Almanya Vizesi 2023 Başvuru Şartları

Almanya vizesi 2023 yılı prosedürü, Schengen vize anlaşmaları bünyesinde devam etmektedir. Ülke politikası gereğince, turistik vize, aile birleşimi, çalışma vizesi için evrak düzenlemeleri eksiksiz olmalı, başvuru sahibinin ülke çıkışında deport, dava ve engel bulunmamalıdır. Başvuruları Türkiye Almanya konsolosluğundan randevu alınarak yapılmalı, randevu günü ve saatinde evraklar eksiksiz teslim edilmelidir.

Almanya Vizesi Gerekli Evraklar 2023

Almanya vize işlemlerinde en önemli aşama başvuru sahibinin evraklarını eksiksiz vermesidir. Özellikle konsolosluğun şartları ve koşulları arasında bulunan evraklar son 1 ay içinde çıkartılmış olmalı, 6 ay içinde çekilmiş biometrik fotoğraf bulundurmalıdır. Aile birleşimi, öğrenci, emekli, çalışan ve ev hanımı vize işlemleri için ek belgeler istenmektedir. Almanya vizesi gerekli evraklar 2023 prosedüründe evrak listesi aşağıdaki gibi eksiksiz olmalıdır.

  • 10 yıl içinde çıkarılmış en az 2 sayfası boş pasaport
  • Pasaport fotokopisi ve eski schengen vizesi fotokopileri
  • Almanya Başkonsolosluğuna yazılmış bir adet seyahat amacını belirleyen dilekçe ve başvuru formu
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Almanya’ya gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyon belgeleri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Meslek, öğrencilik, ticaret vb belgeler
  • 3 aylık hesap dokümanı
  • Seyahat masraflarını gösteren arkalı önlü ve imzalı belge

Almanya vizesi 2023 başvuru işlemleriniz için bütün belgeleri eksiksiz bir şekilde konsolosluğa teslim etmeniz, randevu günü ve saatinde evraklarınızla birlikte konsoloslukta olmanız gerekmektedir.

Almanya Vizesi Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

Almanya aile birleşimi evrak listesi 2023 yılında konsolosluk tarafından duyurulmuştur. Türkiye’den Almanya’ya geçiş yapacak ailelerin Almanca tercümeli evlilik kayıt belgesinin bulunması şartı vardır. Almanya vizesi aile birleşimi gerekli evraklar için  bütün belgelerin Almanya diline yeminli tercümanla çevrilmiş olması ve uluslararası evlenme kayıt örneği ( Formül B) olarak verilmelidir. Her iki eşinde tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin bulunması, çocukları var ise çocuklara ait belgelerinin de konsolosluğa teslim edilmesi gerekmektedir.

Almanya’da bulunan eşin mali durumunu gelecek aile bireylerine göre ayarlamış olması şartı bulunmaktadır. Almanya vizesi 2023 yılı için ulusal vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması, 2 adet her iki eşe ait son 6 ay içince çekilmiş biyometrik fotoğraf, son 10 yıl içinde çıkarılmış geçerli pasaport belgelerinin aslı ve fotokopileriyle birlikte Almanya konsolosluğuna teslim edilmesi şartı dikkate alınmalıdır. Almanya’daki mali durum, gidecek olan kişi sayısı ve ikamet edilecek adres bilgilerinin de konsolosluk aracılığıyla tasdik edilmesi, aile birleşimi işlemleri için geçerli prosedür işlemler arasında bulunur.

Almanya Çalışma Vizesi Gerekli Evraklar

Almanya çalışma vizesi için meslek diploması ve işverenden gelen davet mektubunu prosedür gereğince kabul eder. İşverenin işbu sözleşmede adı geçen şahsın Almanya’da çalışacağını onaylaması şartı bulunmaktadır. Almanya çalışma vizesi gerekli evraklar, öz geçmiş, SGK hizmet dökümü ve son iş yerine ait belgeleri de bulundurmalıdır. Aynı zamanda A1 ve A2 seviyesinde dil yeterlilik belgesinin olması, iş teklifi ve iş sözleşmesiyle birlikte konsolosluğa sunulması şartları vardır.

  • Ulusal vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
  • Geçerli ikamet tezkeresi verilmelidir.
  • Yüksekokul diploma veya meslek belgesinin evrak listesinde yer alması şartı vardır.
  • 2 adet biymetrik fotoğraf
  • İş sözleşmesinin başangıç tarihinin belirtilmesi gerekmektedir.
  • Sağlık sigortası teminatı olarak 30.000 Euro poliçe verilmelidir
  • Almanya’da kalınacak sürenin belirtilmesi ve ön onay belgesi işveren tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.

Almanya vizesi 2023 yılında çalışan ve meslek sahibi olan herkes için uygulanan schengen vize prosedürü, hiçbir meslek grubu fark etmeksizin aynı şekilde işlenmiştir. İş ve görev dilekçesi olarak Almanya’da belge alınması ve konsolosluğa teslim edilmesi gerekir.

Almanya Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

Almanya öğrenci vizesi gerekli evraklar listesinde, öğrencinin eğitim aldığı fakülteden veya alacağı fakülteden onay belgesi alması gerekmektedir. Oturma izni veya ikamet edilecek adres için davetiye şartları da dikkate alınmalıdır. Uçak rezervasyon belgesi ile birlikte 30.000 Euro sağlık sigortası teminatının ödenmesi şartı bulunmaktadır.

  • Öğrencinin tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini e devlet üzerinden almasında sakınca yoktur.
  • Öğrenci belgesi ve üniversiteden onay belgesi
  • İkamet adresi
  • 2 biyometrik fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.
  • 10 yıl içinde çıkarılmış 2 sayfası boş 6 ay geçerli paspaort
  • Almanya belediyesinden ikametgah için onaylı belge

Almanya vizesi 2023 öğrenci prosedürü için uygulanmaktadır. Evrakların eksiksiz teslim edilmesi ve belgelerin 1 ay içinde çıkarılmış olması şartına dikkat edilmelidir. Sağlık sigortası teminatı ve ikametgah izin belgeleri de ıslak imzalı olarak teslim edilmelidir. Öğrencinin hibe ve burs gibi finansal destek aldığı durumlara göre de konsolosluğa maddi durumunu belirtmeli, kendine ait hesabın son 3 aylık dokümanını vermesi prosedür gereğince kabul edilmektedir.

Almanya Vizesi ücreti 2023

Almanya vize ücretleri her yıl enflasyon değerine göre farklılık göstermektedir. Aile birleşimi, öğrenci ve ticari vize işlemlerine göre farklı ücretler talep edilecektir. Almanya vizesi ücreti 2023 harç bedeli olarak istenilen tutar 80 Euro ile 90 Euro arasındadır. 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklar için vize ücreti tam bedelin yarısıdır.

Almanya vizesi 2023 için vize harç bedelinin dekontu alınarak evrak listesiyle birlikte konsolosluğa teslim edilmelidir. Vize işlem ücreti konsolosluk hizmet bedeli olarak geçmekte, vizenizin reddedilmesi durumunda vize ücretiniz geri ödenmemektedir.

Almanya Vizesi Aile Birleşimi 2023

Aile birleşimi vize işlemleri için Türkiye’de bulunan aile fertlerine davetiye gönderilmesi ve Almanya’da bulunan şahsın konsolosluğa aile birleşimi için başvuru yapması gerekmektedir. Karşılıklı olarak yapılması gereken işlemlerde, Almanya belediyesinden alınmış olay belgesi, ulusal evlilik cüzdanı Almanca diline çevrilmelidir. Noter onaylı belgelerle birlikte Almanya vizesi 2023 aile birleşimi işlemleri başlatılabilecektir.

Almanya Çalışma Vizesi 2023

Almanya çalışma vizesi 2023 işlemleri için Türkiye’deki konsolosluktan randevu alınması ve vize başvuru işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Almanya vizesi 2023 prosedür gereğince üst meslek grupları ve meslek sahipleri için iş alanı açıksa, işverenden teklif bulunuyor veya sözleşme onaylandıysa vize başvuru işlemlerini kabul edilecektir.

Almanya’da çalışma için yüksek meslek gruplarından biri olmanız, ikamet onayınız belediyeden alınmalıdır. Almanya’ya gittiğiniz takdirde, göçmenler bürosuna giderek oturma izni ve çalışma izni talebinde de bulunmanız şartları vardır. Prosedüre uygun şartları yerine getirdiğiniz  takdirde kısa zamanda çalışma vizesi almanız sağlanacaktır.

Almanya Eğitim & Erasmus Vizesi 2023

Eğitim ve erasmus vize işlemleri için üniversiteden gelen onay belgesine ihtiyaç vardır. Vize işlemleriniz için konsolosluktan randevu alarak, Almanya’dan onay belgesi ve üniversiteden öğrenci belgesi alınması gerekir. Almanya eğitim ve erasmus vizesi 2023 işlemleri için schengen uluslararası vize başvuru yapmanız şartına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Vize işlemleriniz için konsolosluktan randevu alarak, sürecin başlatılmasını sağlayabilirsiniz. Almanya vizesi 2023 işlemleri vize merkezi tarafından da sizlere destek olarak yürütülecek işlemleri kapsamaktadır.

Alman Serbest Çalışan “Freiberufler” Vizesi için tıklayınız;https://www.vizeofisi.com/alman-serbest-calisan-freiberufler-vizesi

Almanya Vize Evrakları Nelerdir?

Almanya vize evrakları konsolosluğa eksiksiz teslim edilmelidir. Nüfus cüzdanı, sicil kaydı, pasaport ve sağlık sigortası teminatı belgelerini kapsamakta olan resmi evraklardır.

Almanya Vizesi İçin Ne Gerekiyor?

Almanya vize işlemleri için konsolosluktan randevu alınmalı ve evraklarla birlikte başvuru süresinin başlatılması gerekmektedir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar 2023?

Almanya vizesi 7 iş günü işe 14 iş gününe kadar çıkacaktır.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.