Danimarka Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizelerinde, yurtdışında yaşayan eş ya da çocukların yanında uzun süre ikamet hakkı tanınır. Bu vize türü ile birlikte kişilere oturma izni de verilir. Danimarka aile birleşimi vizesi için de aynı durum söz konusudur. Eğer Danimarka’da yaşayan eş ya da çocuklar varsa, onların yanında yaşayabilmek adına Danimarka aile birleşimi vizesi alınması gerekmektedir. Eğer burada yaşayan eş Danimarka vatandaşı ise ilerleyen zamanlarda sizler için vatandaşlık hakkı kazanmak da söz konusu haline gelecektir. Ancak vatandaşlık kazanabilmek için her ülkenin şart koştuğu bazı prosedürler bulunmaktadır.

Danimarka, Schengen ülkeleri arasında yer aldığından dolayı buraya yapılacak seyahatlerde alınacak olan vizelerde schengen vize şartları geçerlidir. Seyahatiniz ister kısa dönem isterse uzun dönem olsun dikkat edilmesi gereken kurallardan ilki budur.

Aile birleşimi vizesi için de Schengen vize politikası esas alınmıştır. Buna göre Danimarka aile birleşimi için vize alacak bir kişinin, Schengen D tipi ulusal vize kategorisine başvuruda bulunması gerekmektedir. Her vize türü için istenen evraklar ya da sizlerden talep edilecek şartlar farklılık göstereceğinden dolayı, başvuru işlemlerinde ilk olarak bu hususa fazlası ile dikkat edilmesi ve seyahat amacı ile başvurulan vize türünün aynı olması gerektiğinin bilinmesi lazımdır.

Bu aşamadan sonra bu kez aile birleşimi için sizlerden talep edilecek olan evrak listesinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gelmektedir. Bu durum vize işlemlerinde en çok sorun yaşanan ve bu yüzden de vize reddi konusunda en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Eğer aile birleşimi gibi uzun süreli bir vize türüne başvuruda bulunmak istiyorsanız o zaman bu konuda oldukça titiz davranmalı ve sizlerden talep edilen evrakları eksiksiz bir şekilde temin etmeniz gerekmektedir.

Danimarka Aile Birleşimi 2023

Danimarka aile birleşimi vizesi için evrak listesi tamamlandıktan sonra başvurular, Danimarka Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezlerine yapılabilmektedir. Ancak bunun için mutlaka randevu almanız gerektiğini unutmayın. 2021 yılı pandemiden kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle, vize başvuru merkezlerine gitmeden önce randevu alınması esastır. Aksi takdirde yapılan başvuruların kabul edilmeme durumu söz konusudur.

Sizlerden talep edilen evraklar ile birlikte aldığınız randevu tarihinde vize başvuru merkezlerine gidebilir ve evraklarınızı teslim ederek vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreç içerisinde başvurularınız vize merkezlerine yapılmış olsa da, vize sonucunuza karar verecek olan kurum başvuru merkezleri değildir. Evrakların incelenmesi ve daha sonrasında vize için olumlu ya da olumsuz karar verilmesini sağlayan kurum Danimarka Başkonsolosluğu’dur. Yani vize merkezleri, vize kararları konusunda yetkili değildir.

Özellikle aile birleşimi gibi uzun süreli vizelerde merak edilen pek çok durum bulunmaktadır. Bunlardan ilki de vize evrakları ve aranan şartlardır diyebiliriz. Aşağıdaki alt başlık içerisinde Danimarka aile birleşimi için sizlerden talep edilen evrak listesini bulabilirsiniz.

Danimarka Aile Birleşimi Şartları

Danimarka aile birleşimi vizesi konusunda en çok merak edilenlerin başında evrak listesi ve mülakat konusu gelmektedir. Evrak listesi için sizlerden talep edilenleri aşağıdaki maddeler içerisinde belirtmeden önce ilk olarak mülakat konusunda değinelim. Aile birleşimi için vize başvurusunda bulunan kişilere öncelikle seyahat amacı, ne kadar süredir evli olunduğu ya da kişiler sözlü ise ne zaman evlenileceği gibi sorular yöneltilmektedir. Mülakat esnasındaki tavırlarınız ve kendinizi ifade etme şekliniz, vize almanızı kolaylaştıran etkenlerden biri olarak kabul edilecektir. Bu yüzden akıcı bir şekilde cevap vermeye ve evraklarınızda yer alan bilgiler ile söylemlerinizin aynı olmasına özen gösterin. Ayrıca vize işlemleri, vize mülakatı gibi konularda danışmanlık hizmeti almak ya da merak ettiklerinizi öğrenmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Danimarka aile birleşimi için vize almak isteyen kişilerin öncelikle şu evrak listesini tam ve hatasız bir şekilde hazırlaması gerekmektedir.

  • Danimarka vize başvuru formu (Bu formu ülke dilinde doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca, form içerisinde pasaport bilgileriniz, ülkeye geliş sebebiniz ve kişisel bilgileriniz gibi veriler talep edilecektir bunları tam ve eksiksiz bir şekilde doldurun. Yazdığınız bilgiler ile evraklarda yer alan verilerde uyuşmazlık görüldüğünde vize başvurunuz iptal edilebilir.
  • Pasaport ( En az 10 yıl geçerlilik süresi bulunmalı ve yan yana olan iki sayfasının boş olması gerekmektedir. )
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf ( Arka fonunun beyaz olması ve 35x 45 mm ölçülerinden olması gerekmektedir. Ve bu fotoğrafın 6 aydan eski olmaması da şartlar arasında yer almaktadır.
  • Sabıka kaydı (Güncel olması şarttır.)
  • Tam vukuatlı nüfusa kayıt örneği ( Kişinin tüm aile bireylerine dair bilgilerin yer alması gerekmektedir.
  • Evlilik Belgesi ( Eğer kişiler evli ise, mutlaka bu evliliği belgeleyen bir evlilik evrağının sunulması gerekmektedir. Eğer kişiler nişanlı ise, nişanı kanıtlayan fotoğraf vs gibi belgelerin sunulması da şarttır. )
  • Kişin banka hesap dökümleri ( son 3 aya dair ve güncel akışın yer aldığı bir banka hesap dökümü olması şarttır. )
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Kişinin uçak bileti rezervasyonları
  • Danimarka’da eş/ nişanlı/ çocuklar ile birlikte yaşanacak olan konutun tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi fotokopisi
  • Kişinin maaş bordrosu (güncel olması ve gelirini açık bir şekilde belirtmesi şarttır.)
  • Danimarka’da yaşayan eşe dair, ikamet ve kimlik bilgileri
  • Danimarka’da yaşayan eşin banka hesap dökümleri, maaş bordrosu

Danimarka aile birleşimi vizesi için gerekli olan evrakların güncel listesini öğrenmek için bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

Aile Birleşimi Danimarka

Tüm evrakları hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurup hazırladıktan sonra, bu belgeler ile birlikte başvurularınızı, Danimarka vize başvuru merkezlerine gerçekleştirebilirsiniz. Danimarka aile birleşimi vizesi ile ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla ikamet edebilirsiniz ancak bu sürenin netliği konusunda kesin bir bilgi verilememektedir. Bu bilgi sizlere konsolosluk tarafından açıklanacaktır. Ancak aile birleşimi vizesinde kişilere verilen ikamet izni genellikle 6 ila 12 ay arasında olmaktadır.

Bu sürenin sonunda ülkede kalmaya devam etmek istiyorsanız o zaman vizeniz henüz sona ermeden, vize yeniletme işlemi için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu işlem için de sizlerden yine hemen hemen aynı evraklar istenecektir.

Danimarka Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Danimarka aile birleşimi şartları konusunda geçmeden önce, en az onun kadar merak edilen başka bir sorunun cevabını verelim. Vize işlemleri tamamlandıktan sonra en çok endişe duyulan bir başka konu da vize sonuçlarının ne zaman açıklanacağıdır. Vize başvuru sonuçlarının açıklanması ülkeden ülkeye göre farklılık göstermektedir. Bazı ülkelerin konsolosluklarında, başvuru değerlendirme sürecinin daha hızlı aktığını görürken, bazı ülkelerin vize değerlendirmesi çok daha uzun sürebilmektedir.

Danimarka için ise bu süreç, alacağınız vize türüne göre değişkenlik gösterecektir. Eğer kısa süreli vize türlerinden biri için başvuruda bulunmuşsanız o zaman bu başvurunuzun sonuçlanması 7 ila 15 iş günü içerisinde gerçekleşecektir. Ancak aile birleşimi vizesi gibi uzun süreli vize türlerinde başvuru sonuçlarının açıklanması yaklaşık olarak 3 ila 6 ay arasında değişmektedir.

Danimarka Kaç Yılda Vatandaşlık Veriyor?

Danimarka aile birleşimi şartları kapsamında vatandaşlık hakkı konusu da sıkça merak edilen durumlar arasında yer alıyor. Bilindiği üzere, Danimarka vatandaşı biri ile evlenildiği takdirde, farklı ülke vatandaşlarında da vatandaşlık hakkı tanınmaktadır. Ancak bunun için kişilerin bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Aksi takdirde, vatandaşlık hakkı verilmez. Bu şartlardan en önemli olanı ise, evliliğin en az 4 yıl devam etmiş olmasıdır. Yani Danimarka vatandaşı biriyle evlendiğinizde hemen vatandaşlık kazanamıyorsunuz. En az 4 sene evliliğinizin yasal olarak devam etmiş olması gerekmektedir.

Eğer evlilik durumu olmadan ülke sınırlarında uzun süreli ikamet doğrultusunda vatandaşlık hakkı kazanmak istiyorsanız, o zaman da Danimarka’da en az 8 yıl ikamet etmiş olmanız gerekmektedir. 8 yıldan az bir süre ikamet eden kişilere vatandaşlık hakkı verilmez. Ayrıca sadece ülke sınırları içerisinde 8 yıl ikamet etmiş olmak da, vatandaşlık hakkı kazanmak için yeterli değildir. Bunun yanı sıra, ülkede herhangi bir suça karışmamış olmak, geçimini sağlayacak kadar düzenli bir gelir elde ediyor olmak, ülke diline hakim olmak, 18 yaşından büyük olmak gibi şartlar da yer almaktadır.

Danimarka Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka aile birleşimi şartları sağlandığı takdirde sizlere verilecek olan aile birleşimi vizesi içerisine oturum izni de dahildir. Bu yüzden eğer aile birleşimi ile ülkeye giriş yapacaksanız öncelikle Danimarka Schengen D tipi ulusal vize kategorisine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Bu vize sayesinde ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla kalabilirsiniz ancak, çalışma izni alamazsınız. Çünkü aile birleşimi ile birlikte kişilere direkt olarak çalışma izni verilmemektedir. Çalışmak isteyen kişiler, ülkeye giriş yaptıktan ve ilgili şartları yerine getirdikten sonra çalışma izni de alabilirler.

Danimarka oturma izni almak için geçerli tek yol aile birleşimi vizesi değildir. Eğer ülkede 90 günden fazla kalmanızı sağlayacak bir eğitim programına kabul edilmişsiniz bu yolla da oturum izni alabilirsiniz. Ancak eğitim programına katıldığınızda, oradaki kurumdan davet mektubu almanız ve bunun da vize evraklarınız içerisinde yer alması gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde vize başvurunuz büyük olasılıkla reddedilir.

Danimarka oturma izni almanın diğer bir yolu da çalışma vizesi almaktır. Eğer ülkede uzun süreli olarak çalışacaksanız o zaman sizlere oturum izni de verilecektir. Bunun için yine, D tipi ulusal vize kategorisinde yer alan çalışma vizesine başvuruda bulunmasınız gerekmektedir. Ayrıca vize evraklarınız içerisinde, işvereninizden gelen bir iş davet mektubunun yer alması şarttır.

Danimarka Vizesi Var Mı?

Danimarka’ya seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle vize konusunda pek çok sorunun cevabını merak etmektedir diyebiliriz. Bunlardan ilki de Danimarka’nın Türkiye’den vize isteyip istemediğidir. Bu ülkeye yapılacak olan ziyaretler için Türk vatandaşların vize alması zorunludur. Fakat diplomatik, hizmet ve hususi pasaporta sahip kişiler ise 90 günlük süreç dahilinde vizeden muaf tutulmuşlardır.

Peki, pandemi döneminde Danimarka vize veriyor mu diye merak edenler için de şöyle bir açıklama yapabiliriz. Danimarka’nın vize başvuruları açık fakat bu başvurular sadece uzun dönem vizeler için kabul ediliyor. Yani ülke şu an kapılarını, turistik seyahatler, aile ziyaretleri, kültürel etkinlikler gibi durumlar için açmadı. Yalnızca eğitim, aile birleşimi, çalışma ya da acil durumlar gibi sebepler ile yapılan başvurular kabul edilmektedir diyebiliriz.

Kopenhag İçin Ne Vizesi?

Kopenhag; Danimarka’nın başkenti ve en kalabalık şehridir diyebiliriz. Sjaelland Ada’sının doğrusunda yer alan bu şehir en çok turist alan kentlerden biridir. Eğer sizler de Kopenhang’a seyahat etmek istiyorsanız öncelikle Danimarka vizesi almanız gerekmektedir. Danimarka, vize konusunda Scgengen vize prosedürlerini uygulayan bir ülkedir. Çünkü Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Eğer, 90 günden az bir seyahat gerçekleştirecekseniz o zaman kısa süreli C tipi Schengen vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ancak uzun süreli kalmak isteyen kişiler ise, ziyaret amaçlarına uygun D tipi uzun süreli Schengen vizesine başvuruda bulunabilirler.

Danimarka Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Danimarka aile birleşimi şartları kapsamında merak edilen ve sıkça dile getirilen konulardan bir tanesi de vize başvurularının ne zaman sonuçlanacağı sorusudur. Eğer kısa süreli bir vize için başvuruda bulunmuş iseniz o zaman sonuçlar yaklaşık olarak 7 ila 15 iş günü içerisinde açıklanabilmektedir. Fakat aile birleşimi gibi uzun süreli bir vize türü için başvuruda bulunmuşsanız o zaman sonuçlar 3 ila 6 ay arasında açıklanabilmektedir. Fakat her iki vize türünde de sonuçların açıklanma süresi, vize başvuru merkezleri ve konsolosluklarda yaşanan yoğunluklara göre farklılık gösterebilmektedir. O yüzden rezervasyonlarınızı bu durumu göz önüne alarak yapmanızı öneririz.

Danimarka Turist Kabul Ediyor mu?

Normal şartlar göz önünde bulundurulduğunda Danimarka’nın turist kabul ettiğini söyleyebiliriz. Ancak tüm dünyanın ortak ve büyük sorunu haline gelen pandemi nedeniyle şu an turistik seyahatler, ülke tarafından kabul edilmemektedir. Ancak ilerleyen günlerde, vaka sayısının azalması ve aşılamanın pozitif etkileri ile birlikte bu durumda olumlu gelişmeler yaşanacağını düşünmekteyiz.

İsveç Vize Ücreti Ne Kadar?

İsveç için kısa süreli ziyaretler dahilinde belirlenen vize ücreti 65 Euro olarak açıklanmaktadır. Ancak uzun dönem vizeler için fiyat konusunda değişiklikler söz konusu olacaktır.

Schengen Vize Ücreti Ne Kadar?

Son gelen zam ile birlikte Schengen vize ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir.

Danimarka Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Danimarka vize işlemleri hakkında sık sorulan sorulardan bir tanesi de vize işlemlerini ardından, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağıdır. Kısa süreli vizelerin açıklanma süresi her zaman, her ülke için daha kısa zaman aralıklarında gerçekleşmektedir. Ancak ikamet izni gerektiren uzun süreli vizelerin başvuru sonuçları her zaman daha uzun sürelerde açıklanmaktadır. Uzun süreli vize türleri arasında ise aile birleşimi vizesi diğerlerine nazaran daha geç açıklamaktadır.

Danimarka aile birleşimi vizesinin başvuru sonuçlarının açıklanması ise yaklaşık olarak 3 ay ile 6 ay dolaylarındadır diyebiliriz. Tabi bu durum, vize başvuru merkezleri ve konsolosluklardaki yoğunluklara göre de farklılık göstermektedir.

Danimarka Vize Ücreti Ne Kadar?

Danimarka aile birleşimi vize ücreti ve diğer vizelerin harç bedelleri farklılık göstermektedir. Bilindiği üzere Danimarka, Schengen ülkeleri arasında yer almakta ve bu yüzden de hem harç bedelleri hem de bazı vize prosedürleri açısından tüm Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir.

Ayrıca, Schengen vize ücretleri, başvurmak istenen vize türüne göre de farklılık göstermektedir. Bu yüzden seyahat amacı ne ise, ona göre belirlenen harç ücretinin farklı olabileceğini unutmamanız gerekmektedir. Schengen kısa süreli vize türü olan C tipi vize, turistik gezi, aile ziyareti, iş seyahati gibi vize türlerini içermektedir. Kısa süreli vize türleri için Danimarka vize harç bedelleri aşağıdaki gibidir:

  • Danimarka Turist Vizesi: 80 Euro
  • Danimarka Aile Ziyareti Vizesi: 80 Euro
  • Danimarka İş Seyahati Vizesi: 80 Euro
  • Danimarka Ticari Vize: 80 Euro
  • Danimarka Kısa Dönem Öğrenci Vizesi: 80 Euro

Uzun süreli D Tipi ulusal vize kategorisinde yer alan Danimarka aile birleşimi vize ücreti ise yaklaşık olarak 1220 TL civarındadır diyebiliriz.

Danimarka’da Oturma İzni Nasıl Alınır Ne Kadar?

Danimarka’da oturma izni almak için öncelikle buna imkan tanıyan uzun süreli vize kategorisine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Yani Danimarka’da uzun süre ikamet edebilmek için D tipi ulusal Schengen vize başvurusu yapılması şarttır. Burada, uzun süre ikamet etmenize neden olacak seyahat amacınız ne ise ona göre bir başvuru gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Eğer çalışmak için uzun süreli vize alacaksanız o zaman Danimarka çalışma vizesi almanız gerektiğini unutmayın. Ve sonrasında evraklarınızı, bu vize türünün gerektirdiği belgeler doğrultusunda tamamlayarak vize ücretinizi yatırmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Danimarka’da oturum izni almak için öncelikle ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla kalma durumunuzun söz konusu olması gerekmektedir. Bu da aile birleşimi, eğitim ya da çalışma gibi durumlar için geçerlidir diyebiliriz.

Bu ülkede çalışmak isteyen kişiler; işvereninden gelen iş davet mektubu ve talep edilen diğer evraklar ile birlikte çalışma vizesi için başvuruda bulunabilirler. Çalışma vizesi başvurusu onaylandığı takdirde kişilere oturum hakkı da verilecektir. Fakat bunun için, ülke sınırları içerisine giriş yaptıktan en az 1 hafta içerisinde ilgili yerlere oturma izni için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Ayrıca çalışma izni için de yine bu kurumlara başvuruda bulunmanız gerektiğini söyleyelim. Yani çalışma vizesi aldığınızda sizlere direkt olarak çalışma izni verilmemektedir.

Oturma izni almadan önce, ülkede uzun süreli ikamet söz konusu olduğu için ilk olarak Schengen D tipi ulusal vize için başvuruda bulunmak gerektiğini daha önce söylemiştik. Fakat bu vize için ne kadar ücret ödenmesi gerekmektedir? Aslında bu  konudaki vize harç ücretleri başvuruda bulunmak istediğiniz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Örneğin; Danimarka aile birleşimi vize ücreti yaklaşık olarak 1220 TL olarak belirtilmiştir. Fakat diğer uzun süreli vize ücretleri farklıdır. Bu yüzden bu konuda kesin bir açıklama yapmak doğru olmayacaktır. Güncel evrak listesi ve güncel vize harç bedeli tutarlarını öğrenmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Kopenhag’a Vize Ne Kadar?

Kopenhag, Danimarka’nın başkentidir ve aynı zamanda en kalabalık şehirlerinden biridir. Ülkenin en çok turist çeken ve en sevilen kentleri arasında yer alan Kopenhag’a seyahat etmek için vize alınması gerekmektedir. Çünkü Danimarka ile Türkiye arasında vize muafiyeti durumu söz konusu değildir. Bu yüzden de umuma mahsus bordo pasaport sahibi kişilerin, vize alması şarttır. Diplomatik pasaport, hizmet pasaportu ya da hususi pasaport sahipleri ise, bu ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatlerin süresi 90 günü aşmadığı sürece vizeden muaf tutulmaktadırlar.

Kopenhag’a seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi kişiler, vize başvurularını seyahat amaçlarına göre yapmak durumundadırlar.Örneğin; turistik gezi için bu şehre daha doğrusu bu ülkeye ziyaret gerçekleştirecek kişilerin, kısa süreli yani C tipi Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca aile ziyareti, arkadaş ziyareti, iş seyahati, kültürel etkinlik ya da ticari vize gibi sebeplerle ülkeye giriş yapacak olan kişiler de yine Schengen C tipi vize için başvuruda bulunmak durumundadırlar.

İster bordo pasaport, isterse yeşil pasaport olsun ülkede 90 günü aşan bir ikamet durumu söz konusu ise o zaman tüm pasaport sahiplerinin Schengen D tipi vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu vize türü ile birlikte kişilere, ülke sınırları içerisinde oturum izni de verilmektedir. Ancak oturum izninin alınmasıyla kişiler her türlü hakka sahip sayılmazlar. Örneğin; oturma izni alan bir kişi yasal olarak herhangi bir kurumda çalışamaz. Çünkü bunun için çalışma izninin de bulunması gerekmektedir.

Kopenhag için vize almak isteyen kişilerin Danimarka Schengen vizesi altında belirli bir miktardaki harç ücretini ödemesi gerekmektedir. Bu harç bedel, kısa süreli seyahatler için 80 Euro olarak belirlenmiştir. Yani, Kopenhag’a turistik bir seyahat düzenlemek istiyorsanız o zaman ilk olarak vize başvuru harç bedelini yatırmanız şarttır diyebiliriz.

Danimarka aile birleşimi vize ücreti, diğer vize ücretleri ve Danimarka vize işlemleri konusunda aklınıza takılan tüm soruları bizleri arayarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca her biri alanında uzman ve deneyimli kişilerden oluşan kadromuz ile birlikte vize işlemleriniz konusunda danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilir ve böylece vizenizi çok daha kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Danimarka Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürer?

Danimarka aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar kadar bu vize türünün başvuru sonuçlarının açıklanması da merak edilmektedir. Aile birleşimi vizesi için başvuru sonuçları genel olarak tüm ülkelerde farklı zaman dilimlerinde açıklanmaktadır diyebiliriz. Çünkü her ülke, vize konusunda farklı evraklar ya da farklı şartlar talep edebilmektedir.

Bu yüzden Danimarka aile birleşimi için başvuruda bulunanlar için sonuçların açıklanması yaklaşık olarak 3- 6 ay arasında sürmektedir diyebiliriz.

Ancak kısa süreli vize başvurularında bulunan kişiler için sonuçların açıklanması çok daha kısa zamanda gerçekleşmektedir. Örneğin; turistik vize için başvuruda bulunan biri için sonuçlar adına, vize işlemleri tamamlandıktan sonraki bekleme süresi yaklaşık olarak 7 ila 15 gün aralığındadır.

Danimarka Oturma İzni Nasıl Alınır?

Danimarka oturma izni almak için öncelikle ülkede uzun süreli olarak kalmaya olanak sağlayacak bir vize türüne başvuruda bulunmanız gerektiğini belirtebiliriz. Çünkü oturma izni ancak, uzun süreli ikamet gerektiren durumlar dahilinde verilmektedir. Bu yüzden aile birleşimi, uzun dönem eğitim ya da çalışma gibi sebepler dahilinde vize alabilir ve bununla birlikte oturma iznine da sahip olabilirsiniz.

Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır ki bunların bilinmesi elzemdir. Örneğin; çalışma vizesi alan herkes oturma iznine sahip olabilir fakat oturma iznine sahip olan herkes çalışma izni alamaz. Yani sizlere ikamet izni verildiğinde aynı zamanda çalışma hakkı tanınmamaktadır. Bunun için ülkenin sizden talep edeceği şartları sağlamanız ve daha sonrasında çalışma izni için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir durumda hangi sebepten dolayı ikamet izni almak istemenizdir. Aile birleşimi ile bu ülkeye gelecek olan bir kişi çalışma vizesi için başvuruda bulunamaz. Bu yüzden seyahat amacınıza uygun vize türünü seçtikten sonra bu vize için sizlerden talep edilecek olarak evrak listesini de hazırlamanız gerekmektedir. Örneğin; Danimarka aile birleşimi için gerekli evraklar listesini tamamladıktan sonra, bu belgeler ile birlikte başvurularınızı gerçekleştireceğiniz adıma geçebilirsiniz. Başvurular, Danimarka Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri tarafından alınmaktadır.

Vize başvuru merkezlerine gitmeden önce mutlaka ilk olarak internet üzerinden online olarak randevu almanız gerekmektedir. Randevu almadığınız takdirde, başvuru işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz.

Danimarka oturma izni almak için başvuracağınız vize türlerinden bir tanesi de uzun dönem öğrenci vizesidir. Eğer ülkede var olan eğitim kurumlarından birinde uzun süreli eğitim programlarına katılmışsanız o zaman D tipi ulusal vize kategorisi için başvuruda bulunabilirsiniz. Fakat, bu vize alabilmeniz için en önemli evraklardan bir tanesi de o eğitim kurumuna kabul edildiğinizi belirten bir kabul mektubu ya da davet mektubudur. Bu olmadığı sürece, uzun dönem eğitim ve oturma izni için vize alamazsınız.

Vize aldıktan sonra oturma izni direkt olarak sizlere verilmez. Bu yüzden ülkeye giriş yaptıktan sonra, ilgili kurumlara giderek buradan oturma izni için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Sizlerden talep edilen evrakları ve şartları sağlıyorsanız o zaman en fazla  hafta içerisinde oturma iznini alabilirsiniz.

Danimarka Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Danimarka için vize başvurusunda bulunan kişilerin en çok merak ettiği soruların başında başvuru sonuçlarının açıklanması gelmektedir. Danimarka aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar listesini teslim ettikten sonra, vize başvuru sonuçlarının açıklanması yaklaşık olarak  3 ila 6 ay aralığında değişecektir. Bu tür uzun süreli vizelerin incelenmesi ve evrakların kontrolü gibi durumların fazla zaman alacağını bilmeli ve uçak bileti rezervasyonu ya da kalınacak yer rezervasyonu gibi tarihler buna göre belirlenmelidir.

Diğer uzun süreli vizeler de, hangi vize türü için başvuruda bulunulduğunda göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, uzun dönem öğrenci vizesi için başvuruların açıklanması 15 ila 30 güne tekabül edebilmektedir. Çalışma vizesi için başvuru sonuçları da yine 15- 30 iş günü aralığında açıklanabilmektedir. Bazen de bu süre 3 aya kadar sürebilmektedir. Bu yüzden vize için başvurularınızın her ihtimale karşı ziyaret tarihinizden biraz daha erken olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde istemeyeceğiniz olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz?

Peki, kısa süreli vize sonuçları ne zaman açıklanmaktadır? Danimarka için yapacağınız kısa süreli ziyaretlerde, vize başvuru sonuçları daha kısa zaman dilimleri içerisinde açıklanmaktadır. Örneğin; bu ülke için turistik bir seyahat gerçekleştirecekseniz ve bunun için de vize başvurusunda bulunmuşsanız o zaman başvurunuzun açıklanma süresi 7 ila 15 gün aralığında olacaktır. Kısa süreli eğitim, iş seyahati, kültürel etkinlik gibi alınacak vize türlerinin başvuru sonuçlarının açıklanması da yine bu süre dolaylarındadır.

Danimarka Vatandaşı Olmak İçin Ne Gerekli?

Danimarka aile birleşimi için gerekli evraklar teslim edildikten ve aile birleşimi gerçekleştikten sonra en çok merak edilen soruların başında vatandaşlık hakkı gelecektir. Bilindiği üzere, bir ülkeden vatandaşlık almanın en kısa yolu o ülke vatandaşı biri ile evlenmektir.

Eğer evlilik yolu ile Danimarka vatandaşı olacaksanız öncelikle, evliliğinizin 4. senesi dolduktan sonra vatandaşlık hakkı kazanabileceğinizi belirtelim. 4 sene dolmadan, kişiler vatandaşlık hakkı için başvuruda bulunamaz. Buna ek olarak, evlilik yolu ile vatandaşlık kazanacak olan kişilerin ülke dilini en az A1 seviyesinde konuşması gerekmektedir. Bu, toplumsal uyum denilen durum için süreci hızlandırmak adına geçerlidir.

Evlilikten farklı olarak vatandaşlık kazanmak isteyen kişilerin ülke içerisinde en az 8 yıl ikamet etmeleri gerekmektedir. Bu söylem ile sekiz yıllık vizeden bahsedilmediğinin, kişilerin ülke sınırları içerisinde 8 sene boyunca oturmuş olması gerektiklerinin altını çizelim. Buna ek olarak vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen kişilerin her ay düzenli ve kendisini idare edecek kadar bir gelire sahip olması gerektiğini, ülke içerisinde herhangi bir suça karışmaması gerektiğini, 18 yaşından büyük olması gerektiklerini de belirtelim. Ayrıca devlete karşı, vergi borçlarının bulunmamasını gerektiğini söyleyelim.

Vatandaşlık konusunda diğer ülkelere nazaran biraz daha katı şartlar içeren Danimarka vatandaşı olmak için yatırım yolunu da deneyebilirsiniz. Ancak bunlar için en temel kuralın, ülke sınırları içerisinde 8 yıl ikamet etmek gerektiği olduğunu unutmayın.

Danimarka Konsolosluğu Hangi Şehirlerde Var?

Vize işlemleri ve bu işlemlerin sonuca erdirilmesi için gereken yetki Danimarka Konsoloslukları’ndadır. Her ne kadar vize başvuruları, vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilse de başvurularınızı değerlendirecek olan kurumlardan bir tanesi Danimarka Başkonsolosluğudur. Bu yüzden konsoloslukların özellikle vize işlemleri konusunda en çok önem verdikleri hususlardan bir tanesi de vize evraklarıdır. Eğer başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını istiyorsanız o zaman sizlerden talep edilen evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca vize harç bedelini de yatırmayı unutmayın. Aksi takdirde, vize başvurunuzu tamamlayamazsınız.

Vize randevusu için ise Danimarka Konsolosluklarına gidilmektedir. Bu gibi durumlar için kişilerin ikamet ettikleri şehre en yakın olan Danimarka Konsolosluğu şubesi önerilmektedir.

Bu konsolosluğun hangi şehirlerde bulunduğunu merak edenler için; İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya gibi illerde olduğunu söyleyebiliriz. Bu illerin çevresinde yaşayan kişiler ise, randevularını bu konsolosluklardan alabilirler.

Danimarka Turist Kabul Ediyor mu?

Danimarka, turistik geziler ya da diğer kısa süreli geziler için ülke sınırları içerisine turist kabul eden ülkeler arasında yer almaktadır. Bu ülke, aynı zamanda Schengen ülkeleri arasında yer aldığı için, Danimarka’ya seyahat etmek isteyen kişilerin Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Schengen vizeleri genel olarak iki grupta sınıflandırılabilir diyebiliriz. Kısa süreli vize türlerinden oluşan C tipi Schengen vizesi ve uzun süreli ikamet içeren ulusal D tipi Schengen vizesi olmak üzere bunları gruplandırabiliriz. Turistik seyahatler, aile ziyareti, kısa dönem eğitimi iş seyahati gibi sebeplerden dolayı ülkeye giriş yapmak isteyen kimseler, kısa süreli ikamet edilmesini sağlayan Schengen C tipi vize için başvuruda bulunmalıdırlar.

Danimarka sınırları içerisinde uzun süre ikamet edecek olan kişiler ise bunun için uzun süreli ulusal D tipi Vize kategorisine başvuruda bulunmak durumundadırlar. Her iki durumda da vize almak için müracaatlarınızı Danimarka Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezlerine gerçekleştirebilirsiniz.

Peki, Covid- 19 kapsamında Danimarka turist vizesi veriyor mu diye soranlar için, öncelikle pandemi dolayısıyla ülkenin kısa süreli ziyaretler için kapılarının henüz kapalı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat uzun dönem vize için ya da acil durumlar için vize başvurusunda bulunabilirsiniz. İlerleyen dönemlerdeki olumlu gelişmeler doğrultusunda, ülkenin sınırlarını kısa süreli seyahatlere de açacağını yakın zaman içerisinde beklemekteyiz.

Danimarka Vizesi İçin Neler Gerekli?

Danimarka seyahati gerçekleştirecek ya da gerçekleştirmek isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi şüphesiz, vize işlemleridir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere her ülkenin bağlı kaldığı vize prosedürleri temelde aynı gözükse de aslında bazı noktalarda farklıdır diyebiliriz. Bu yüzden vize işlemlerinde sizlerden talep edilecek olan evrak listesinin en güncel ve en doğru haline ulaşmanız gerekmektedir. Bu yüzden de özellikle ilk kez vize alıyorsanız, mutlaka alanında deneyimli ve uzman kişilerden vize işlemleri konusunda destek almanızı öneririz. Çünkü internet ortamında yer alan bilgiler ne yazık ki her zaman doğru ve güncel olmamaktadır. Evraklar konusunda yapacağınız yanlışlıklar bu konuda vize başvurunuzun olumsuz yanıtlanmasına neden olabilir.

Danimarka vizesi almak isteyen kişiler için ise, talep edilecek olan evrak listesi vize türünden vize türüne göre farklılık göstermektedir. Ayrıca kişilerin durumuna göre de (öğrenci olması, çalışan olması, emekli olması vs.) bu evraklarda farklılıklar olması söz konusudur. Ancak vize almak isteyen kişilerden genel olarak şu belgeler talep edilmektedir:

  • Pasaport ( En az 10 yıllık bir geçerlilik süresi bulunmalı ve yan yana iki sayfasının boş olması gerekmektedir. )
  • Nüfus kağıdı fotokopisi
  • Biyometrik fotoğraf (Arka fonu beyaz olan ve 35x 45 mm boyutlarında olan usule uygun biyometrik fotoğraf)
  • Tam tekmil (tam vukuatlı) nüfusa kayıt örneği
  • Adli sicil kaydı
  • Çalışan ise; güncel maaş bordrosu, iş yeri bilgileri
  • Emekli ise, emekli maaşını belgeleyen bir evrak
  • Öğrenci ise, kendisine sponsor olan kişinin gelirini gösteren maaş bordrosu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti ve konaklama için yapılan rezervasyonlar
  • Danimarka vize başvuru formu (seyahat amacının ne olduğu, ne kadar kalınacağı ve sizlerden talep edilen diğer bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Vize başvurusunda bulunan kişinin son 3 ayı kapsayan banka hesap dökümleri

Bu ve diğer evrakları eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra başvuru için vize merkezlerine bu belgeler ile birlikte gitmelisiniz. Ayrıca Danimarka Konsolosluğu için de mutlaka randevu almanız gerektiğini unutmamalısınız.

Vize türüne göre sizlerden talep edilecek olan evrakların tam listesini öğrenmek için bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

Danimarka Vize Veriyor mu?

Danimarka’ya yapılacak seyahatler için Türk vatandaşların Danimarka vizesi alması gerektiğini söylemiştik. Yani bu bağlamda, Danimarka’nın ülkemize vize veren ülkeler arasında yer aldığını belirtebiliriz. Fakat; diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 90 günden kısa olan ziyaretlerinde bu vize uygulamasından muaftırlar diyebiliriz.

Peki, pandemi döneminde Danimarka vize veriyor mu? Bu soruya aslında evet ya da hayır şeklinde kesin bir cevap vermek doğru değildir. Çünkü Danimarka, uzun süreli ikamet durumu için vize vermekte fakat kısa süreli turistik açıdan gerekli olan seyahatler için henüz vize vermemektedir. Ayrıca aciliyet gerektiren bir durum için de, ülkeden vize almak mümkün kılınmıştır. Bunun için Danimarka Konsolosluğu sitesinden ilgili durumları öğrenebilirsiniz.

Danimarka’ya Vize Kaç Günde Çıkar?

Danimarka’ya vize almak isteyen kişilerin merak ettiği en net sorulardan bir tanesi de vize sonuçlarının kaç gün içerisinde açıklandığı olmuştur. Kısa süreli vizelerde, başvuru sonuçları yaklaşık olarak 7 ila 15 iş günü içerisinde açıklanırken uzun süreli vize türlerinde bu durumda değişiklikler olmaktadır.

Çünkü uzun süreli vizelerde sizlerden talep edilen evrak listesi hem çok daha uzun hem de çok daha detaylıdır. Bunların incelenmesi ve sonucun açıklanması yaklaşık olarak 15 ila 30 iş gününü bulmaktadır. Aile birleşimi vizesi için ise bu sürecin 6 aya yaklaştığını dahi söyleyebiliriz. Yani bu durum aslında merkezlerdeki yoğunluk ile de yakından alakalıdır.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.