Çekya Vizesi

Çekya eski ismi ile Çek Cumhuriyeti giriş adımları için umumi kullanıma açık olan pasaport sahiplerinin vize alması zorunlu bir süreçtir. Hususi işlemleri için alınmış olan pasaportlarda ise 180 güne kadar vize almadan kalınmasına izin verilmektedir. Çekya vize başvuruları sırasında zaman kaybetmeden işlem adımlarını tamamlamak ve ret yanıtı alma olasılığını düşürebilmek için alanın uzman aracı kurumlarından destek almak çok daha verimli olacaktır. Özellikle ilk vize başvurusu olumsuz yanıt alan kişilerin diğer başvurularını aracı kurumlar üzerinden tamamlaması gerekmektedir.

Çekya Vizesi Nasıl Alınır?

Çekya vizesi nasıl kolay alınır; vize alım aşamasında kişilerin hem talep edilen belgeler hem de yerine getirilmesi gereken koşullar konusunda çok hassas davranmaları gerekmektedir. Çekya vize işlemlerine dair sorun yaşanmaması için kişilerin bilhassa başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması gerekir. Almanız gereken vize türüne karar verirken kalacağınız süre belirleyici olacaktır.

Çekya c vizesi 90 günden az kalacak olan kişiler için geçerliliğini sürdürmektedir. Çekya d vizesi ise 90 günden fazla kalacak olan kişiler için uygundur. Ülkeye turist vizesi alarak giriş yapan kişilerin süre dolmasına rağmen çıkış yapmaması ve çalışmak için atılımda bulunması direkt olarak kaçak şeklinde nitelendirilecek ve tespit edildiğiniz anda da sınır dışı edileceksiniz. Bu nedenle vizenizin belirlemiş olduğu süre zarfında çıkış adımlarını tamamlamanız gerekir. Çekya davetiye ile vize alma süreci diğer alternatiflere göre çok daha kolay bir hal alacaktır. Çekya vatandaşlığı olan bir kişinin ülkeye girişi için size referans olması ana vize alma süreci olarak da nitelendirilmektedir.

Çekya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

 Çekya vizesi evrak listesi evrakların temini konusunda hassas bir denetim sistemi kurmuştur. Evraklarda ya da başvuru formunda bir yanlışlık olduğu tespit edilirse başvurunuz yanacak ve olumsuz yanıt alacaktır. Çekya vizesi eksik evrak gönderimi durumunda da aynı süreç işleyecektir. Bu nedenle gönderdiğiniz evrakların tam ve koşulları da kesiksiz biçimde yerine getirir durumda olmasına özen gösterilmelidir. Vize almak isteyen kişiler eğer öğrenci olarak ülkeye giriş yapacaklarsa hem Çekya’da kabul aldıkları okul hem de Türkiye’deki okullarına dair de bilgilendirmelerin sunulması gerekir.

C vizesi evrakları ve D vizesi evrakları kapsamında kişilerin kimlik belgelerini ve fotoğraflarını sunmaları istenir. Verilecek olan fotoğrafın plan kısmının tek renk olması gerekir. Ayrıca biyometrik olmalıdır. Çekya vizesi evraklarının bir diğeri de uçuş biletleridir. Uçağın gidiş dönüş olmak sureti ile tarihleri de dikkate alınarak eksiksiz biçimde bildirilmesi gerekir. Nerede kalacağınızın kesin bir hale getirilmesi için otel rezervasyon bilgileri de sunulmalıdır. Öğrencilerin kalacakları yerlerin belirtilmesi okulun sorumluluğundadır. Vize evrakları nereye teslim edilir; vize başvuru merkezi olan büyükelçiliğe ya da konsolosluklara bildirilebilir. Evrakların gönderim adımlarının aracı kurumlar ile iş birliği yapan kişilerde daha hızlı ve sorunsuz şekilde tamamlandığı da ayrıca bildirilmelidir.

Çekya Vizesi Ne Kadar?

 Çekya vizesi ücreti 100 Euro olarak belirlenmiştir. Çekya vizesi 6 aylık ücreti için de aynı fiyat belirlenmiştir. Aracı kurumlar ile vize alan kişilerin bu ücretin yanı sıra bir de danışmanlık ücreti ödemesi talep edilecektir.

Çekya vizesi çıkmazsa ücret iadesi gibi bir prosedür bulunmamaktadır. Kişilerin ücret iadesi alması mümkün olmayacaktır. Ücret iadesi için talepte bulunsanız dahi ret yanıtı alırsınız. Ayrıca bu durum sadece Çekya özelinde meydana gelmez. Neredeyse tüm ülkelerde aynı durum geçerliliğini korur. Çekya vize ücreti kredi kartı ile de ödenebilmektedir. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde de geri ödeme söz konusu olmayacaktır. Ödeme adımlarının dijital olarak kayıt altında tutulmasına rağmen sizi ödemenizi yaptıktan sonra size verilen makbuzu da saklamaya özen göstermelisiniz.

Çekya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

D vizesi kaç günde çıkar; sadece birkaç gün içerisinde başvuru adımlarınıza yanıt verilecektir. Çekya vizesi kaç günde çıkıyor; pandemi koşulları sebebi ile en geç 15 gün içerisinde yanıt verilmesi mümkün olabilir. Katılım sağlamanız gereken bir organizasyon varsa bu organizasyona katılımınızın sorunsuz tamamlanması için özellikle başvuru tarihi adımlarına dikkat etmelisiniz. Net bir organizasyon için vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin aracı kuruluşları kullanması daha verimli olacaktır.

Çekya Vize Başvurusu

Çekya vize başvurusu sürecinde 90 günden fazla kalacak olan kişilerin D grubu, 90 günden az kalacak olan kişilerin de C grubu vizeye başvurmaları gerekmektedir. Bu aşamada başvuru formunu başvuracağınız vizenin türüne göre temin etmeniz gerekmektedir. Konsolosluk sayfası üzerinden hangi formun doldurulması gerektiğine dair gerekli olan bilgilendirme tarafınıza sunulacaktır.

Çekya vize başvurusu sırasında, pasaportunuzun geçerliliğinin en az 9 ay daha devam edecek durumda olması gerekir. Ayrıca pasaportunuz yıpranmış bir durumda ise pasaportunuzu yenileyerek gerekli olan başvuru adımlarının tamamlanmasını sağlamanız daha mantıklı olacaktır. Dilerseniz firmamızdan bu alanda yardım alarak vize başvuru aşamasının daha sorunsuz gerçekleştirilmesini sağlayabilirisiniz.

Vize Başvurusunda Hangi Adımlar Tamamlanmalıdır?

Çekya vize başvurusu sırasında kişilerin sadece güncel belgeleri sunması gerekir. eğitim durumundan, diplomaya ve vukuatlı nüfus kayıt örneğine kadar birçok belge talep edilmektedir. Bazı belgelerin ülkenin diline noter onaylı şekilde çevrilmesi de ayrıca talep edilebilmektedir. Vize başvuru adımlarında bir diğer önemli husus da sağlık ve seyahat sigortasıdır. Gidiş dönüş tarihlerini de kapsayacak şekilde geçerliliği olan sağlık sigortasına bu derece önem verilmesi ülkeye girecek olan kişilerin sağlık sistemi üzerinden ekstra bir yük oluşturmasını engellemektedir.

Çekya vize başvurusu aşamalarının geçerli olması için belirtilen harcın a ödenmesi gerekir. Ödeme adımını dilerseniz kredi kartı ile de yapabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın kesinlikle makbuzunuzu muhafaza etmeye dikkat etmelisiniz. Vize başvuru adımlarınızın ret yanıtı alması durumunda yatırmış olduğunuz tutarın size iade edilmesini talep etme fırsatınız olmayacaktır.Bu aşamada sadece başvurunuzun ret yanıtının yeniden gözden geçirilmesine dair talepte bulunmanıza imkan verilmektedir.  Konsolosluk tarafından belirtilen zaman aralığında başvurunuzun ret yanıtına karşı başvuruda bulunma ve değerlendirmenin yinelenmesini talep etme hakkınız vardır.

Çekya Öğrenci Değişim Programları

Öğrenci değişim programları kapsamında kişilerin vize alması diğer tüm amaçlara göre çok daha aktif ve sorunsuz şekilde hizmet vermektedir. Çekya öğrenci programlarında öğrencilerin eğitim ve yaşam masraflarını nasıl karşılayacağına dair de bir bilgilendirme talep edilmektedir. Sahip olduğunuz bursun aktif şekilde belgelendirilmesi bu kıstasın yerine getirilmesi için kafi olacaktır.

Çekya Vize Başvurusu Gerekli Evraklar

Çek Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız tarafından tüm pasaport türleri için vize alınması zorunludur. Çekya vize başvurusu gerekli evraklar için tarafımızdan bilgi alabilir, tüm evrakların incelenmesi ve teslim edilmesi için destek talep edebilirsiniz.

  • Banka hesap dökümü ve güncel hesap durumuyla ilgili finansal belgeler istenecektir.
  • Vukuatlı nüfus kaydına yönelik güncel evrak talep edilir.
  • Çekya’ya gitmek ve dönmek amacıyla uçak rezervasyonu ve otel rezervasyonu yaptırılmış olmalıdır.
  • Seyahat masraflarına yönelik detaylı bir belge sunulmalıdır.
  • Vize başvurunuzu yapmanız için başvuru formunu doldurmanız istenecektir.
  • Pasaportunuzun fotokopisini çektirmeniz istenecek ve orijinaliyle başvurmanız gerekecektir.
  • Varsa geçmiş vizelerinizin fotokopileri isteniyor.
  • Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna gönderilmek üzere hazırlanmış, seyahat amacına dair dilekçe gerekmektedir.
  • Biyometrik olmayan, arka fonu beyaz vesikalık 2 fotoğraf bulunmalıdır.
  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisini çektirmeniz istenir.
  • Mesleki belgeler ve faaliyet raporları talep edilir.
  • Seyahatiniz için 30 bin Euro’ya kadar teminatı bulunan sağlık raporu almalısınız.

Çekya Vize Evrakları Nasıl Toplanır?

Çekya vize başvurusu gerekli evraklar kurumumuza mesaj atan veya telefon eden vatandaşlarımız için kısa sürede toplanmaktadır. Pasaport yenileme işlemlerinin yapılmasının ardından, yeni başvurular için ortalama 15 gün içerisinde vize sonucuna erişilebilir. Bize telefon ederek veya mesaj bırakarak, vize başvurusuyla ilgili yanıtlara anında ulaşabilirsiniz.

Çekya Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Çek Cumhuriyeti için yapılacak olan vize başvurularında bordo, gri, yeşil pasaport türlerinde ortalama 15 günde vizeyle ilgili karar verilmektedir. Vizeyle ilgili başvuru formu gerçek bilgilerle doldurulmalı, seyahatin amacı doğru bir şekilde belirtilmelidir. Yapılmak istenen seyahatten önce minimum 15 iş günü önce başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Çekya Seyahat Sigortası Teminatı Ne Kadar Olmalı?

Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere genel olarak ülkemizden yurt dışına seyahat edecek olan vatandaşlar, 30 bin Euro teminatlı sigortalar yaptırıyor. Çekya da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde vize alabilmek için, pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması gereklidir. Uzman kadromuz tarafından transit geçişler ve turistik vize türleri için birçok ülkeden vize alınmaktadır.

Çekya Oturum İzni Başvurusu

AB ülkelerinden biri olan Çek Cumhuriyeti’nden oturum izni almak için öncelikle uzun sürekli vize başvurusunda bulunmak gerekir. Ülkede 3 aydan uzun süre ikamet edecek kişilerin, gerekli şartları sağlaması ve evraklarını tamamlaması ardından geçici oturum izni verilir. Çekya oturum izni başvurusu ülkeye gitme amacına göre yapılmalıdır. Eğitim, çalışma ve aile kurma için Çekya oturum izni alabilirsiniz.

Çekya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Çekya, eğitim ve çalışma gibi amaçlarla ülkeye giden kişilere oturum izni vermektedir. Çekya oturum izni alacak kişilerin öncelikle uzun süreli vize başvurusunda bulunması gerekir. Vize çıkması için gereken süre ortalama 10 gündür. Gerekli şartları sağlayan kişiler, başvurularının olumlu veya olumsuz olduğunu 5-10 iş günü içerisinde öğrenebilir. Vize sahibi olduktan sonra ülkeye giden kişiler, ikamet etmek için oturum izni başvurusunda bulunmalıdır. Çekya oturma izni kaç günde çıkar; oturum izni 1-2 ay içerisinde sonuçlanır.

Çekya Süresiz Oturum İzni Şartları

Çekya, süresiz oturum izni almanın kolay olduğu ülkelerden biridir. Eğitim almak, evlenmek veya çalışmak için ülkeye gidebilir, 5 yıl ikamet etmeniz ardından Çekya vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Çekya vatandaşı olmak, ülkede sınırsız sürede ikamet etme hakkına sahip olmanızı sağlar. Ancak ülke ilk aşamada süresiz oturum izni vermez. Gitme amacına göre kalacağınız süre dikkate alınarak geçici oturum izni verilir. Daha sonra iş bulma, aile kurma gibi geçerli sebeplere dayanarak oturum iznini uzatabilirsiniz. Çekya süresiz oturum izni şartları ise tüm ülkelerde olduğu gibi kültürel uyum sağlamak, yeterli yabancı dil bilgisine sahip olmak, ülkede geçinebilecek maddi imkanlara sahip olmak ve sicil kaydının olmamasıdır. Çekya süresiz oturum izni hakkında bilgi sahibi olmak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Çekya Oturum İzni Gerekli Evraklar

Çekya oturum izni almak için öncelikle ülkeye belirli bir amaçla gidilmesi gerekir. Oturum izni için uzun süreli vizeye sahip olmanız gerekir. Başvuru öncesinde eğitim veya çalışma gibi amacınızı kanıtlayan belgeleri beyan etmelisiniz. Çekya oturum izni gerekli evraklar hakkında güncel listeye ulaşabileceğiniz konsolosluk paylaşımlarını takip edebilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu

Çek Cumhuriyeti için yapacağınız gezilerin ya da iş seyahatlerinin her biri için mutlaka vize almanız gerekmektedir. Başvuracağınız vize türü ne olursa olsun bu işlemlerin en başında Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu doldurmanız gereklidir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu Ücretsiz İndir

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu ücretsiz indir seçeneğinin bulunduğu internet sitemiz üzerinden bu formu bilgisayarınıza indirebilir ve dijital ortamda doldurabilirsiniz. Ancak daha sonrasında bu formun çıktısını almanız gerektiğini unutmayın.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu Nasıl Doldurulur?

Tüm evraklar arasında en çok Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu nasıl doldurulur sorusunun merak edildiğini ve firmamıza en sık yöneltilen sorular arasında yer aldığını bilmekteyiz. Bu yüzden sizler için dikkat etmeniz gereken bazı önerilerde bulunacağız.

  • Çek Cumhuriyeti vize başvurusu formu için zorunlu kılınan dil İngilizce’dir. Bu yüzden başvuru formunda sizlere yöneltilen soruları İngilizce olarak yanıtlamak zorundasınız.
  • Yine bu sorulara karşı akıcı ve anlaşılır yanıtlar vermeniz, başvurunuzun geçerli olması için büyük önem teşkil eder. Alakasız yanıtlar ve kopuk cevaplar olumsuz yanıt almanıza neden olur.
  • Formu tükenmez kalem ve büyük harfli yazı stili tercih ederek doldurun.
  • Form üzerinde herhangi bir yanlış yaptığınızda formu karalamayın, silici ya da bu amaçla kullanılan araçlardan yararlanmayın. Bu tür bir durum söz konusu olduğunda evrağın kabul edilmesi durumu söz konusu olmayacaktır.
  • Bu form yaklaşık olarak üç sayfadan meydana gelmektedir, bu sayfalar içerisinde sizden istenen bilgileri atlamadan, hatasız ve net bir şekilde doldurun.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vizesi İçin Dil Şartı Var mı?

Hayır, Çek Cumhuriyeti için alacağınız turistik vizede dil şartı aranmamaktadır. Ancak uzun süreli kalma durumunu gerektiren vize türlerinde, iş ve eğitim vizelerinde dil şartı aranabilmektedir. Bu konuda detaylı bilgi için firmamızı arayabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Oturma İzni Vizesi Veriyor mu?

Evet, Çek Cumhuriyeti’nde aile birleşimi, uzun süreli çalışma ya da eğitim gibi durumlar için vize verilmektedir. Bu konuda gerekli olan şartlar ve evrak listesini öğrenmek için bizleri arayabilirsiniz.

Çekya Konsolosluğu

Çekya’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları ya da Türkiye’de yaşayan Çek vatandaşlarının tüm vize, pasaport ve konsolosluk hizmetleri Çekya Konsolosluğu tarafından gerçekleştirilir.

Schengen üyesi ülke olan Çekya, Schengen vizesi alımları için gerekli tüm başvuruları hafta içi her gün belli saatlerde kabul eder. Tüm pasaport ve vize işlemlerinizde başvuru süreçlerinin profesyonel olarak yürütülmesi için, uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Çekya Konsolosluğu Ankara

Çekya Konsolosluğu Ankara temsilciliği, Ankara dışında; Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Bolu illerinden gelecek başvuruları da kabul eder. Bala, Beypazarı, Akyurt, Altındağ, Kalecik, Keçiören, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Yenimanalle, Sincan, Şereflikoçhisar, Elmadağ ilçelerinden gelen başvuruları da değerlendirir.

Çekya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Hususi yeşil pasaportgri hizmet pasaportu ve siyah/kırmızı diplomatik pasaport ile 180 günlük ve 90 günü aşmayan seyahatlerde vize muafiyeti kapsamında vizesiz seyahatlerini gerçekleştirebilir.

Çekya Konsolosluğu İstanbul

Çekya Konsolosluğu İstanbul temsilciliğinde İstanbul ve çevre illerden başvurular kabul edilir. Kars, Gümüşhane, Zonguldak, Rize, Ordu, Kocaeli, Kırklareli, Balıkesir, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Bursa, Çorum, Trabzon illerinden gelecek başvuruları kabul eder.

Çekya Konsolosluğu İletişim

Çekya Konsolosluğu iletişim bilgileriyle gerek telefon ile gerekse e-posta adresiyle iletişime geçilebilir ve evraklar teslim edilebilir.

Çekya İstanbul Konsolosluğu;

  • Pazartesi ile perşembe günlerinde 9.00-12.00 / 13.00-14.00 saatleri arasında ve cuma günleri ise 09.00-12 saatleri arası hizmet verir.
  • Telefon numarası +90 212 368 80 35
  • Faks numarası +90 212 231 94 93
  • E-posta [email protected]

Çekya Ankara Konsolosluğu;

  • Hafta içi günlerde 08.30-18.00, cumartesi günleri 10.00-14.00 saatleri arası hizmet verilir.
  • Telefon ve faks numarası +90 312 963 05 35
  • E-posta [email protected]

Çekya Konsolosluğu New York temsilciliği

Çekya Konsolosluğu Randevu

Çekya Konsolosluğu’nun Washington, Alaska, Georgia, Massachusetts, New York, Chicago, Missouri, California, Louisiana, Lake Oswego, Minnesota, San Juan, Jenkintown, Boulder, Honolulu, Montana, Florida, Pittsburgh, Salt Lake City, West’te de Büyükelçilik ve Konsolosluğu bulunur.

Çekya Konsolosluğu randevu saatine göre vize ve pasaport başvurusu yapılır ve randevu saatine tam zamanında gelinmeli; binaya giriş yaparken, kişilerin kendini tanıtıcı resmî kimlik belgelerini göstermeleri gerekir.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.