İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu yüzden Schengen sözleşmesi kapsamında, Schengen bölgesi üye ülke vatandaşları vizesiz bir şekilde kolaylıkla seyahat etme hakkına sahiptir.

Türkiye gibi bu bölge ülkelerinden olmayan devletlerin vatandaşları ise İspanya vizesi şartına tabii tutulmaktadır.

İspanya Vizesi Nasıl Alınır; Türkiye vatandaşları için bordo pasaporta sahip olan kişiler seyahatlerini 3 ayı geçmeyecek şekilde yaparlarsa kısa süreli İspanya vizesi almakla zorunludurlar.

Bordo pasaporta değil de yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olan vatandaşlar ise 6 ay içerisinde 90 gün boyunca gerçekleştirebilecek seyahatlerinde vize şartına tabii değildir.

İspanya Vizesi Nasıl Alınır; Kısa ve uzun vize türlerinde alınan vizeler de seyahatin süresi önemlidir. Seyahat uzun sürecekse vize için başvurulması gereken yer İspanya Konsolosluğu ya da İspanya büyükelçiliği olmalıdır.

İspanya Vizesi Nasıl Alınır; Kısa seyahatlerde İspanya vizesi başvurumu konsoloslukların belirledikleri acentelerde ya da vize merkezlerinde yapılmaktadır.

Pandemi nedeniyle EMA ve AB’nin aldığı kararlar dahilinde belli başlı kısıtlamalar ve ek şartlar getirilmiştir. Bunlar:

  • EMA’nın 25 Haziran 2021 de çıkardığı yönergeye göre onay verdiği aşıların -ülkemizde de bulunan Biontech ve Sinovac aşılarının- tüm dozlarının vurulması halinde Türkiye’den İspanya’ya seyahat gerçekleştirebileceği yönündedir.
  • Seyahat kısıtlamasının muaf olduğu durumlar ise, Schengen bölgesi ülkelerindeki vatandaşların transit olarak gidip gelmesi kaydıyla izin verilmesini kapsamaktadır.

İspanya vizesi nasıl alınıra cevap olarak, ilk yapılması gereken vize almak ile yükümlü olan vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi yönündedir.

İspanya Vizesi Nasıl Alınır; İspanya Vizesi alabilmek için bu şartların ilk basamağı, gerekli belgeleri toplamaktır. Bu belgeler standart olup seyahatin amacına yönelik de ek belge talebinde de bulunulmaktadır.

Gerekli evraklar:

  • Son 10 yılda alınmış pasaport,
  • Vize başvuru formu,
  • Vize talep dilekçesi,
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi,
  • Aile ziyareti durumunda hedef noktadaki aileden davetiye,
  • Konaklama ve ulaşım bilgileri,
  • 000 Euro değerinde Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi,
  • Seyahat edecek kişinin üstüne tapu, kira kontratı, araç ruhsatı fotokopileri
  • Son 6 aylık dökümü içeren aktif bir banka hesabından banka hesap dökümü,
  • İşverenin hazırlamakta yükümlü olduğu vergi levhaları, imza sirküleri ve ticari sicil kağıdı,
  • Çalışanın hazırlamakla yükümlü olduğu, iş yeri izin kağıdı,
  • Kamu personelinin seyahat yapacağı tarihler arasında izinli olduğunu gösteren belge ve çalıştığı kurumdan aldığı seyahat izin belgesi,
  • Emeklilerin maaşını belirten bir belge ile çiftçilerinde çiftçilik belgesi,
  • Eczacıların diploma fotokopileri, avukatların baro kağıdı ve diş hekimlerinin Tabipler odası kaydını gösteren evraklardan oluşmaktadır.

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya Vizesi Kaç Türk Lirası?       

İspanya vizesi ücreti toplamda 150 Euro’dur. Bu ücretin 140 Euro’su vize ve geri kalan 10 Euro’su ise sigortadan oluşmaktadır. Yaklaşık 1500 Türk Lirasına tekabül etmektedir.

İspanya Vizesi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

25.06.2021 tarihinden itibaren yeni yönerge ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm doz aşılarını olması kaydıyla İspanya vizesi başvurusu yapabilecek ve seyahat edebileceğine izin verilmiştir.

İspanya Vizesi Alınıyor Mu?

İspanya Vizesi Nasıl Alınır; İspanya vizesi güncel tarih 05.07.2021 itibariyle alınabilmektedir. Türkiye’den İspanya’ya seyahat edecek kişiler gerekli şartları sağladığı müddetçe hiçbir sıkıntı yaşamadan seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir

Gerekli şartlar ise seyahat edecek kişinin İspanya vizesi başvurusu için zorunlu tutulan evraklar eksiksiz toplaması ve aşılarının tüm dozlarını vurulmuş olmasıdır.

İspanya Turistik Vize Veriyor mu?

Koronavirüs nedeniyle vize başvurularına ve ülkeye alımlara kısıtlamalar getirmiş olan İspanya, şu an tam doz aşılanan kişiler için tüm kategorideki vizeler ve turistik vize de dahil olmak üzere vize vermektedir.

Schengen Bölgesi ülkelerinden biri olan İspanya’nın turistik vize verme prosedürü de bu sözleşmeye göre yapılmaktadır. Ülkemiz vatandaşları için sadece bordo pasaporta sahip olan kişiler vize alma yükümlülüğündedir.

En Kolay Hangi Avrupa Ülkesi Vize Veriyor?

Güncel bilginin olmaması ile birlikte yapılan araştırmalara göre, en kolay vize veren Avrupa ülkesi Yunanistan’dır.

İspanya’da Hayat Pahalı mı?

Bir ülkede hayatın pahalılığını tespit edebilmek için ülkenin alım gücüne, halkın duyduğu temel ihtiyaçlara olan erişim gücüne ve en düşük asgari ücretle birlikte refah seviyesini incelemek gereklidir.

İspanyada hayatın pahalılığını veya ucuzluğunu Türkiye’den seyahat eden bir kişiye göre değerlendirecek olursak ilk dikkat edilmesi gereken nokta ülkelerin para birimi arasındaki farktır.

İspanya’nın para birimi Euro’dur. Türkiye’nin para birimi olan Türk Lirası ise Euro karşısında 10 kat daha değersizdir. Dolayısıyla 1 Euro yaklaşık 10 Türk Lirasına denk gelmektedir.

Haziran 2020 verilerine göre İspanya’daki asgari ücret 1050 Euro’dur. Türkiye’de ise asgari ücret 440 Euro’ya tekâmül etmektedir.  Dolayısıyla bir İspanyol’un alım gücü bir Türk’ünkinden çok daha fazladır.

Lükse kaçan ihtiyaçlar dışında hayatın devamlılığını sağlayabilmek için gerekli temel ihtiyaçlar bazında İspanyadaki bir aylık hayatın ne derece pahalı olduğunu değerlendirecek olursak:

  • Bir buçuk litre su: 0.57 Euro’dur. Yaklaşık 6 Türk lirasına Tekâmül etmektedir.

Her gün İspanyada ortalama üç litre su içen birisi bir günde yaklaşık 12 Türk Lirası ödemektedir.

  • 250 gr olan bir ekmek: 0.48 Euro’dur. Yaklaşık 5 Türk Lirasına tekamül etmektedir.

Günde 3 öğün yemek yiyen birisi bir günde ortalama 2 ekmek tüketiyor ise ekmek için günlük harcayacağı miktar 10 Türk Lirasına tekamül etmektedir.

Bir gün için sadece ekmek ve su tüketen birisinin toplam harcayacağı miktar 22 Türk Lirasına tekabül etmektedir.

Bir ayda su içerek ve ekmek yiyerek İspanyada yaşayan bir Türk toplamda 660 Türk lirası ödeyecektir.

Bir diğer temel ihtiyaçta barınmadır. İspanya’da her şey dahil en düşük tek yataklı ev kirası banliyölerde bulunmaktadır. Fiyatı 485 Euro’dur. Yaklaşık 4850 Türk Lirasına tekabül etmektedir.

Bu hususta bir ayda sadece su, ekmek tüketen ve banliyöde tek yataklı evde yaşayan bir Türk’ün harcayacağı toplam miktar 5510 Türk Lirasıdır. Euro bazında ize 551 Euro’dur.

Türkiye’deki asgari ücreti 440 olan bir kişinin İspanyaya 1 aylık süreçte harcayacağı para 551 Euro olacaktır. Dolayısıyla Türk vatandaşı 111 Euro daha eksidedir.

Temel ihtiyaçlar bazında değerlendirilen lüks olarak nitelendirdiğimiz farklı yemek türleri, kıyafet, ulaşım ve internet hesaplamaya dahil edilmemiştir.

Bu durumda hesaplamaya göre Türkiye’de ortalama 5000 Türk Lirası maaş alan bir kişinin seyahat edebilmesi uzun süreli kalmasına nazaran çok daha hesaplı olacaktır.

Yapılan araştırmaya göre İspanyada bir gezginin yaşayabilmesi için günlük 47 Euro’ya sahip olması gereklidir. Dolayısıyla bir Türk gezgin İspanyada bir gününü 470 Türk Lirasına geçirebilmektedir.

Bir kişinin hayatını devam ettirebilmesi için gerekli olan ihtiyaçlarla en düşük ücretler dahilinde hesaplanan, İspanya’da Hayat Pahalı mı sorusuna cevaben:

Türk Lirasının değerinin Euro karşısında 10 kat daha az olmasının da büyük etkisiyle, İspanya’da hayat oldukça pahalıdır

İspanya vize ücreti ne kadardır?

150 Euro’dur.

İspanya vizesi almak kolay mıdır?

Gerekli evrakların eksiksiz toplanması halinde İspanya vizesi almak kolaydır.

Alınan İspanya Schengen vizesi ile birlikte başka Schengen ülkelerine seyahat edilebilmekte midir?

Evet, edilebilir.

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.