Pakistan Vizesi

Pakistan vizesi alırken kişilerin ilk başvurularının bireysel olarak yapılması ve ret yanıtı alması durumunda bir sonraki başvuru adımlarında kurumsal aracı firmalardan yardım alınması daha mantıklı olacaktır. Sizin süreci takip etmenize gerek kalmadan işlem akışı tamamlanacaktır. 0850 228 43 53 numarası üzerinden vize alım adımlarına dair en net bilgileri alabilir ve aracılık hizmetlerinin hangi unsurları kapsadığına dair bilgi alabilirsiniz.

Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?

Pakistan vizesi nasıl kolay alınır; vize başvuru adımlarının İstanbul ve Ankara’da bulunan merkezler üzerinden tamamlanması gerekmektedir. İstanbul’da konsolosluk, Ankara’da ise büyükelçilik yer almaktadır. Alacağınız vizenin türü hem amacınıza hem de kalacağınız süreye göre değişim arz etmektedir. Örneğin Pakistan c vizesi sadece 90 günden az kalacak olan kişiler için uygun bulunmuştur. C vizesinin alınmasının amacı ise eğitsel ya da kültürel faaliyetlere katılmak olabilir. Bu amaca dair bir kısıtlama getirilmemiştir. Sadece çalışma izni bu vizeye dahil değildir.

Pakistan d vizesi süre bakımından daha uzun kalacak olan kişilere uygun bulunmuştur. Bu vizede 90 günden fazla kalacak olan kişilerin başvuru yapması gerekir. Pakistan vize başvurularında bir de oturum izni kuralı vardır. Belirtilen süreler aralığında oturum izninin alınmaması durumunda kaçak konumuna düşeceğinizin de ayrıca bildirilmesi gerekir. Pakistan davetiye ile vize almak da alternatifler arasında yer alıyor. Pakistan’da vatandaşlık sahibi olan bir yakınınızın sizin ülkeye giriş adımınızı kolaylaştırmak için başvuruda bulunma hakkı vardır.

Pakistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Pakistan vizesi evrak listesi içerisinde biyometrik fotoğraf, kimlik belgesi ve vize başvuru formu vize türüne göre değişim göstermeyen talep edilen belgeler arasında yer almaktadır. Evraklar içerisinde yanlış bilgilendirme sunan ya da tahrifata uğramış bir alternatif bulunuyorsa anında tespit edilerek askıya alınacaktır. Pakistan vizesi eksik evrak tespit edilirse başvurunuz geçersiz kılınacaktır. C vizesi evrakları ve D vizesi evrakları kategorisinde talep edilen belgelerden bazıları;

  • Kısa süre kalacak olan kişilerin özellikle uçak gidiş dönüş bilet bilgilerini anında iletmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra kalacak yere dair de bilgilendirme sunulmalıdır. Uçak biletlerinin talep edilmesi ülkeden ne tarihte çıkılacağına dair net bir veri sunmanızı sağlayacaktır.
  • Seyahat tarihini de kapsayacak bir seyahat sigortasının bulunması gerekir. Kişilerin bir eğitim faaliyeti sebebi ile ülkeye gelmesi durumunda hem Türkiye’de3ki eğitim bilgilerinin hem de Pakistan’daki eğitim bilgilerinin eksiksiz sunulması gerekir. Kalacak yer bakımından ise yurt bilgilerinin sunulması yeterli olacaktır.

Vize evrakları nereye teslim edilir; evrak teslim sürecine dair dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da çalışma saatleridir. Salgın sebebi ile elçiliklerin ve konsoloslukların çalışma saatlerinde kısıtlamalar olabiliyor. Bu nedenle evrak teslimi için ziyarette bulunmadan hemen öncesinde çalışma saatlerine dair bilgi almanız daha mantıklı olacaktır. Kişilerin Pakistan’a gelmelerinin sonrasında gelişlerini İslamabad Büyükelçiliğine bildirmesi seyahat sürecinin daha rahat işlemesi için yardımcı olacaktır. Turist vizesi ile giriş yapılmasının sonrasında çalışmak ya da daha uzun süre kalmak için yasal olmayan girişimlerde bulunan kişiler tespit edildiği anda sınır dışı edilecektir.

Pakistan Vizesi Ne Kadar?

Pakistan vizesi ücreti tek girişli olursa 70 Dolar olarak belirlenmiştir. Pakistan vizesi 6 aylık ücreti çok girişli versiyonlarında 228 Dolar ödeme yapmanız istenecektir. Pakistan vizesi çıkmazsa ücret iadesi bulunmamaktadır. Başvurularınızın olumsuz yanıtlanmasının hemen sonrasında yatırmış olduğunuz tutar da yanacaktır. Pakistan vize ücreti kredi kartı ödeme adımlarında da aynı kural geçerlidir. Ödeme iadesinin olmaması sadece Pakistan özelinde geçerli olan bir kural değildir. Diğer ülkelerde de geçerliliği olan bir kuraldır.

Pakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

D vizesi kaç günde çıkar; bir hafta ile 10 gün arasında vize başvuru adımlarının sonucuna dair vermiş olduğunuz iletişim numaraları üzerinden bilgilendirileceksiniz. Vize çıkartma işlemlerinde salgın süreci sebebi ile normal prosedürlerde dahi bazı aksaklıkların meydana gelebileceğinin eklenmesi gerekir. Pakistan vizesi kaç günde çıkıyor; katılmanız gereken tarihi netleşmiş bir organizasyon bulunuyorsa katılımı riske atmamak için öncesinde tüm başvuru adımlarının tamamlanması daha mantıklı olacaktır. Aracı kurumlar bu tür organizasyonlar için daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Pakistan Vize Başvurusu

Pakistan vize başvurusu yaparken kullandığınız pasaportun güncel olması gerekir. Pasaportun en az 9 ay daha geçerliliği olmalıdır. Ayrıca dokusunun tahrip edilmemiş olmasına da ayrıca dikkat edilmelidir. Pasaportun geçerliliğine dair bir sorun meydana gelmemesi için vize başvurusu öncesinde yenileme adımlarını tamamlamalısınız. Pakistan vize başvurularında talep ettiğiniz vizeye göre doldurmanız gereken başvuru formunda değişimler meydana gelebilmektedir. Konsolosluğun sayfası üzerinden hangi başvuru formunu doldurmanız gerektiği ile alakalı ayrıca bilgilendirileceksiniz.

Pakistan vize başvurusu sırasında bireysel olarak başvuru aşaması ile uğraşmak istemezseniz firmamız ile iletişim kurmalısınız. Firmamız sizin başvuru adımlarınızın tamamlanması ve yakın bir şekilde takip edilmesi için de uygun alt yapı sistemini sunacaktır. Vize başvuru adımlarının sonuçlanmasına kadar tüm resmi takip adımları firmamız tarafından tamamlanabilir.

Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Pakistan vize başvurusu sırasında en kolay onay alan seçeneklerin başında öğrenci vizesi gelmektedir. Öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin Pakistan’da hali hazırda kabul aldığı bir okulun olması talep edilmektedir. Bu okulun kayıt bilgilerinin sunulmasının yanı sıra Türkiye’de edinmiş olduğunuz diplomalara dair de bilgilendirme talep edilecektir.

Pakistan vize başvurusu kapsamında kişilerin ayrıca staj için de başvuru yapma hakkı vardır. Staj kısmi zamanlı çalışma olarak da nitelendirildiği için kesinlikle ayrıca belirtilmesi gerekmektedir. Bu şekilde hem haklarınızı koruyarak hem de yasal daireden çıkmadan işlemlerinizi gerçekleştirmenize imkan verilmektedir. Öğrencilerin Pakistan’daki masraflarının nasıl karşılanacağına ilişkin ayrıca bir bilgi talep edilecektir. Kişilerin masraflarının karşılanma sürecinde burs ile alakalı belgeleri sunması yeterli bir unsur olacaktır.

Vize Ret Yanıtı Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Ret yanıtı almanız durumunda vizenizin başvurusu için yatırmış olduğunuz harcın tarafınıza geri ödenmesini talep etmenize imkan verilmemektedir. Ret yanıtı almanız durumunda konsolosluğun belirlediği gün ve saat aralıklarında başvurunuzun yeniden değerlendirilmesini talep edebilirsiniz. Size ret yanıtının neden verildiği ile alakalı da tafsilatlı bir bilgi verilecektir. Bu bilgiye dayanarak bir sonraki başvurunuzu tamamlamalısınız. Yeniden başvuru yapmanız durumunda yeniden harç ödemeniz gerekecektir. Harç ödemesi yaptığınıza dair gerekli olan makbuz dokümanının saklanıyor olmasına da dikkat etmelisiniz.

Pakistan Vize Başvurusu Gerekli Evraklar

Pakistan’a gitmek için Pakistan vize başvurusu gerekli evraklar toplanmalı ve vize talebine uygun şekilde her biri dosyaya eklenmelidir. Pakistan’a turistik nedenle, ticari nedenle veya transit vize alınarak gidilecek olması durumunda, aşağıdaki evrakları kurumumuzla hazırlayabilirsiniz;

  • Kimlik fotokopisini arkalı önlü şekilde çektirmeli, kimliğinizdeki bilgilerin başvuru sürecinde incelenmesini sağlamalısınız.
  • İkametgah belgesiyle adres bilgilerinin ve yapılacak olan başvuruyla ilgili şahsi incelemenin gerçekleştirilmesi gereklidir.
  • Nüfus kayıt örneği ile aileye yönelik bir inceleme yapılacak ve ülkeye girişinizle ilgili karar verilecektir.
  • Banka hesap dökümü, hesabınıza giren ve hesaptan çıkan paranın kontrolü için gerekli olan bir prosedürdür.
  • Mülk kayıtları, finansal durumunuzun incelenmesi için Pakistan Konsolosluğuna sunulacak belgeler arasında yer alıyor.
  • Meslek evrakları
  • Seyahat sağlık sigortası 30 bin Euro’ya kadar teminatlı olacak şekilde Türkiye’de yaptırıldıktan sonra başvuru yapılması gereklidir.
  • Rezervasyonlar ve uçak biletleri, Pakistan’a hangi amaçla gidildiğine ve ne kadar kalınacağına bağlı olarak ayarlanmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf 2 adet çektirilmelidir.
  • Vize talep dilekçesi doldurulmalı ve Pakistan’a yapılacak olan seyahat için vize alınmasına yönelik resmi başvuru yapılmalıdır.
  • Vize başvuru formu alınmalı ve Pakistan’a seyahatinizle ilgili gerekçeleri ve kendinizle ilgili bilgileri bu formda belirtmelisiniz.
  • Pasaportunuz minimum 6 ay süreyle geçerli olmalıdır.

Pakistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yapılacak olan vize başvuruları için konsolosluklarında genellikle 3 hafta içerisinde vize verilen Pakistan, davetiyeye önem veren bir ülkedir. Pakistan vize başvurusu gerekli evraklar ile ilgili bilgi sahibi değilseniz, tüm bu evrakların toplanması ve başvuruların yapılması için kurumumuzdan yardım alabilirsiniz.

Pakistan Vize Başvurusu Ne Zaman Çıkar?

Vize başvurularının büyük bir kısmı için olumlu yanıt verilen Pakistan’da genellikle 20 iş günü içerisinde başvurulara geri bildirim yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde 5 ila 20 iş günü arasında, Pakistan’a gidip gidemeyeceğinizle ilgili bir yanıt alacaksınız. Başvurunuzun reddedilmesi halinde yeniden başvurabilir ve vize başvurusunun neden reddedildiğine bağlı olarak dosyaları tekrar toplayabilirsiniz.

Pakistan Oturum İzni Başvurusu

Pakistan’da uzun süre konaklamak isteyen, eğitim almak isteyen veya çalışmak isteyen kişilerin oturum izni başvurusu yapması zorunludur. Pakistan oturum iznine sahip kişiler vize prosedüründen muaf tutulur. Bu nedenle oturum izni başvurusu öncesinde vize başvurusu yapılmasına gerek yoktur. Pakistan oturum izni başvurusu için Pakistan Göçmenlik Ofisine müracaat edilmesi gerekir. Pakistan vatandaşı ile evlenme, Pakistan vatandaşı tarafından evlat edinilme, Pakistan’da yatırım yapma kalıcı oturum izni alınması için geçerli sebeplerdir. Bunun dışında eğitim, çalışma gibi amaçlarla giden kişilere geçici oturum izni verilir.

Pakistan Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Pakistan oturum izni süreli ve süresiz olarak iki şekilde verilmektedir. Oturum izinlerinin farklılık göstermesi, başvuru aşamaları ve süreçlerin de farklılık göstermesine sebep olur. Pakistan oturum izni ve detayları hakkında bilgi sahibi olmak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Pakistan oturma izni kaç günde çıkar; oturum izni başvurusu 4-6 hafta arasında açıklanır.

Pakistan Süresiz Oturum İzni Şartları

Pakistan oturum izni gidiş amacına göre sınırlı sürelerle verildiği gibi süresiz oturum izni alınması da mümkündür. Süresiz oturum izni alacak kişilerin sağlaması gereken şartlar, tüm ülkelerin belirlediği şartlar gibi kültürel uyum, yabancı dil bilgisidir. Pakistan süresiz oturum izni şartları; Pakistan vatandaşı ile evlenmek, Pakistan vatandaşı ile 1. Derece akrabalık bağı olması, Pakistan vatandaşı tarafından evlat edinilmektir.

Pakistan süresiz oturum iznini ülkeye yatırım yapan kişilere de vermektedir. Geçici oturum izni ile ikamet ettiğiniz süre içerisinde ev alma, iş kurma gibi belirli tutarlarda yatırımları yapmanız halinde ülkeden süresiz oturum izni alabilirsiniz. Sınırlı sürede oturum izni olan kişiler, daha uzun kalmak için iznini uzatma veya yenileme başvurusunda bulunmak zorundadır.

Pakistan Oturum İzni Gerekli Evraklar

Pakistan oturum izni almak isteyen kişilerin öncelikle vize başvurusunda bulunması gerekir. Süresiz oturum izni almayı hak edecek şartları sağlayan kişilerin vize prosedürlerini uygulaması zorunlu değildir. Pakistan oturum izni gerekli evraklar pasaport, başvuru formu gibi sabit evraklarla birlikte gidiş amacına göre değişen belgeleri kapsar. Bu nedenle konsolosluk tarafından açıklanan güncel bilgilerin takip edilmesi önemlidir.

Pakistan Vize Başvurusu Formu

Pakistan için vize başvurusunda mı bulunacaksınız? O zaman yapmanız gereken ilk şeyin Pakistan vize başvurusu formu doldurmak ve bunu eksiksiz bir şekilde yapmak olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda merak ettikleriniz için ya da danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Pakistan Vize Başvurusu Formu Ücretsiz İndir

Bu konuda öncelikle her Pakistan vize başvurusu formu ücretsiz indir seçeneğini dikkate almayın. Çünkü bazı siteler dolandırıcılık amaçlı olarak resmi olmayan evrak paylaşımında bulunabilir. O yüzden bu evrakların orijinal haline ulaşmak için başvuru merkezleri ya da danışmanlık hizmeti veren firmaları tercih etmenizi öneririz.

Pakistan Vize Başvurusu Formu Nasıl Doldurulur?

Vize işlemlerinde, internet üzerinde en sık aratılan ya da danışmanlık firmalarına en sık başvurulan konu vize başvuru formlarıdır. Bu yüzden Pakistan vize başvurusu formu nasıl doldurulur sorusunun cevabı için sizlerle yönlendirici birkaç madde paylaşacağız:

  • Her vize başvuru evrağında, kişilerin pasaport bilgileri, ülkelerinde ikamet ettikleri adres, eğitim ya da iş bilgileri, seyahatin nedeni gibi bilgilerin sorgulandığı bölümler bulunmaktadır. O yüzden size evrak içerisinde sorulmuş olan hiçbir soruyu boş bırakmayın.
  • Soruları boş bırakmamak tek başına yeterli değil, sorulan sorulara çok uzatmadan net ve anlaşılır cevaplar verilmesi gerekmektedir.
  • Sorulara cevap olarak verdiğiniz bilgiler, teslim edeceğiniz diğer evraklar içerisinde yer alan bilgiler ile uyum içerisinde olmalıdır. Buna fazlası ile dikkat edin aksi takdirde başvurunuz için red cevabı alırsınız.

Pakistan İş Seyahati Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Bu vize türü için bulunduğunuz başvuru yaklaşık olarak 5 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak yoğunluk dönemime göre süre içerisinde farklılıklar ya da uzamalar meydana gelebilir.

Pakistan İş Seyahati İçin Davetiye Zorunlu mu?

Evet, ülkeye iş sebebi ile bulunacağınız seyahatlerde Konsolosluklar sizden, davetiye talebinde bulunmaktadırlar. Bu yüzden ülkede hangi kurum tarafından iş teklifi, iş görüşmesi ya da seminer almış iseniz o zaman o kurumdan mutlaka bir davetiye ya da kabul mektubu almanız gerektiğinin şart olduğunu belirtelim. Aksi takdirde iş vizesi için başvurunuz olumsuz olarak yanıtlanır.

Pakistan Konsolosluğu

Pakistan Konsolosluğu Türk vatandaşları dışında; Türkiye’de ikamet eden Pakistanlı vatandaşlara ve diğer ülke vatandaşlarına vize ve pasaport işlemleriyle, diğer konsolosluk hizmetlerini sunar.

Uzman danışmanlarımızla iletişime geçerek, tüm vize ve pasaport işlemlerinizi gerçekleştirebilir, doğru ilerleyen bir başvuru sürecini başlatmış olursunuz.

Pakistan Konsolosluğu Ankara

Pakistan Konsolosluğu Ankara temsilciliği; Türk vatandaşları ve Pakistan’a seyahat planı yapan üçüncü ülke vatandaşlarına hizmet verir. Türkiye’de bulunan Pakistanlı vatandaşların kimlik yenileme, ölüm ve doğum işlemleri, evlilik işlemleri, pasaport işlemlerini gerçekleştirir.

Konsolosluğun Ankara temsilciliği, Türkiye’nin her ilinden vize ve pasaport işlemlerini kabul ederken, diğer konsolosluk hizmetlerini de tüm illerden gelen kişilere uygulamaktadır.

Pakistan Konsolosluğu İstanbul

Pakistan Konsolosluğu İstanbul temsilciliğine başvurarak; tüm vize ve pasaport işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda hususi pasaport ve diplomatik pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, Pakistan vizesi almak zorunda değildir.

Bordo yani umuma mahsus pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Yeşil pasaport ve gri pasaport sahibi olan Türk vatandaşları da vize işlemlerini gerçekleşmesi gerekli değildir.

Pakistan Konsolosluğu İletişim

Pakistan Konsolosluğu iletişim bilgilerini kullanarak; randevu saatlerini öğrenebilir, vize işlemleri, pasaport ve diğer konsolosluk işlemleri için, sorularınızı ilgili uzmanlarla iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.

Pakistan Ankara Konsolosluğu;

  • Cumartesi ve pazar günleri haricinde hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilir.
  • Vize başvuruları 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilir.
  • Pasaport teslim saatleri 14.30-16.00 arasındadır.
  • Telefonlar +90 312 427 14 10 / +90 312 427 14 11 / +90 312 427 14 12 / +90 312 427 14 13 / +90 427 14 14
  • Faks +90 312 467 10 23
  • E-posta [email protected] / [email protected]
  • Web adresi http://www.pakembassyankara.com

Pakistan İstanbul Konsolosluğu;

  • Hafta içi her gün 08.30-17.00 saatleri arasında konsolosluk hizmetleri verilir.
  • Vize işlemleri 09.00-13.00 saatleri arasındadır.
  • Telefon +90 212 324 58 27 / +90 212 324 91 54
  • Faks +90 212 324 51 70
  • E-posta [email protected]

Pakistan Washington temsilciliği;

  • Telefon +1 202 23 65 00
  • Faks +1 202 686 15 34
  • E-posta [email protected]
  • Web sitesi http://www.mofa.gov.pk/USA/

Pakistan Konsolosluğu’nun New York, Los Angeles, Texas, Chicago’da da temsilcilikleri bulunur.

Pakistan Konsolosluğu Randevu

Pakistan Konsolosluğu randevu sistemiyle çalışır. Bu yüzden işlemler için randevu alınması gerekir. Özellikle vize ve pasaport işlemleri için, belirlenen saatlerde ve günlerde randevuya geç kalınmamalıdır.

Konsolosluk cumartesi ve pazar günleri dışında; resmî tatillerde ve bayram günlerinde hizmet vermez.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.