Almanya Çalışma Vizesi Gerekli Evraklar

Almanya’da çalışmak isteyen Türk vatandaşların alacağı bu tip vizede 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlardan ilki, 90 günden kısa bir zaman dilimine tekabül eden çalışma iznidir, diğeri ise 90 günü aşan uzun süreli kalma durumu gerektiren çalışma vizesidir. İkisi arasında istenen evraklar arasında farklılıklar olacaktır bu yüzden en geçerli bilgileri bizleri arayarak edinebilirsiniz. Almanya çalışma vizesi gerekli evraklar için belirtilen liste aşağıda yer aldığı gibidir:

  • Almanya’da çalışmak isteyen kişiler için öncelikle 10 yıl içerisinde alınmış ve en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport şartı bulunmaktadır.
  • Çalışmak isteyen kişinin kimlik kartı
  • Çalışmak isteyen kişinin en az 6 ay önce çektirmiş olduğu güncel biyometik 2 adet fotoğraf
  • Çalışmak isteyen kişiye dair güncel sabıka kaydı
  • Çalışmak isteyen kişinin Almanya’da çalışacağı iş yerinin adres bilgileri,
  • İşveren kişiye dair bilgiler
  • Almanya’da çalışmak isteyen kişinin mesleki yeterlilik belgesi ve özgeçmişi
  • Almanya’da çalışmak isteyen kişinin Türkiye’deki ikamet bilgileri
  • Almanya çalışmak isteyen kişinin diplomasının aslı
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Almanya çalışma vizesi için doldurulması gereken başvuru formu (Almanca olarak doldurulması zorunludur.)
  • Çalışmak isteyen kişiye ait tam vukuatlı nüfusa kayıt örneği

Almanya çalışma vizesi gerekli evraklar konusunda merak ettikleriniz ve öğrenmek istedikleriniz için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Çalışma Vizesi İçin Dil Bilmek Şart mı?

Evet, Almanya’da uzun süreli bir çalışma izni almak istiyorsanız o zaman en az A1 seviyesinde Almanca dil bilginizin olması zorunludur. Aksi takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacak yani vize başvurunuz reddedilecektir.

Almanya Çalışma Vizesi İçin Nasıl Bir Dil Sertifikası Alınmalı?

Almanya çalışma izni vizesi için ülkemizde bulunan herhangi bir dil kursundan alacağınız sertifikalar kesinlikle kabul edilmemektedir. Goethe Enstitüsü ve ÖSD kurumları tarafından düzenenlenen sınava girerek bu kurumlardan alınan sertifikalar Alman Konsolosluğu tarafından kabul edilmektedir. O yüzden vize başvurusunda bulunmadan önce bu niteliğe dikkat etmeli ve sertifikanızı almanız gerekmektedir. Eğer Almanca bilmiyorsanız o zaman sınav önceside herhangi bir dil kursuna giderek eğitim almayı deneyebilirsiniz.

Almanya Oturum İzni Başvurusu

Almanya oturum izni, Almanya’da uzun süre ikamet etmek isteyen kişilerin alabileceği 4 farklı şekilde düzenlenmiştir. Başvuru yapacak kişiler, ülkeye giriş amaçlarına göre oturum izni başvurusunda bulunabilir. Oturum izni çeşitleri; süresi sınırlı olan oturum izni, yerleşim izni, AB kalıcı oturum izni ve AB mavi kart olarak dörde ayrılmıştır. Tüm oturum izinlerinin şartları farklıdır. Almanya oturum izni başvurusu yapmadan önce alınacak oturum izninin şartlarının sağlanması gerekir. Başvuru şartlarının sağlanması halinde kişiler, gerekli evrakları hazırlayarak Yabancılar Dairesi’ne başvuruda bulunabilir.

Almanya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Almanya oturum izni, ülkede uzun süre kalmak isteyen kişilerin belirli niteliklere sahip olması halinde verilir. Yerleşme amacına göre alınabilecek oturum izni şartlarının yerine getirilmesi ardından evraklar, bulunulan şehrin Yabancılar Dairesi’ne verilir. Oturum izninin çıkma süresi, vize çıkma süresine göre daha uzundur. Almanya oturum izni kaç günde çıkar; başvuru şartlarını sağlayan ve evrakları tam olan kişilerin başvuru sonuçları 3-6 ay arasında çıkar. Bu süre, yoğunluk olabilecek zamanlarda daha çok uzamaktadır. Almanya oturum izni alma ve çıkma süresi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Süresiz Oturum İzni Şartları

Almanya oturum izni süreli ve süresiz olarak farklı çeşitlere ayrılmıştır. Eğitim, çalışma, staj gibi sebeplerle alınabilecek oturum izinlerinin süresi sınırlandırılmıştır. Almanya yerleşim izni ve AB kalıcı oturum izni ise süresiz yerleşim izinleridir. Almanya süresiz oturum izni şartları farklı oturum izni çeşitlerine göre değerlendirilse de benzerlik gösterir. Süresiz oturum almak isteyen kişilerin Almanya’da en az 5 yıllık oturum izni olması gerekir. Almanca bilmek, sabıka kaydının olmaması, geçinebilecek maddi imkanlara sahip olmak oturum izni şartları içerisinde yer alır.

Almanya Oturum İzni Gerekli Evraklar

Almanya oturum izni alacak kişilerin başvuru öncesinde gerekli evrakları eksiksiz ve doğru şekilde tamamlaması gerekir. Almanya oturum izni gerekli evraklar Almanya konsolosluğu tarafından bir liste halinde açıklanır. İstenen belgelerin, başvuru yapılacak süreden önce tamamlanması ve başvuru yapılacak kuruma verilmesi gerekir. Pasaport, Almanya vizesi, geçimini sağlayabileceği maddi gelirlerinin kanıtları gibi belgeler, başvuru için gereklidir.

Almanya Konsolosluğu Ankara

Almanya Konsolosluğu Ankara temsilciliğinin açık adresi Atatürk Bulvarı No:114, Kavaklıdere semti olarak tanımlanmaktadır. Bu konsolosluk adresine gelerek evlilik beyanından ölüm ve doğum beyanına kadar tüm işlemlerinizi tamamlamanıza imkan verilmektedir. Almanya Konsolosluğu kişilerin resmi taleplerinin kendi ülkelerinde olduğu gibi hızla tamamlanması ve resmi kayıtlara geçilmesi için imkan vermektedir. İşlemleri tamamlamak için bizzat binaya gelmeden önce randevu adımlarını tamamlamayı da ihmal etmemelisiniz.

Almanya Konsolosluğu İstanbul

Almanya Konsolosluğu İstanbul açık adres bilgisi ise İnönü Caddesi 10, 34437 Gümüşsuyu şeklinde açıklanmaktadır. Bu adres aracılığı ile İstanbul’daki temsilciliğe ulaşarak tenfiz adımlarını da tamamlatabilirsiniz. Evlilik sonrası soyadı değişim adımlarından pasaportun kaybolmasının sonrasında yenileme adımlarına kadar her alanda gerekli olan bilgilendirme eksiksiz sunulacaktır. Konsolosluklara bizzat gelmenize gerek kalmadan dilerseniz dijital olarak da birçok işlemi tamamlamanıza imkan tanınmaktadır. Pandemi sürecinde hem sosyal hareketliliğin azalması hem de konsoloslukta kalabalık grupların bir araya gelmesinin engellenmesi için birçok işlem uzaktan tamamlanır hale gelmiştir.

Almanya Çalışma Vizesi Başvuru Formu

Uzun süreli konaklama adına Almanya çalışma vizesi başvuru formu doldurulur ve belgeler üzerinden desteklenir. Formun devamında gelen bu belgeler:

  • 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve pasaport bunlar arasında başı çeker.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ile evlilik ve çocuklara dair kimlik belgeleri de talep edilir.

Almanya çalışma vizesine dair sağlık sigortaları alınmalı, ikamet belgesi ve iş sözleşmelerinin üzerinde durulmalıdır. Tüm bu belgelerde yer alan bilgilerin başvuru formunda yer alanlar ile örtüşmesi üzerine olumlu yanıt alınabilir.

Almanya Çalışma Vizesi Başvuru Formu Ücretsiz İndir

Belgelerin toplamada önce Almanya çalışma vizesi başvuru formu ücretsiz indir sekmesine tıklamak ve doldurmaya başlamak en doğrusu olacaktır. Hatta hepsinden önce danışmanlık hizmetlerimiz ile başvuru sürecini kontrollü hale getirmenizde fayda var.

Online forma dair adından anlaşıldığı üzere herhangi bir ücret tahsis edilmez. Ücretsiz form için paylaşılan linkler yol gösterir. Link tıklaması sayesinde PDF dosya olarak indirilir. Son olarak cihaza kaydedilir ve formu bu adımlar üzerine açmanız sağlanır.

Almanya Çalışma Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

PDF olarak cihaza eklenen başvuru formunda birkaç sayfa bulunuyor. Her bir sayfadan boş alanlar gösterilir ve doldurulması beklenir. Almanya çalışma vizesi başvuru formu nasıl doldurulur merak edenler:

  • Sadece Almanca dilince kabul edildiğini unutmamalıdır.
  • Kişisel, kurum, ailevi veya finansal bilgilerin her biri paylaşılmalıdır.

Kısacası boş olan alanlara talep edilen bilgileri sıralamanız gerekir. Bir de her bir bilginin eksiksiz ve doğru olması üzerine başvuru formu tamamlanır. Son adımda imzalarınızı atar ve ibraz etmeye uygun hale getirirsiniz.

Almanya Çalışma Vizesinde Dil Sınavı Var Mı?

Almanya çalışma vizesi başvuru formu dışında kalan diğer şartlar da ele alınmalıdır. Bunlar arasında dil düzeyi yerini almıştır. Çalışma ve oturma iznine dair A1 dil düzeyine sahip olma şartına yer verilmiştir.

Almanya Çalışma Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?

Başvurulara dair form ile belgelerin toplanması gerekir. Bunun üzerine Almanya Konsolosluğu üzerinden başvuruya geçilebilir. Aynı zamanda Almanya Büyükelçiliği tarafından da birebir başvurulara yer verilebilir.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.