile size en uygun mevsimi kolaylıkla tercih edebilirsiniz.

Danimarka’da Yaşamak İçin Ne Yapmak Lazım?

Danimarka’da yaşamak istiyorsanız sahip olmanız gereken şey oturma iznidir. Farklı nedenler ile oturma izni alınarak Danimarka içerisinde yaşamaya başlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle göç etmek için nedeninizi belirlemelisiniz. Bu göç eğitim, çalışma ya da aile birleşimine bağlı olarak gerçekleşebilir. Daha sonra nedeniniz ve belgeleriniz ile Danimarka Konsolosluğu’na başvuruda bulunmanız gerekecektir.

Başvurunuz için öncelikle konsolosluktan randevu almanız gerekir. Randevu sürenize kadar sizden beklenen tüm belgeleri bir araya getirmeniz lazım. Daha sonra ücret ödemenizi gerçekleştirerek başvurunuzu tamamlarsınız.

Danimarka Nasıl Oturma İzni Alınır?

Danimarka’da oturma izni almak için 4 farklı vize türünü tercih edebilirsiniz. Bu vizeler aile birleşimi, Au-pair, çalışma ve öğrenci vizesi olabilir. Her bir vize için önceden karşılamanız gereken durumlar bulunuyor.

Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin Danimarka vatandaşı ya da Danimarka’da oturma izni olan bir vatandaş ile evli olması gerekir. Kişiler evliliklerini kullanarak Danimarka’da oturma izni alabilir. Bunun için normal vize evraklarının yanında kişinin evliliğine bağlı evrakları (evlilik cüzdanı vb.) evraklarının içerisine eklemesi gerekir.

Ayrıca çiftin çocukları bulunuyor ise çocuk için de oturma izni alarak tüm ailenin birleşimi sağlanabilir. Bunun için çocuğa da yaşına uygun olarak vize başvurusu yapılması gerekir. Doğum belgesi gibi evraklar da çocuğun dosyasına eklenmelidir.

Au – Pair Vizesi

Bu vize ile kişiler Danimarka’da bir ailenin yanına göç ederek oturma izni alabilir. Kişinin bu aileyi tanımasına ihtiyacı yoktur. Yalnızca aileye yardım etmek, çalışmak ve varsa ailenin çocukları ile ilgilenmesine yardımcı olmak için kişiler bu vizeyi alabilir.

Au-Pair vizesi başvurusu için kişinin dil bilgisi, eğitim seviyesi ve nasıl bir kişi olduğu ön planda tutulur.

Çalışma Vizesi

Danimarka’da bir şirkette çalışarak Danimarka içerisinde oturma iznine sahip olabilirsiniz. Bunun için öncelikle nitelikli bir işe sahip olmanız beklenecektir. Nitelikli işinize uygun olarak Türkiye’de iken bir Danimarka firması ile anlaşmanız ve sözleşme imzalamanız gerekir.

Bu sözleşmenizin ardından Danimarka’da bulunan şirketiniz sizin için çalışma izni alacaktır. Çalışma izninizi, sözleşmenizi ve diğer detayları evraklarınızın içerisine ekleyerek vize başvurunuzu yapmalısınız.

Öğrenci Vizesi

Danimarka içerisinde lisans ya da yüksek lisans eğitim hakkı kazanmanız ve bu eğitime kayıt olmanız doğrultusunda eğitiminiz süresince size oturum izni verilecektir. Eğitim sürecinizin tamamlanmasının ardından ise Danimarka’da bir iş bularak yaşamınızı sürdürmeye devam edebilirsiniz.

Öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin evrakları içerisine sponsor bilgilerini, öğrenci kimliğini ve öğrenci belgesini eklemesi son derece önemlidir.

Danimarka’ya Gitmek Kaç Para?

Danimarka’ya gitmek isteyen kişilerin ödeme yapacağı ve bankasında bulunduracağı tutarı seyahatine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 1 haftalık Danimarka ziyareti için kişilerin ortalama harcaması şu şekilde olacaktır;

  • 60 Euro yalnızca vize harcı için ödeme yaparsınız. Bunun yanında biyometrik tarama, hizmet bedeli ve farklı işlemler için sizden yine ödeme yapmanız beklenecektir.
  • 7 günlük bir seyahat için hesabınızda ortalama 8 – 9 bin TL bulunması gerekir. Bunun temel nedeni günümüzdeki kur farkıdır. Neyse ki günümüzdeki kur farkı düşük bir miktardadır.
  • Danimarka Türkiye arasındaki uçaklar ise ortalama 2.000 – 3.000 TL civarındadır. Ancak bu fiyatlar 6000 TL’ye kadar yükselebilir.

Danimarka gezi rehberi incelemesi ile Danimarka’da ortalama 1 günde ne kadar harcama yapabileceğinizi anlayabilirsiniz. Bunun için günlük konaklama merkezlerinin, yiyecek restoranlarının ve ulaşımın fiyatlandırmasına göz atmalısınız.

Danimarka Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Danimarka vizesi almak isteyen kişilerin bankasında günlük olarak ortalama 500 – 1000 TL bulundurması gerekiyor. Örneğin 4 günlük bir Danimarka seyahati için hesaplanabilecek ortalama tutar 3000 – 4000 arasındadır. Bunun yanında kişinin diğer ulaşım ya da konaklama gibi masraflarını önceden karşılamış / karşılamak için belirlenen tutarın banka hesabında bulunuyor olması gerekir.

Danimarka’ya Misafir Olarak Nasıl Gidilir?

Danimarka’ya misafir olarak gitmek isteyen kişilerin öncelikle Danimarka Konsolosluğu’na başvuruda bulunarak aile ve arkadaş ziyareti vizesi alması gerekiyor. Bunun için ise başvuru sırasında şu belgelerin teslim edilmesi beklenir;

  • Kişisel bilgiler içeren belgeler: kişinin nüfus cüzdanı, pasaportu, fotoğrafı, nüfus örneği vb.
  • Maddi durum içeren belgeler: Kişinin masraflarını nasıl karşılayacağı, var olan tapuları vb.
  • Kişinin ziyaret edeceği kişiye ilişkin belgeleri: Danimarka’da bulunan kişinin yolladığı davetiye, kişinin kimlik ve ikamet bilgileri vb.
  • Seyahate ilişkin belgeler: rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası vb. belgeler.

Danimarka’ya misafir olarak gitmek isteyen kişilerin Danimarka gezi rehberi ile tüm detayları ve ulaşımı öğrenmesi önemlidir. Ayrıca ulaşım için kişinin telefon gibi detaylara da dikkat etmesi gerekir.

Danimarka Vizesi Almak Zor Mu?

Danimarka vizesini kolaylıkla almak isteyen kişilerin evraklarını eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekir. Evrakların incelemesi ortalama 7 iş günü sürer. Bu vizenin alınabilmesi için ekstra zorluğun bulunduğu bir nokta yoktur. Kişiler normal bir şekilde Danimarka Konsolosluğu’na başvuruda bulunarak vizelerini alabilir.

SSS

Kopenhang’a Ne Zaman Gidilir?

Kültürel ve gezi amaçlı gerçekleştirdiğiniz seyahatlerinizde tercih edebileceğiniz en güzel aylar Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül’dür.

Danimarka’nın Neyi Meşhur?

Danimarka Ulusal Müzesi, Nyhavn, deniz kızı heykeli ve Tivoli bahçeleri Danimarka içerisinde çok ünlüdür. Seyahatinizde buraları gezerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Danimarka Ünlü Yemekleri Nelerdir?

Danimarka’ya gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler; Smorrebrod, Wienerbrod, Æblefæsk, Tarteletter, Porridgedir.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.