Fransa Aile Bileşimi Vize İşlemleri

Fransa aile bileşimi aşamasında çiftlerden birinin Fransa vatandaşı olması gerekmektedir. Fransa vatandaşı olan kişinin eşini de yanına alma hakkı vardır. Tabi ki bu aşamada eşin temel kurallara riayet eder şekilde başvurusunu iletmesi gerekir. İlk adım olarak konsolosluktan randevu alınmalıdır. Bu aşamalarda alanında uzman olan kadromuzdan yardım almak isterseniz anında firmamız ile iletişime geçmelisiniz. Tüm vize adımlarına dair bilgilendirme tarafınıza iletilecektir.

Belgeleri Derlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fransa aile bileşimi sırasında kişilerin evlilik belgelerini Fransızcaya çevirerek iletmesi gerekmektedir. Belgelerin Fransızcaya çevrilmesi aşamasında yeminli tercümen tercih edilmelidir. Konsolosluk dönemsel olarak noter onayı isteme konusunda farklı kararlar verebilmektedir. Bu nedenle işlem öncesinde konsolosluk yetkililerinden son prosedürleri öğrenebilirsiniz. Sabıka kaydınızı da sunmanız gerekir.

Fransa aile bileşimi aşamasında kişilerin daha öncesinde evlilik yapmaları durumunda bu evliliğin ne zaman bittiğine ilişkin detaylı bir veri sunulmalıdır. Evliliğin bittiğine dair boşanma ilamının Fransızcaya çevrilerek dosyaya eklenmesi gerekir. Kişilerin entegrasyon sorunu yaşamaması için temel düzeyde Fransızca bildiğine dair de data sunulmalıdır. Devletin kabul ettiği sınavlar aracılığı ile geçer not alındığının belirtilmesi gerekir. Oturum izninin alınmasının sonrasında da devletin sunduğu kurs imkanları üzerinden Fransızcanızı geliştirmeye devam etmeniz talep edilecektir. Bu aşamada ülkeye dair temel bilgilere hakim olup olmadığınıza yönelik de bir sınavdan geçirileceksiniz.

Aile Bileşimi Dışında Vize Alım Detayları Nelerdir?

Uzun süreli kalacak olan kişilerin tek oturum hakkı aile bileşimi ile mümkün değildir. Aynı zamanda kişilerin eğitim ya da çalışma maksadı ile de ülkeye giriş yapmasına imkan verilmektedir. Öğrencilerin değişim programlarından istifade ederek okullara arasında yapılan anlaşmalardan faydalanması çok daha verimli bir sonuç verecektir.

Aile bileşim süreci dışında vize alınırken turist vizesi olarak da akıllarda kalan C türü vizeyi talep edebilirsiniz. Bu vize ile kişilerin en fazla 90 gün kalmasına imkan verilmektedir. 90 günden fazla kalmak isteyen kişilerin D türü vizeyi talep etmesi gerekir. C türü vize başvuru aşamasında uçak gidiş dönüş biletlerinizi sunmanız ve otel rezervasyonuna dair de bilgi sunmanız gerekir.

Fransa Oturum İzni Başvurusu

Fransa’da uzun süre ikamet etmek isteyen kişilerin oturum izni başvurusundan önce uzun süreli vize başvurusu yapması gerekir. Eğitim, Fransız vatandaşı ile evlenme, çalışma, bilimsel araştırma gibi belirli amaçlarla ülkeye giderek oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Fransa oturum izni başvurusu ülkeye uzun süreli vize ile giriş yapıldıktan sonra yapılabilir. Başvuru öncesinde mutlaka Fransa Göç ve Entegresyon ofisine kayıt yapılmalıdır.

Fransa Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Fransa oturum izni başvurusunda bulunacak kişilerin uzun süreli vize aldıktan sonra ülkeye gitmesi gerekir. Bu vizenin süresi bitmeden 2 ay önce, Fransa’da ikamet edilen adreste bulunan idare birimine giderek oturum izni çıkartılması mümkündür. Fransa oturma izni kaç günde çıkar; oturma izni başvurusu 1-2 ay içerisinde açıklanır. Fransa’da ikamet etmek isteyen kişilerin Fransa Göç ve Entegrasyon dairesine başvurması gerekir. Oturum izni ilk aşamada 1 yıl süre ile verilmektedir. Daha uzun süre kalmak isteyen kişilerin, belirli amaçlara bağlı olarak oturum izni süresini uzatma talebinde bulunması şarttır.

Fransa Süresiz Oturum İzni Şartları

Fransa oturum izni süresi 1 yıldır. Oturum izni alan kişiler, daha uzun süre kalmak için Fransa’da kalmak için belirli şartları sağlamalıdır. Oturma izni uzatma başvurusunda bulunmanız için eğitim süresinin uzaması, çalışma süresinin uzaması ve aile birleşimi gibi geçerli sebepler olmalıdır. Fransa süresiz oturum izni şartları kişilerin yeterli Fransızca bilmesi, maddi imkanlarının geçinmek için yeterli olması gibi etkenlerdir. Oturum izni talep edilen sebeplerin değişmesi durumunda yeniden oturum izni alınması gerekir. Örneğin eğitim amacı ile giden kişinin işe başlaması halinde yeniden oturum izni başvurusunda bulunması istenir. Fransa süresiz oturum izni başvurusu hakkında bilgi almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Fransa Oturum İzni Gerekli Evraklar

Fransa oturum izni alınması için öncelikle uzun süreli vize sahibi olunması gerekir. Vize başvurusunun onaylanması ardından Fransa’ya giden kişiler, idari birimlere başvuru yaparak oturum izni alabilir. Fransa oturum izni gerekli evraklar pasaport, fotoğraf, sağlık sigortası gibi sabit belgelerdir. Bununla birlikte kişilerin yeterli dil bilgisine sahip olduğunu gösteren bir sınava girmesi gerekir.

Fransa Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

Fransa’da yaşayan eş ya da çocuklarınız var ise ve onların yanına yerleşmek istiyorsanız o zaman öncelikle Fransa aile birleşimi vizesi almanız şarttır. Fransa aile birleşimi gerekli evraklar listesi de aşağıdaki maddelerde yer aldığı gibidir.

  • Fransa aile birleşimi vize başvuru formu (Fransız dilinde hazırlanmış ve istenen bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı ve fotokopisi
  • Evlenme belgesi ( evliliğin geçerli olduğunu belirten bir belgedir, çoğu evrak listesinde evlilik ehliyeti olarak da geçer.)
  • Pasaport ( Yapılan son yurtdışı seyahati sonrasında en az 2 yıl geçerliliği olması zorunludur. )
  • Biyometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş ve belirtilen özelliklere uygun olarak çektirilmiş olması gerekmektedir.)
  • Maaş bordrosu (çalışan şirketten alınmış güncel ve son üç ayı gösteren bir belge olmak zorundadır)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Sabıka kaydı
  • Nüfusa kayıt örneği (tam tekmilli ve tam vukuatlı olması yani tüm aile bilgilerini içermesi gerekmektedir.
  • Fransa’da yaşayan eşin nüfus bilgileri
  • Fransa’da yaşayan çocukların nüfus bilgileri
  • Fransa’da bulunan konuta dair tapu ya da kira kontratı örneği (fotokopisi)
  • Uçak bileti için rezervasyon bilgileri
  • Türkiye’de yaşayan eşin güncel ikametgah bilgisi
  • Seyahat amacını belirten bir dilekçe (Fransızca dilinde yazılmış olması ve seyahat amacını eksiksiz bir şekilde yansıtması gerekmektedir. Dilekçede yazılanlar ile belgeler arasında uyuşmazlık olduğunda başvurunuz geçersiz sayılacaktır.)

Fransa aile birleşimi gerekli evraklar listesi, hükumet ve konsolosluklar tarafından zaman zaman güncellenmektedir. Bu yüzden en güncel evrak listesi bilgilerini öğrenmek adına bizlerler hemen iletişime geçebilirsiniz.

Fransa Aile Birleşimi İçin Vize Başvurusunda Bulundum, Kaç Günde Çıkar?

Bu konuda kesin bir tarih aralığı verilmesi doğru değildir. Oturma izninin dahil olduğu vize türlerinde sonuç genelde biraz daha geç bir sürede açıklanmaktadır. Tahmini bir zaman zarfından söz edecek olursak bu süreç 12 aya kadar uzayabilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi İçin Hangi Vize Türüne Başvurmalıyım?

Fransa aile birleşimi vizesi, D sınıfı kategoriye ait olan bir vize türüdür. İçerisine oturma izni de dahildir. Bu yüzden başvurularınızı yaparken bu duruma dikkat etmeniz önerilmektedir.

Fransa Konsolosluk

İstanbul ya da Türkiye’de başka görev alanlarında, Fransa vize başvurusu için Fransa konsoloslukları bulunur. Fransa konsolosu, Fransa vatandaşlarının bürokratik işlemlerin de destek veren kurumdur.

Fransa Konsolosluğu İletişim Numaraları

Fransa Konsolosluğu, Türkiye’de birçok bölgede bulunur.

  • Fransa Fahri Konsolosluğu İskenderun Hatay danışma hattı 0 326 613 4567
  • Fransa Büyükelçiliği Ankara Çankaya Danışman Hatta 0 312 455 4545
  • Fransa başkonsolosluğu İstanbul Beyoğlu Danışman Hatta 0 212 334 8730

Fransa Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa’ya seyahat gerçekleştirecekleri zaman belirli pasaporta sahip olan kişilerden vize istenir. Umuma mahsus yani diğer bir ifadeyle bordo pasaport hamili vatandaşlar, Fransa’ya giriş yapabilmek için Fransa Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmalılar. Diğer pasaport hamili vatandaşlar ise vizeden muaf tutulur. Fakat bu muaf tutulma durumu, ülkede ne kadar süreyle bulunduğuna göre değişkenlik gözetir. Bordo pasaport sahibi kişiler Fransa’ya giriş yapacakları sırada belirli evraklar istenir. Bu evrakların tamamen sizden istenilen doğrultuda hazır hale getirilmesi önemli bir detaydır. Evraklarda yasal olmayan işlemler gerçekleşirse, konsolosluk üyesi hukuki işlem başlatılır. Fransa konsolosu Türkiye’de belirli illerde bulunur. Bu iller dışında yaşayan vatandaşlar, en yakın konsolosluğa müracaat edip, vize işlemlerini yapmalı.

Fransa Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa’ya belirli amaçlar doğrultusunda seyahat gerçekleşeceği sırada ilk olarak vize başvurusu yapılmalıdır. Vize başvurusu ülkede ne amaçla bulunacağına göre yapılmalıdır. Bu yüzden tarafınıza form verilir. Bu formda öğrenci, eğitim, evlilik, aile arkadaş ziyareti gibi etmenler doğrultusunda seyahat olacağı belirtilmeli. Bu belirtmeler üzerine belirli evraklar istenir. Evraklar tamamen sizden istenilen doğrultuda hazır hale getirilmeli. Fransa konsolosluğu vize başvurusu, Fransa büyükelçiliği doğrultusunda da yapılabilir. Tercihen Fransa Büyükelçiliği’nin görevlendirdiği diplomatik müdürlükleri ile irtibata geçtiğiniz zaman vize işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Vize işlemleri güncellik gösterebilir. Aynı zamanda vize türüne göre de farklılık sağlar. Bu yüzden güncel bilgilerle, vize hazırlanmalı. Fransa konsolosluğu vize ücreti ödenmediği takdirde vize vermez. Vize ücreti konsolosluğun anlaşmalı olduğu bankalar ödendiğine dair dekont, evrak dosyası içerisinde yer almalı.

Fransa Aile Birleşimi Başvuru Formu

Gerekli evraklar ile Fransa aile birleşimi başvuru formu eşliğinde D tipi vize için harekete geçilebilir. Öncelikle istenilen belgeler:

  • En az 1 yıl geçerliliği olan pasaportların minimum 2 adet boş sayfası bulunmalıdır.
  • Güncel çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafın hazır edilmesi gerekir.
  • Hem orijinal hem de fotokopisi olacak şekilde evlilik cüzdanı talep edilir.
  • Doğum kayıt örneği ve uçak rezervasyonları şeklinde diğer belgeler de sıralanır.

Başvuru formu başta olmak üzere sağlık raporundan adli sicil kaydına kadar çeşitli belgeler üzerinden başvuruya geçilmesi gerekir.

Fransa Aile Birleşimi Başvuru Formu Ücretsiz İndir

Uzman ekibimiz ile iletişime geçenler başvuru formuna dair tüm merak ettiklerine netlik kazandıracaktır. Şöyle ki forma girilen tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz olması üzerinde durulur. Fransa aile birleşimi formu ücretsiz indir tercihiniz ile ulaşım sağlar ve doldurmaya başlarsınız. Bilgisayara kaydedilen formu kontrol etmeniz ve eksiksiz olarak paylaşmanız gerekir.

Fransa Aile Birleşimi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Fransa aile birleşimi vizesi D tipi olarak paylaşılır ve birkaç sayfadan oluşan başvuru formunun doldurulması beklenir. Fransa aile birleşimi başvuru formu nasıl doldurulur merak edenler:

  • Online olarak başvuru formunu aratabilir ve indirme işlemlerine geçebilir.
  • Cihaza yüklenen formun boş olan alanlarına istenilen bilgileri girmelidir.

Bunlar şahsi, maddi ve ailevi olarak arka arkaya sıralanır. Her birinin paylaşılması üzerine son olarak ıslak imzaya geçilir. Çıktı alan vatandaşların dosyayı imzalaması ve bu şekilde vize başvurularında ibraz etmesi gerekir. Girilen bilgiler kadar son aşamada ıslak imzanız da dikkate alınır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Çıkartılır?

Seyahatlerinizden ortalama 15 – 20 gün öncesinde vize işlemlerine başvurmanız en doğrusu olacaktır. Aile birleşimi için bu süre daha uzun olacaktır. Nitekim konsoloslukların yoğunluğuna göre ortalama 30 gün içerisinde sonuçlanabilir.

Fransa Aile Birleşimi Başvurusu Nereye Yapılır?

Başvuru formunun doldurulması ve evrakların hazırlanması halinde yetkili mercilere başvurulur. Bunun için direk olarak şahısların Fransa Konsolosluğu ile görüşme sağlaması gerekir. Görüşmelerin randevu sistemi üzerinden sürdürülmesi esas alınır.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.