İsviçre Aile Birleşimi

İsviçre aile birleşimi

için başvuru evresi ve başvurunun sonuçlanması sürecinde vize merkezi, evrak düzenleme, rezervasyon işlemleri ve süreç hakkında detaylı bilgi edinmeniz için uluslararası temsilcilerle sizlere destek olacaktır.

İsviçre Aile Birleşimi Mülakat Soruları

İsviçre, Avrupa ülkeleri arasında en büyük nüfusa sahiptir. Aile birleşimi, çalışma vizesi ve ziyaret amaçlı vize başvuruları için Avrupa’nın en kritik ülkelerinden biri olarak bilinmektedir. Çalışma şartları ve yaşam koşulları da oldukça yüksek kriterler gerektiren İsviçre aile birleşimi için ‘’Evlilik’’ vize başvurularına açıktır. Aile birleşimi başvurusu için aile birleşiminden ayrı olarak mutlaka çiftin yaşam standartlarının yüksek olması beklenmektedir.

İsviçre Nişanlı Birleşimi nedir; İsviçre’de yaşamakta olan ve süresiz vizesi olan tarafın, Türkiye’deki sevgilisini yanına çağırma ve beraber yaşama hakkıdır. Ancak kriter olarak aylık gelir düzeyine bakılarak, çiftin geçim kaynağı ve yaşayacakları evin kontratına da dikkat edilir. İki kişilik bir çift birleşiminde 1+ 1 ev yaşantısı kabul edilebilir. Ancak kişi başına düşen toplam gelirin günlük ve aylık olarak hesaplanması şartı vardır. Her birey kendi gelirine sahip olmalıdır.

İsviçre Evlilik, Aile Birleşimi; Aile birleşiminde Türkiye’de yaşayan eşin, İsviçre’de olan eşle bağlarını birleştirmesidir. Eşlerden birinin hamile olması süreci hızlandırır. Eksiksiz evrak teslim edilmesi sürecin hızlanmasında etkili olacak, eşlerin evliliğini kanıtlaması için mülakat sorularına aynı cevapları vermesi gerekecektir. Mülakat sırasında eşlerin birbirini tanıması ve aile bireyleri hakkında bilgilerinin olduğuna dair ‘’tanışık’’ olma durumlarını kanıtlamaları gerekmektedir.

  • Evlilik için uluslararası geçerli evlilik belgesinin bulunması şartı vardır.
  • Eşlerin çocuk varsa en az 2+ 1 evde beraber yaşayacaklarını kanıtlamaları gerekmektedir.
  • Eşlerin gelir düzeyi, en az üç kişinin rahat bir şekilde geçinebileceği düzeyde olmalıdır.
  • Ev kontratında ikisinin da imzası ve adı olmalıdır.

İsviçre evlilik birleşimi mülakat soruları; Mülakat soruları sözlü olarak gerçekleşmektedir. Bu sırada eşlerin birbirleri hakkındaki bilgileri ne kadar çok bildiğine dair sorula yöneltilecektir. Örneğin eşlerden birinin ailesindeki köpeğin ismi ve cinsi hakkında bile kritik sorular yönlendirilebilmektedir. Eşlerin birbirini ne kadar süre tanıdığına dair bilgiler detaylı bir şekilde sorulmaktadır.

İsviçre Aile Birleşimi Bekleme Süresi

İsviçre konsolosluğu ve göçmenlik dairesi üzerinden yürütülmekte olan İsviçre aile birleşimi işlemlerinde, evrakların düzenlenmesi ve sürecin takip edilmesi 6 ay ile 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Eşlerin evlilik için oturma izni, ev ve yaşam standartlarını yükseltecek çalışma şartlarına uyması gerekmektedir. Aile birleşimi için evrakların eksiksiz teslim edilmesi durumunda en az 3 aya kadar bekleme söz konusudur.

  • Aile birleşimi başvurusu için taraflardan göç edecek olan kişinin öncelikle ‘’Aile birleşimi’’ vizesi başvurusunu bulunduğu ülkenin konsolosluğunda yapması gerekmektedir.
  • Konsolosluk üzerinden alınan vize başvurusunun kabul edilmesi durumunda, İsviçre göçmenler dairesine gidilerek, eşlerin gerekli evrakları eksiksiz teslim etmesi şartı vardır.
  • Süreli vize ile eşlerden birinin kalmasına izin verilir ancak mülakat sonrası ret kararının verilmesiyle göç edecek tarafın ülkesine geri dönmesi şartı vardır.
  • Eşler, oturdukları ev, tanışma ve sosyal yaşantı açısından gerekli belgeleri, evlilik belgelerini de göçmenler dairesine vermeleri gerekecektir.
  • Bekleme süresi olarak eksiksiz evraklarla birlikte 3 ay ile 8 aya kadar durum aciliyetine göre beklemek söz konusu olabilmektedir.

İsviçre Akraba Birleşimi; Evlilik dışında olan aile birleşimlerinde çocuğun ebeveynlerinin yanına geçmek istemesi, dede ve büyükannenin yanına taşınmak istemesi durumlarında, onlarla sosyal ilişkilerini kanıtlaması şartı vardır. 18+ başvuru sahipleri için geçerli koşullar arasında bulunmaktadır. Kan bağı bulunan aile birleşimi başvurularında süreç daha kısa sürebilir.

İsviçre konsolosluk üzerinden vize başvurusu yapıldıktan sonra, İsviçre’de göçmenler dairesine giderek, eksiksiz evrak vermeye dikkat edilmelidir. Eksik evrak verildiğinde ret kararını da geç öğrenmeniz durumu görülmektedir. Evraklarınızı eksiksiz vermek, süreci takip etmek ve göçmenler dairesinin şartlarını dikkate almak süreci hızlandıracaktır.

İsviçre Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

İsviçre aile birleşimi için Türkiye üzerinden ve İsviçre göçmenler dairesinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru evresinde evraklarınızın eksiksiz ve ıslak imzalı olarak verilmesi, aile birleşimi durumunu kanıtlamanız ve eşlerin birbirine olan bilgi birikimlerine dair mülakat sorularına kesin cevaplar vermesi önemlidir. İsviçre vatandaşı olan biriyle aile birleşimi başvurusu için ve Türkiye’den gitmiş Türk uyruklu bir vatandaşın eşiyle İsviçre’te yaşama talebi de aynı belgelerin düzenlenmesini gerektirmektedir.

İsviçre aile birleşimlerinde Türkiye’deki evrak listesi

  • Türkiye’de pasaport aslı, 2 adet biyometrik fotoğrafla birlikte düzenlenmelidir.
  • Aile birleşimi vizesi için başvuru formu verilmelidir.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış formül A belgesi ve Formül B belgesi
  • Sabıka kaydı, adli sicil kaydı ( 1 ay içinde alınmış olmalıdır)
  • Emniyet müdürlüğünden alınmış protokol
  • Pasaportun bütün işlemleri ve fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

İsviçre Aile Birleşimi İçin İsviçre Göçmenlik Dairesi Evrak Listesi

  • İsviçre’te hazırlanması gereken evrak listesinde, İsviçre vatandaşının pasaport fotokopisi
  • İsviçre vatandaşlık belgesi ve oturulacak evin kira kontratı fotokopisi
  • Ev sahibinin tapu fotokopisi
  • İsviçre doğum belgesi ve vatandaşlık belgesi
  • İsviçre’te yaşanılan evin elektrik faturası
  • İkametgah adresi
  • Çalışma belgeleri ve aylık gelir belgeleri 3 aylık maaş bordrosu olarak verilmektedir.

İsviçre aile birleşimi için özellikle iki kişinin geçinebileceğini gösteren belgelerin düzenlenmesi şartı vardır. Ev kirası ve eğer çiftin çocuğu varsa, çocuk eğitim masraflarıyla toplam gelirin bildirilmesi de gerekmektedir. İsviçre geçim ve maddi durum açısından oldukça hassas yaklaşmaktadır. Eksiksiz evrak düzenlemesi ve mülakat sonrasındaki aşamalarla birlikte 3 ay ile 6 ay arasında sürebilen aile birleşimi süreci, uluslararası temsilcilerle birlikte daha kısa bir süreç olabilecek şekilde düzenlenmektedir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsviçre vize başvurusu Türkiye’den konsolosluk üzerinden yapıldığı takdirde 3 iş günü ile 5 iş gününde sonuçlanacaktır. Ancak aile birleşimi için sahte evrakların olmaması ve evrak düzenlemelerinin tamamen ıslak imzalı olarak teslim edilmesi şartı dikkate alınmalıdır. Türkiye’den başvuru yapacak tarafın özellikle rezervasyon işlemleri, ikametgah adresi ve geçim kaynağı üzerinden de bilgilerini kanıtlayan belgelere ihtiyacı bulunmaktadır.

İsviçre başvuru işlemleriniz için evraklarla birlikte konsolosluğa gidebilir ya da online başvuru alanından işlem kaydı oluşturarak süreci başlatabilirsiniz. Çalışma ve yaşama hakkınızla ilgili geriye kalan işlemleri, vizeniz çıktığı takdirde İsviçre göçmenler bürosu ile evrak ve mülakat işlemleriyle devam ettirebilirsiniz.

 

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Aile birleşimi vizesi Türkiye’den online başvurularda 3 ile 6 iş günü içerisinde çıkabilmektedir. Göçmenler bürosuyla birlikte aile birleşiminin tamamen kabul edilmesi 6 ay ile 8 aya kadar uzayabilir.

İsviçre Oturma İzni Nasıl Alınır?

İsviçre oturma izni için Türkiye’den vize başvurusu yapıldıktan sonra, ülkede belediyenin göçmenlik bürosuna başvuru yapılması, evrak listesiyle birlikte oturma izni başvuru sürecinin başlatılması gerekmektedir.

Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Aile birleşimi evlilik gerçekleşmemişse 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Evli çiftlerin İsviçre veya Türkiye üzerinden geçiş yapması için hamilelik veya küçük çocuk olması durumu süreci hızlandırabilir.

İsviçre’de Yaşamak İçin Ne Yapılmalı?

İsviçre’de oturma izni ve çalışma izni sahibi olmanız gerekmektedir. İsviçre ev kirası ödeme, ev sahibi olma ve yıllık gelir üzerinden aile birleşimiyle süresiz vizenizi kabul edebilir.

İsviçre Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

İsviçre aile birleşimi için eşin yanına taşınma, akraba ve aile bireyleriyle birlikte İsviçre’de yaşama talebini göçmen bürosu üzerinden yapmanız gerekir. Öncesinde Türkiye’den İsviçre konsolosluğuna vize başvurusu yapılması için vize merkezi temsilcileriyle süreci başlatmanıza destek olunacak, İsviçre aile birleşimi gerekli evraklar için düzenlemeler yapacaktır.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

İsviçre aile birleşimi gerekli evraklar, eksiksiz ve ıslak imzalı teslim edildiği takdirde, kısa sürede vizenizin çıkması için onay süreci başlatılacaktır. Adayın işlem kaydını oluşturması için konsolosluk üzerinden, arkadaş, aile ve akraba ziyareti için vize başvurusu yapması ve sürecin devamında aile birleşimi için İsviçre göçmenler bürosuna müracaat etmesi şartları bulunur. Aile birleşiminde, evlilik, çocuğun İsviçre’ye getirilmesi, akraba ve aile bireylerinin yanına taşınılması durumlarına göre evrak düzenlemelerinde ek belgelerin bulunması gerekecektir.

İsviçre aile birleşimi vizesi başvurusu eksiksiz evrak düzenlemeleriyle birlikte 10 ile 20 iş günü arasında çıkacaktır. Vize başvurusunun eksiksiz evrakla birlikte düzenlenmesi, karşı taraftan gelen davetiye ve konsolosluk prosedürünün işlemesine göre en fazla 1 aya kadar uzadığı görülebilmiştir. Bu nedenle İsviçre seyahatinden 1 ay önce başvuru sürecinin başlatılması tavsiye edilmektedir. Vize başvurusu taahhütname onayının çıkması için eksik evrak verilmemesi temeldir. Eksik evrak ve tutarsız beyannamelerde vize başvurunuz direkt olarak reddedilecektir.

İsviçre Aile Birleşimi Türkiye’den Gerekli Evrak Listesi;

  • İsviçre vize başvuru formu ve uluslararası evlilik kaydının ( yeminli tercümeyle birlikte çevrisi)
  • Gri, yeşil, siyah veya bordo pasaport en az 2 sayfası boş ve 6 ay geçerli
  • TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah adresi
  • 4 adet beyaz arka fon biyometrik fotoğraf
  • İsviçre Aile Birleşimi İsviçre’de Yaşayan Birey Evrak Listesi
  • İsviçre’da yaşayan aile birleşiminin sağlanacağı kişinin maaş bordrosu
  • Kimlik bilgileri ve ikametgah adresinin ıslak imzalı teslimi
  • Banka hesap dökümü ve geçim kaynağının belirtilmesi
  • Kira kontrat belgesi veya varsa tapu belgesi
  • Eş, Çocuk ve aile bireylerinin sağlık sigortası belgeleri
  • Çalışma izni, aylık gelir belgesi

İsviçre oturma izni ve çalışma izni almış olan Türkiye’li İsviçre’de yaşamakta olan bireyin, aile bireylerini geçindirme ve kaldığı adresteki koşulları ispatlama durumları dikkate alınmalıdır. Türkiye’den gerçekleşecek olan göçmenlik durumlarına göre süreç değerlendirmesi yapılarak evrak listesinin iki tarafından eksiksiz bir şekilde düzenleyerek göçmen dairesine ıslak imzalı olarak teslim etmesi şartı bulunmaktadır.

Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

İsviçre aile birleşimi için uygulanacak olan kriterlerde, Avrupa Birliği kararnamesinden bağımsız olarak yeni prosedürlere yer verilmiştir. Yapılan uygulamalarda, ailenin kişi sayısı, çalışma ve aylık gelir tablosu üzerinden geçim kaynaklarını belirtmesi de önemlidir. İsviçre aile birleşimi gerekli evraklar, eksiksiz bir şekilde teslim edildikten sonra başvuru sahiplerinin bekleyeceği süreç konsolosluk ve göçmenler dairesinin yoğunluğuna bağlı olarak 1 ay ile 6 aya kadar uzayabilmektedir.

Aile bireylerinin İsviçre’deki yaşam kriterlerinin araştırılması ve göçmenler dairesinin verdiği koşullara uyulması durumlarına göre zamanlama değişiklik gösterebilir. Bu süreçte yapılan başvuruların dikkate alınması ve sürecin değerlendirilmesi için aile birleşimi vizesiz ve bağımsız oturma izninin de çıkartılması durumu söz konusu olabilmektedir.

İsviçre aile birleşimi vizesi ile bağımsız oturma nedir; Ülkeye yerleşildikten sonra, bireyin bağımsız yaşamak istemesi için şartlar belirlenmiştir. Şartlara göre evli olan çiftin 3 yıl boyunca beraber yaşamış olması durumlarında bağımsız oturma izni alma hakları bulunmaktadır. Boşana öncesi talep edilebilecek bağımsız oturma izni için 3 yıl beraber yaşanmış olması şartı dikkate alınır.

Onay sürecinin belirlenmesi için ek belgeler ve aile birleşimi başvurusundaki eksiksiz evrak düzenlemesinin oluşturulması dikkate alınarak süreç takip edilmelidir. İsviçre aile birleşimi vizesi reddinin nedenleri arasında belgelerin eksik olması durumu ve yaşam standartlarının uygun olmaması halleri bulunmaktadır. Mali durum ve eksiksiz evrak süreçte önemlidir.

İsviçre Oturma İzni Nasıl Alınır?

İsviçre oturma izni almak için öncellikle Türkiye’den İsviçre vize hakkınızın olması  ve İsviçre’de 6 ay süreyle ile kalma talebinizin kabul edilmesi gerekir. Daha sonra aile birleşimi için ve gerekli evraklar için süreç takip edilmelidir. İsviçre aile birleşimi gerekli evraklar önemli bir şekilde düzenlenerek, süreç hakkında temsilcilerden de bilgi alınarak kolaylaştırabilirsiniz.

İsviçre Oturma izni C sahipleri; C kategorisinde oturma izni eşini ve reşit haklara sahip çocuklarını almak için aile birleşimi vizesi başvurusunu yapması gerekmektedir. Vize başvurusunda, İsviçre’ye seyahat edecek kişinin oturma izni B olmalıdır. B ait olan oturma izni ile C oturma iznin oluşması sağlanacak şekilde düzenlemeler yapılmaktadır. Başvuru yapacak kişinin karşı taraftan davet alması ve İsviçre’de olan kişinin mali durumunun da İsviçre prosedürlerine uyması şartlarına da dikkat edilmektedir. Düzenlemelere göre süreç İsviçre göçmen bürosu üzerinden yürütülerek takip edilecek ve izin sahibi olan kişi başvurusunu yaparak, onay sürecini bekleyecektir.

İsviçre Oturma İzni B sahipleri; İsviçre aile birleşimi için B sahibi oturma iznine sahip olan kişinin Kanton görevlilerine göre kanunları takip etmesi gerekir. Yabancı yurttaşlık kanunu üzerinden değerlendirmeler yapılarak süreç takip edilerek, B sahibi oturma izni olanların aile birleşimi talebi için eksiksiz evrak, mali durum ve ikametgah adreslerini bildirmesi de önemlidir.

F izni sığınmacılık ve iltica prosedürüne uygun olarak da aile birleşimlerinin yapılması İsviçre prosedüründe işlemektedir. Ancak aile birleşimi vizesi eksiksiz evrak ve düzenlemeleri kabul ederek sürecin değerlendirmesini B tipi oturma izni ve C tipi oturma izni üzerinden de takip ederek, sürecin devam etmesini sağlar. Başvuru evresinde oturma hakkı için çalışma izni ve ek belgelerin de teslim edilmesi şartı dikkate alınmalıdır.

İsviçre’ye Gitmek İçin Ne Gerekiyor?

İsviçre’ye gitmek için Türkiye’den başvuru yapılması ve vize talebinin onaylanması sonucunda 6 ay ile 1 yıla kadar İsviçre’de ikamet etme hakkının bulunması gerekir. Gri, siyah, bordo ve yeşil pasaportu olan adayların oturma izni, çalışma izni ve aile birleşimini gerçekleştirmesi için İsviçre göçmen bürosu üzerinden başvuru evresini başlatması şartı bulunmaktadır.

  • Evrak listesinin iyi takip edilmesi ve İsviçre aile birleşimi gerekli evraklariçin düzenlemelerin yapılması şartı dikkate alınmalıdır.
  • İsviçre’de eğitim, iş, ticaret ve ziyaret maksatlı gidişlerin konsolosluk üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.
  • Mali durum, hesap dokumanı ve rezervasyon işlemlerinin eksiksiz yapılması şartı vardır.

İsviçre’ye gitmek için C tipi vize talebi ve D tipi vize talebi için konsolosluk üzerinden başvuru formunun doldurulması ve gidiş nedenin belirtilmesi gerekmektedir. Mali durum, iş, eğitim ve ticaret için finansal destek alanında da gerekli olan bütün işlemlerin eksiksiz yerine getirilmesi prosedürle ilgili kesinlik belirtmiştir.

İsviçre Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

İsviçre Avrupa Birliği vize seçeneklerini kullanarak, Türkiye’den vize istemektedir. C tipi ve D tipi vize şartlarına göre konsolosluk üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir.

İsviçre Aile Birleşimi Başvurusu Nereden Yapılır?

Aile birleşimi başvurusu için İsviçre’de bulunan eşin ya da aile bireyinin göçmenler bürosu üzerinden başvuru yaparak, Türkiye’deki adayın da bizzat göçmen bürosuna vize başvurusu sonrası gitmesi gerekmektedir.

İsviçre Aile Birleşimi Vize Ücreti

İsviçre aile birleşimi için başvuru evresinde vize merkezi temsilcileri prosedür hakkında sizlere detaylı bilgi verecektir. İsviçre aile birleşimi vize ücreti şartlara ve koşullara göre konsolosluğa dekontla birlikte teslim edilmeli, eksiksiz evraklarla birlikte verilmelidir.

İsviçre Aile Birleşimi Vize Ücreti

İsviçre Aile Birleşimi Vize Ücreti

İsviçre aile birleşimi için başvuru evresinde vize merkezi temsilcileri prosedür hakkında sizlere detaylı bilgi verecektir. İsviçre aile birleşimi vize ücreti şartlara ve koşullara göre konsolosluğa dekontla birlikte teslim edilmeli, eksiksiz evraklarla birlikte verilmelidir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

İsviçre aile birleşimi vizesi için yapılan başvurularda, şartların ve koşulların eksiksiz yerine getirilmesi ve evraklarla birlikte konsolosluğa başvuru yapılması sonucunda 10 ile 20 gün arasında işlemlerin tamamlanması sağlanır. Vize sonuçlarını öğrenmek için vize başvuru sistemi üzerinden bilgi edinebilir, konsoloslukla irtibat halinde kalarak bilgi alabilirsiniz.

Ankara ve İstanbul konsolosluğu üzerinden irtibat kurarak, hafta içi mesai saatleri içerisinde aile birleşimi vize başvurusunun evrelerini ve sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Aile birleşimi, akraba, evlilik, çocukların göç etmesi ve çalışma vizesi ile birlikte alınan aile birleşimi vizesi şartlarına göre süreç farklılık gösterebilir. Aile birleşimin kabul edilmesi ve göçmen bürosundan tamamlanması için 3 ay ile 6 ay arasında da sonuçların bildirilmesi söz konusudur. Vize başvuru evresinde temsilcilerle birlikte çalışarak, sürecin hızlanmasını ve reddedilmemesini sağlayabilirsiniz.

İsviçre aile birleşimi vizesi neden reddedilir; vize başvurunuzun reddedilme nedenleri arasında evlilik şartlarına uygun olmamanız ve aynı zamanda 1. Dereceden akrabalıkların kanıtlamaması neden olabilmektedir. Vize başvurusu evresinde prosedür şartlarına uymayan evrakların verilmesi, pasaport düzenlemesindeki dikkatsizlik ve değerlendirmelerin mali durum üzerinden reddedilmesi durumları da söz konusu olmaktadır.

Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Aile birleşimi süreci evlilik öncesi başvuru, evlilik sonrası başvuru, Türkiye’den akraba birleşiminin gerçekleşmesi, sosyal birliktelik nedenleri, sevgililik ve arkadaşlık durumlarına göre farklılık gösterir. Kardeşlik durumunda aile birleşiminin sağlanması için tarafların birbirine olan ihtiyaçlarının denetlenmesi ve mali durumun da kontrol edilmesi gerekmektedir.

İsviçre aile birleşimi vize ücreti ile ilgili düzenlemeler de bu evrede değişiklik göstermektedir. Vize başvurusunun tamamlanması sırasında ödenecek olan  vize ücretiyle birlikte, eksiksiz evrak tesliminin yapılması, aile birleşiminin kabul edilmesi süresini de belirler. Eşlerden birinin hamile olması durumunda da süreç hızlanabilir. 3 ay ile 8 ay arasında sonuçlanması farklılık gösterebilir. Aile birleşiminin tamamlanması için bireylerin mali durum kontrolleri, çalışma şartlar, çocuk ve aile bireylerinin mülakat sırasında verecekleri cevaplar da sürecin belirlenmesinde farklılıklar olmasına neden olacaktır. İsviçre aile birleşimi başvurusu vize için konsolosluk süreç devamlılığı için İsviçre göçmenler bürosu üzerinden yapılması gereken işlem sürekliliğine ihtiyaç duymaktadır.

İsviçre Vize Ücreti Ne Kadar?

İsviçre  vize ücretleri schengen vize anlaşmaları prosedürüne göre ilerlemektedir. Süreç vize şartları ve düzenlemeleriyle birlikte ilerlerken, İsviçre aile birleşimi vize ücreti de her yıl değişiklik gösterebilmektedir. 2021 yılındaki vize ücretleri 2023 yılında farklı ücret aralıklarıyla karşımıza çıkacağı için mutlaka dikkat edilmesi ve düzenlemelerin buna göre yapılması gerekir.

İsviçre vize ücretleri;

  • 3 aylık C tipi vize başvurusu evresinde ödenmesi gereken vize ücreti 80 Euro’dur.
  • İsviçre vize ücreti 0 ile 6 yaş arasındaki çocuklar için tamamen ücretsizdir.
  • Vize ücretleri İsviçre harç bedeli olarak 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklara kısa süreli vize olarak 40 Euro ödenmesini talep etmektedir.
  • Yaz okulu, tıbbi vize ve ticari vize başvurularında İsviçre vize ücreti olarak 80 Euro ödenmesi talep edilmektedir.
  • İsviçre Aile birleşimi vize ücretiolarak ödenmesi gereken tutar kişi başına 150 Euor’dur.

İsviçre vizesini almak için öncellikle konsolosluk üzerinden başvuru yapılarak, vize ücretinin dekontunun başvuru evresinde verilmesi gerekmektedir. Ücretlerin ödenmesi sonucunda da vize işleminizin başlatılması sağlanacaktır.

İsviçre vize ücreti geri ödeme; İsviçre vize ücretinin geri ödemesi yapılmamaktadır. Vize evraklarınızın düzenlemesinde yapılan hatalar nedeniyle vizeniz reddedildiyse, konsolosluk hizmet bedeli olarak geçmekte olan vize ücretinin geri ödemesi olmayacaktır. Vize başvurunuzu yaparken ödediğiniz diğer harç bedellerinde de ödemelerinizi geri ödemeli olarak talep edemezsiniz.

İsviçre Vizesi Almak Kolay Mı?

İsviçre Avrupa’nın kuzey bölgesinde bulunan yaşam standartları yüksek olan ülkeleri arasındadır.  İsviçre vizesi için başvuru evresinde İngilizce dilini bilmek önemli bir kriterdir. Dil bilmeniz, mesleki durumunuz ve mali durumunuz vize almanız için yeterli olacaktır.

Aile birleşimi vizesi için aile bireyleriyle olan bağınız ve süreç hakkındaki bilgi birikiminizle, kültürel olarak İsviçre toplumuna uygunluğunuz dikkate alınacaktır. Vize başvurunuzun kabul edilmesi için dil yeterliliği, kültürel yeterliliğinizin ve aile birleşimindeki temel amaçlarınız önemlidir. Tatil, ziyaret, eğitim ve iş için İsviçre vizesi almak, aile birleşimi vizesi almaktan çok daha kolaydır. Başvuru yaparken, koşuları ve şartları yerine getirmeniz de önemli unsurları beraberinde getirecektir.

İsviçre’de Asgari Ücret Ne Kadar?

İsviçre frangı üzerinden ödenmekte olan maaşlar, çalışma şartlarına ve dönemlerine göre değişiklik göstermektedir. İsviçre çalışan bir işçinin Türkiye’deki maaştan yüksek geliri olduğu Avrupa standartlarına göre bilinmektedir. İsviçre’de asgari ücret olarak bir çalışanın aldığı aylık maaş 4 bin 100 İsviçre frangıdır. Türk lirası üzerinden değerlendirildiği zaman bu miktar 34 bin TL’ye denk gelecek bir miktar olarak bilinmektedir.

İsviçre pahalı ülkeler arasında olduğu için kira, elektrik, su ve internet ödemelerine de bakılması gerekir. Ödemelerin finansal durum yapılmasındaki katkısı da etkili olacaktır. İsviçre’de bir evi 700 frang değerinde kiralamak mümkündür. Market alışverişi ve yol ücretleri de oldukça uygundur.

İsviçre Asgari Ücret 2021 Kaç TL?

İsviçre Asgari ücret 2021 olarak 4 bin 100 İsviçre frangı olarak bilinmektedir. 2021 yılındaki Türk lirası değerlerine göre de bu fiyat toplamda 33 bin 800 TL yapmaktadır. Ancak İsviçre’deki kira, market ve sağlık şartları da dikkate alınarak aylık gelir değerlendirmesi yapılabilir. Türkiye’ye oranla frank çok daha değerli bir para birimi olarak bilinmektedir.

İsviçre’de ev kiraları ve yaşam standartları yüksektir. Ancak asgari ücret alan bir kişinin ödediği kira bedeli en fazla bin frank olarak bilinmektedir. Yaşam standartlarını da göz önünde tutarsak, ülkede toplu taşıma, yemek ve alışveriş için de aylık olarak iki bin frnak harcamaların olması söz konusudur.

İsviçre’de Bir İşçi Ne Kadar Maaş Alıyor?

İsviçre’de haftalık çalışma saati üzerinden çalışan işçinin saatlik ücreti frank değeri üzerinden hesaplanır. Türkiye’de normal şartlarda asgari ücret alan bir çalışanın saatlik ücreti 8 TL ile 11 TL arasında değişmektedir. Ancak İsviçre’de frank hesaplamasına göre haftalık 40 saat çalışan bir işçi 1000 frank almaktadır. Bu da aylık 4 bin franka denk gelmektedir.

Saatlik olarak aldığı ücret 35 franktır. Bu da haftada 1000 frank edecek kadar yüksek bir miktar olarak bilinmektedir. İsviçre’de bir işçinin aylık geliri Türkiye’de 34 bin TL etmektedir. Toplamda haftada 40 saat çalışmakta olan bir işçi ayda 120 saat çalışarak 4 bin frank alır.

İsviçre’de İş Bulmak Kolay Mı?

İsviçre’de iş bulmak için yüksek meslek grupları arasında olmanız gerekmektedir. İsviçre Avrupa’nın en modern ve gelir grubu yüksek ülkelerinden biri olarak 2021 yılında işsizlik oranı en az olan ülkelerden biridir.

İsviçre’de Ev kiraları Ne Kadar?

İsviçre’de ev kiraları en düşük 500 frank ile en yüksek 2 bin franka kadar artış göstermektedir.

İsviçre Göçmen Dairesi

Göçmen Dairesi, İsviçre sığınma hakkı talebinde bulunmak için prosedür hakkında bilgi edinebileceğiniz vize merkezi, uluslararası temsilcilerle birlikle, başvuru işlemlerinizi düzenleyecektir.

İsviçre’de Korunma Ve Sığınma İsteme

Avrupa Birliği ve İnsan hakları genelgesine bağlı işlemekte olan sığınma hakkı, dünya vatandaşı olan herkes için aynı ölçülerde değerlendirilmektedir. Sığınma isteme talebiniz, ülkenizde korunmadığınızı, haklarınızın ayrımcılığa uğradığını ve ölüm tehditleriyle karşılaştığınızı açıklayarak göç idaresi üzerinden sığınma talebinde bulunabilirsiniz. İsviçre göçmen Dairesi yönergesi gereğince, baskı görmek, sağlığınıza ve hayatınıza yönelik şiddet, tehdit ve kısıtlamalara maruz kalmak, vatandaşı olduğunuz ülkede güvende olmadığınızı bildirmek için yeterlidir.

Göçmen Dairesi kimler başvuru yapabilir; başvurunuzu, cinsiyet, cinsel yönelim, ırk ve din bağlantılı olarak güvende olmadığınızı, baskı ve ölümle ‘’korku içinde’’ yaşadığınızı belirtecek ifadeler kullanmanız yeterli olmamaktadır. Kanıtlanması gereken, etnik köken, cinsiyet ve cinsel yönelimden kaynaklanan ‘’devlet kurumları’’ tarafından da yasal düzenlemelere rağmen baskı gördüğünüzü kanıtlamanız gerekmektedir. Cinsel yönelim ve etnik köken nedeniyle tutuklanma, işkence görme, kolluk kuvvetleri baskını ve politik görüşünüzden kaynaklanan tutuklanma kararlarını da bildirerek, İsviçre korunma ve sığınma hakkını talep edebilirsiniz.

  • Göç idaresi, sözel olarak ifadenizi ve ifade ettiğiniz durumları belgelemenizle birlikte incelemenin başlatılmasını sağlar.
  • Göç idaresine gitmeden önce Türkiye’den vize hakkınızı kullanarak gitmiş olmanız ve ülke prosedürüne uygun başvuru aşamalarını gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  • Aileniz, arkadaşlarınız, eğitim hayatınız ve çalışma hayatınızda da ifade özgürlüğünüzü, cinsel yöneliminizi, politik görüşünüzü, kadın ve erkek yaşantısına dair ahlakı yargılarla, dini inanışınıza kadar ‘’Ayrımcılığa’’ uğruyorsanız, Göçmen Dairesihak talebinizi dikkate alacaktır.
  • İltica başvuru yapmakta olan bütün bireylerin korunma ve güvenlik talebine geri dönüş yapılmaktadır.
  • Çevirmenlerle ve uluslararası hukuki prosedürle geri dönüş yapılır.
  • İltica nedeninin sözel ve belgelerle kanıtlanarak, kişinin yaşadığı toplumda yaşadığı sıkıntılar incelenecektir.

Mahkeme kararı, devam eden davanın gerekçeleri, aile, iş, arkadaş ve eğitim hayatındaki yaşadığı ayrımcılığa dair güvenlik ihlallerinin kolluk kuvvetlerinden kaynaklanması İsviçre sığınma ve koruma hakkını kullanmanız için yeterli olabilmektedir. İnceleme yapacak kişin aile ve yaşanan sorunla ilgili bulunduğu bölgede, devletin onu korumaması da yeterli bir nedendir.

Göçmen Dairesi

İsviçre göçmen Dairesi haklarınızı kullanmak için Türkiye’den başvuru yapamazsınız. Bunun için İsviçre’ye gitmeniz ve gidiş nedeninizi belirterek bu süreçte neden ülkenize dönemediğinizi açık ve net bir şekilde ifade etmeniz gerekmektedir. İngilizce biliyor olmanız ve kim olduğunuzu iyi ifade etmeniz 18+ yaş reşit haklara sahip kişilerden talep edilmektedir. Sığınma ve korunma talebinin aileden, askerlikten ve sosyal hayattan da başlayarak devletin hiçbir şekilde hukuki olarak belirtmesine rağmen sizin koruma talebinize geri dönmemesi durumlarını da dikkate alınacaktır.

Sığına ve Korunma Talebine başvuru yapacak bireyler; Sığınma ve koruma talebiniz için LGBTİ+ bireyi olmanız, etnik kökeniz, aile ve askerlik kurumlarında yaşadığınız güvenlik problemleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Aile Birleşimi Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile birleşimi için başvuru yapmanız gereken göçmen bürosu, size evlilik, akraba ve ebeveyninizle yaşamak istemenize dair hak talebiniz doğrultusunda sorular soracaktır. Evlilik için İsviçre’de yaşamakta olan eş adayınızın ikamet adresi, evliliği kabulü ve evleneceğiniz kişiyle daha önce tanışıyor olduğunuzu belirtmekte olan ifadeleri de dikkate alır.

  • Türkiye’den vize başvurusu yapılarak İsviçre göçmen bürosuna gidilmesi ve aile birleşimi başvurusu yapılması gerekir.
  • Aile birleşimi formunun doldurulması ve evrakların verilmesi şartı vardır.
  • Aile birleşimi için eşler, çocuklar ve aile bireylerine dönük bütün evrak kaydının eksiksiz verilmesi, kira kontratı, ikamet edilen adresin şartları ve çalışma şartları da belirtilmelidir.
  • Başvuru için nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, nüfus kaydı, aile bireylerinin kabulü ve belgeleri de teslim edilmelidir.

İsviçre Aile Birleşimi Bekleme Süresi

İsviçre aile birleşimi bekleme süresi olarak, Türkiye’den vize başvurusu yapıldıktan sonra İsviçre’de ikamet eden birleşimin gerçekleşeceği kişilere göre belgelerin düzenlenmesi ve eksiksiz teslim edilmesi şartı dikkate alınmalıdır. Eksiksiz belge verilmesiyle birlikte şartların ve koşulların istenilen nitelikler taşıyor olması durumunda 3 ay ile 6 ay içerisinde sonuç çıkacaktır.

Aile birleşimindeki temeller, maddi gelir, ikamet adresi ve kişilerin göçmenler bürosuna verdiği ifadelerle birlikte güvenilir kanıtlanır birleşim temellerine göre süreç daha da kısa sürecektir. Hamilelik durumlarında 1 ay ile 3 ay içinde aile birleşimi gerçekleşebilir.

İsviçre Boşanmak İçin Gerekli Evraklar

İsviçre boşanmak için gerekli evrak düzenlemelerini hukuki prosedür gereğince gerçekleştirmektedir. Göçmen Dairesi haklarını kullanarak İsviçre’ye gelmiş bireyin, boşanma talebinde bulunma nedenlerini gösterirken pasaport, birlikte alınan mal ve mülklerin de mahkemeye sunulması gerekir. Boşanmanın Türkiye’de gerçekleşmesi durumunda, uluslararası prosedüre göre yeminli tercümeyle birlikte tercüme edilerek, Türkiye’de boşanılan belge ile İsviçre göçmenler dairesine başvuru yapılabilmektedir.

Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Göçmen Dairesi hakları kullanılarak iltica hakkını kullanmış olan aile mensubunun, aile birleşimlerini sağlaması için maddi durumu kontrol altına almış ve İsviçre yasalarına göre düzenlenmiş mali durumunu düzenlemiş olması gerekir. Aile birleşimi için İsviçre’de bulunan kişinin gelecek kişi sayısına göre ikamet adresindeki oda sayısını ve aylık gelirini göçmen dairesine bildirmesi gerekir. Bütün düzenlemelerin yapılması durumunda, süreç 8 ay ile 1 yıl arasında devam edebilmektedir.

İsviçre Oturma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

İsviçre oturma izni için Göçmen bürosuna giderek, ikamet edeceğiniz adres ve çalışma şartlarınıza göre mali durumunuzu da bildirmeniz gerekmektedir. Geçim kaynağınız ve yaşam koşullarınız üzerinden de inceleme yapılarak, evraklarınızı eksiksiz bir şekilde tamamlamış olmanız durumunda 3 ay ile 6 ay arasında geri dönüş alabilirsiniz.

İsviçre Kaç Yılda Vatandaşlık Veriyor?

İsviçre’de vatandaşlık almanız için 5 yıl boyunca ikamet etmiş olmanız şartı bulunmaktadır. İkamet ettiğiniz süre içinde toplamda 5 yıl İsviçre’de olduğunuzu kanıtlamanız ve mali durumunuzun, kültürel durumunuzun ve şartlarınızın da bildirilmesiyle vatandaşlık alma hakkını kullanabilmeniz sağlanacaktır.

Nasıl İsviçre Vatandaşı Olunur?

İsviçre vatandaşı olmak için en az 3 dilden birini bilmeniz gerekmektedir. Almanca, İngilizce ve İsviçre dilini bilmeniz şartlarıyla birlikte kültürel uyum, eğitim düzeyi, mali durum kanıtlanmalıdır. Topluma uyumun kanıtlanması için suça karışmamış olmak da önemli noktalardan biridir.

İsviçre vatandaşı olmak için çalışma durumunuz, ikamet adresiniz ve mali durumlarınızla birlikte topluma uyum aşamasındaki geri dönüşleri de dikkate alan göçmenler dairesi, vatandaşlık hakkınız için 5 yıl boyunca İsviçre’de ikamet etmiş olmanızı kanıtlamanızı talep edecektir.

İsviçre’de Nasıl Oturum Alınır?

İsviçre’de oturum izni almanız için uzun süreli D tipi vize seçeneğiyle İsviçre’ye gitmiş olmanız gerekir. Göçmenler dairesi üzerinden başvuru yaparak, oturma izni talebinizi 6 ay ile 1 yıla kadar alabilirsiniz. Başvuru şartlarında mali durum, eksiksiz evrak listesi ve ikamet edilecek adresin kira kontrat belgeleri de bulunmalıdır. Çalışma izni ve aile birleşimi öncesi aşamalarında da oturma izni alabilirsiniz. Göçmen Dairesi başvurunuzda da oturma izni seçenekleri sunulmaktadır.

İsviçre’de Vize Şartı Var Mı?

İsviçre Avrupa Birliği ülkelerinden biri olarak, Türkiye’den gelecek olan vatandaşlardan vize talep ederek, konsolosluk üzerinden başvuruları kabul etmektedir.

Göçmen Dairesi İsviçre Koşulları Nelerdir?

Politik, cinsel yönelim, cinsiyet ve etnik köken ayrımcılığına uğramakta olan çocuk, genç ve yaşlı bireylerin başvuru yapabileceği koşullar oluşturulmuştur.

İsviçre Konsolosluğu

İsviçre konsolosluğu üzerinden yapılacak vize başvuruları için vize merkezi, evrak düzenleme ve rezervasyon işlemleri için yanınızda olacaktır. Uluslararası prosedür hakkında bilgi sahibi olan temsilcilere konsoloslukla irtibata geçmeden önce sorularınızı yöneltebilirsiniz.

İsviçre Konsolosluğu Ne Zaman Açılacak?

İsviçre konsolosluğu çalışma saatleri ve covid 19 sürecindeki vize işlemlerinin durdurulmasıyla yeni bir sürecin başlatılması beklenmektedir. Çalışma saatlerini, Türkiye saatine göre belirlemiş olan konsolosluk, bazı düzenlemeleri, Türkiye ve İsviçre milli, dini tatillere göre yapmaktadır.

26 haziran 2021 yılında açılmış olan İsviçre konsolosluğu, özellikle vize başvurusu evresinde gerekli olan işlemlerin eksiksiz yerine getirilmesi durumlarına karşın adayları bilgilendirmeyle yetkilendirilmiştir. Resmi web sitesi üzerinden başvuru evresinin başlatılması için 2021 yılındaki yeni düzenlemeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

İsviçre konsolosluğu tatil günleri;

  • İsviçre konsolosluğu Türkiye ve İsviçre tatil günlerini birlikte düzenlemektedir.
  • 1 ocak yılbaşı tatili ve 2 ocak yeni yıl tatilidir.
  • 10 nisan paskalya kutlamaları için 13 nisana kadar İsviçre konsolosluk tatildedir.
  • 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı tatildir.
  • 1 Mayıs Emek ve dayanışma günü tatildir.
  • 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve spor bayramı tatildir.
  • 21 Mayıs Göğe yükseliş günü İsviçre tarafından tatil ilan edilmiştir.
  • Ramazan bayramı ve Kurban bayramı İsviçre başkonsolosluk ve konsolosluk kapalıdır.
  • 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesai yapmamaktadır.
  • 24 aralık noel arifesi olarak yarım gün mesai yapılır.
  • 25 aralık noel tatildir.
  • 31 aralık yılbaşı arefesi olarak yarım gün mesai yapılmaktadır.

İsviçre konsolosluk mesai saatleri; İsviçre fahri konsolosluk, başkonsolosluk ve İstanbul, Ankara’da dahil olmak üzere bütün konsolosluk çalışma saatleri olarak 8.30 ile 11.00 arası ilk mesai ve 15.00 ile 16.00 arasında son mesai saatlerini gerçekleştirmektedir.

Ankara İsviçre Konsolosluğu Açık Mı?

İsviçre Ankara konsolosluğu resmi tatiller ve hafta sonu dışında hizmet vermeye devam etmektedir. İsviçre Ankara büyükelçiliği çalışma saatleri olarak 7. 45 ile 12. 15 arasında ve 13. 15 ile 17. 30 arasında mesai yapmaktadır. Cuma günleri 8.00 ile 13.00 arasında hizmet vermeye devam etmekte olan İsviçre konsolosluğu irtibat numarası üzerinden de ulaşabileceğiniz seçenekler sunarak, kısa zamanda vize başvurusu yapabileceğiniz seçenekler sunmuştur. İsviçre Ankara konsolosluğu irtibat numarası üzerinden bilgi edinebilir, ve vize başvurunuzu yaparak, süreci takip edebilirsiniz.

İsviçre Ankara Konsolosluğu Adresi; Atatürk bulvarı, No 247 Kavaklıdere/ Ankara İsviçre’nin konsolosluk için bulunduğu adrestir. Konsolosluk üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

İsviçre Ankara Konsolosluk Telefon numarası; 90 312 457 31 00 İsviçre konsolosluk iletişim bilgileridir. Mesai saatleri içerisinde ulaşılabilir.

İsviçre Ankara Konsolosluk Faks numarası; 90 312 467 11 99 faks numarası üzerinden bilgi paylaşımı yapılabilmektedir.

İsviçre Konsolosluk e posta adresi[email protected] adresi üzerinden iletişim kurarak İsviçre Ankara konsolosluk hakkında bilgi alabileceğiniz iletişim bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

İsviçre konsolosluğu Ankara üzerinden hizmet vererek, vize başvurusu ve vize işlemlerinizle ilgili bilgileri sizlere sunacaktır. Türkiye’den başvuru işlemlerinizi yaparak, eksiksiz evrak düzenlemesine dikkat ederek, randevu sistemi üzerinden düzenlemeleri dikkate alarak başvurunuzun kısa zamanda sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Türkiye’den başvuru işlemleriniz için vize merkezinden de destek alarak süreci takip etmeniz yeterli olacaktır.

İsviçre Konsolosluğu Ankara Randevu Nasıl Alınır?

İsviçre konsolosluğundan randevu almak için irtibat numarasını kullanabilir, e posta adresi veya online sistemler üzerinden başvuru evresini başlatabilirsiniz. Türkiye’den başvuru yapacak olan adayların İsviçre Ankara konsolosluğu üzerinden düzenlemeleri dikkate alması ve başvuru seçeneklerini değerlendirmesi önemlidir. Özellikle evrak, vize harç bedeli ve konsolosluk çalışma saatleri de dikkate alınarak süreç takip edilmelidir.

İsviçre vize başvurusu nasıl yapılır; vize başvurusu için konsolosluk üzerinden randevu alınması gerekmektedir. Randevu sistemine göre, verilen gün ve saatte adayların konsolosluğa eksiksiz evrak teslim etmesi, harç bedeliyle birlikte sürecin takip edilmesi önemlidir. Başvuru evresinde vize merkezi üzerinden bilgi alarak, başvurularınızı takip edebilirsiniz.

İsviçre İstanbul Konsolosluk Randevu Sistemi, İstanbul’dan başvuru yapmak için 90 212 283 12 83 telefon numarasından irtibat kurarak randevu alabilirsiniz. İ[email protected] e posta adresi üzerinden de mail göndererek İstanbul başkonsolosluk üzerinden bilgi edinebilir, başvuru sürecini başlatarak işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. Randevu almak için irtibat numarasını kullanmanız gerekmektedir.

İsviçre Büyükelçimiz Kim?

İsviçre Ankara büyükelçiliğinin yöneticisi olarka hizmet vermekte olan Dominique Paravicini Büyükelçi olarak yönetimde bulunmaktadır. İsviçre konsolosluğu kapsamında, vize başvurusu, aile birleşimi, göçmenler bürosu irtibatlarını da sağlamakta olan Ankara büyükelçisi olarak hizmet vermektedir.

Büyükelçilik vize başvuru işlemlerinizi bizzat adrese giderek yapmak ve uygulamaları dikkate alarak evrakları tamamlamak da oldukça önemlidir. Süreç takip edilerek, konsolosluk üzerinden işlemlerin yerine getirilmesi için evrak düzenlemeleri oldukça önemlidir. Vize merkezi üzerinden bilgi alarak süreci takip edebilir ve başvuru işlemlerinin kesintiye uğramadan konsolosluk üzerinden yapılmasını sağlayabilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir konsolosluklarıyla irtibat kurmanız vize başvuru sürecinin başlatılması için yeterli olacaktır.

İsviçre’ye Çalışmak için Nasıl Gidilir?

İsviçre’ye çalışmak için gitmek vize başvurusunun tamamlanmasıyla mümkün olmaktadır. Türkiye vatandaşlığıyla gitmeniz için öncellikle İsviçre’nin ihtiyaç duyduğu meslek gruplarını dikkate alarak, İsviçre’deki iş başvurularını takip etmeniz önemlidir. Geçici olarak İsviçre’ye vize ile giderek orada da iş bulabilir ve göçmenler bürosu üzerinden çalışma izni talebi oluşturarak sürecin başlamasını sağlayabilirsiniz. Çalışma şartları ve düzenlemeleri hakkında İsviçre’de geçinmenizi sağlayacak iş haklarından yararlanmanız gerekmektedir.

  • İsviçre’de konuşulmakta olan resmi dilin kültürel ve toplumsal düzeyde bilinmesi şartları bulunmaktadır.
  • Dil ve kültürel yeterlilik için sınava girilerek çalışma şartlarına uygunluk da minimum düzeyde test edilir.
  • İsviçre 26 kantondan oluşan bir düzene sahiptir ve çalışma izni almanız için başvuruyu bulunduğunuz bölgede gerçekleştirmeniz gerekecektir.
  • İsviçre çalışma vizesi için en az 10 yıl içinde çıkarılmış pasaportunuzun olması şartı bulunmaktadır.
  • Vize başvurusunu 90 günlük ve 180 günlük D tipi veya C tipi vize seçeneklerine göre yaparak İsviçre’de çalışma izni ve oturma izni almanız gerekecektir.

Büyükelçiler Ne İş Yapar?

Diplomat olarak geçmekte olan Büyükelçiler, ülkelerini temsil ederek, ülkenin devlet başkanını da başka bir ülkede temsil edecek düzeyde bilgi sahibidir. Sefir- i kebir olarak bilinen bir ülkenin diğer ülkedeki en yüksek temsilcisi olarak geçmektedir.

  • Görev aldıkları ülkede bulunan vatandaşlarına yönelik işlemlerin yapılmasında yasal yöntemleri belirlemektedir.
  • Prosedür ve ülke politikaları gereğince gerekli olan bilgi paylaşımını ve imza düzenlemelerini yürütürler.
  • Ülkeler arasındaki resmi evrak işlemlerinin yapılmasını sağlarlar.
  • Konsolosluk üzerinden göçmenlik, vize ve yabancılar kanunlarına yönelik yönetmeliğin gerekliliklerini uygular ve temsil ederler.

İsviçre büyükelçisi de Türkiye’de İsviçre yönetmeliği, vize ve vatandaşlık hakları üzerinden uygulamaları paylaşarak, sürecin takip edilmesinde de bilgi, yönetim ve düzenlemelerden sorumlu kişidir.

İsviçre Başkonsolosluğu Nerededir?

İsviçre başkonsolosluğu İstanbul’da bulunmaktadır. Ankara ve İstanbul’da bulunan konsolosluklar üzerinden İsviçre vize işlemleri, yabancılar için göçmenlik işlemleri yapılabilmektedir.

İsviçre Vizesi Nereden Ve Nasıl Alınır?

İsviçre konsolosluğu üzerinden alınmakta olan vizeler, İstanbul ve Ankara’daki konsolosluk üzerinden randevu alınarak başvuru yapılabilecek düzenlemeleri kapsamaktadır.

İsviçre Çalışma Vizesi Nereden Alınır?

Çalışma vizesi için İsviçre göçmenler bürosuna gidilmesi gerekmektedir.

 

İçerik gizle

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.