Bangladeş Vizesi

Bangladeş vize alma işlemlerinde umumi kullanıma açık pasaportu olan kişilerin vize başvurusunda bulunması zorunludur. Fakat hizmet pasaportu ile 180 günden az kalacak olan kişilerin ise süre sınırlamasına dikkat ederek vizesiz giriş adımını tamamlamasına izin verilmektedir. Başvuru adımlarını dilerseniz bireysel dilerseniz de aracı kurumlar ile sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bangladeş vize işlemlerinde salgın koşulları sebebi ile gecikmeler olabilir. Bu gecikmeleri de göz önünde bulundurarak vize başvurularının tamamlanması gerekir.

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?

Bangladeş vizesi nasıl kolay alınır; vize başvuru adımlarının tamamlanma süreci içerisinde kişilerin özellikle gönderdikleri evrakların doğruluğu ve başvuru formunda belirtilen bilgilerin güncel olması büyük önem arz etmektedir. Vize alım aşamasında sorun yaşanmaması için büyük çaba sarf eden aracı kurumlar bu konuda sürecin hızlanmasını sağlayacaktır. Vize başvuru adımlarında kalacağınız süreye göre başvuru yapacağınız vize tipi de değişim arz edecektir.

Bangladeş c vizesi kısa süreli kalacak olan kişiler için uygun vize türüdür. 90 günü aşmayacak olan ziyaretlerinizde bu vize türünü tercih edebilirsiniz. Bangladeş d vizesi ise 90 günden uzun kalacak olan kişiler için uygun olan vize türüdür. Vize başvuruları sırasında bir kişinin Bangladeş’ten size davetiye göndermesi daha hızlı şekilde vize alma adımının sonuçlanması için fırsat sunacaktır. Bangladeş davetiye ile vize alınması durumunda ülkede sizden kaynaklanan bir sorun olursa ve size ulaşılamazsa direkt olarak sizin ülkeye girişinizde referans olan kişi ile iletişim kurulacaktır. Bu kişi sizin ülkeye girişinizde kefiliniz olarak da tanımlanabilir. Herhangi bir tanıdık olmadan giriş yapılmasına göre vize alım adımını büyük oranda kolaylaştırmaktadır.

Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bangladeş vizesi evrak listesi kapsamında en başı başvuru formu çekmektedir. Başvuru formunun eksiksiz şekilde doldurulması gerekir. Bu formda eksik bir bilginin yer alması durumunda anında başvuru ret yanıtı alacaktır. Başvuru formuna biyometrik özelliklere sahip olan fotoğrafın da eklenmesi gerekir. Evrakların derlenmesinden iletilmesine kadar daha kısa bir süreçten istifade edebilmek için aracı kurumlardan yardım alabilirsiniz.

Bangladeş vizesi eksik evrak gibi bir sorun yaşamamak için uçak gidiş dönüş biletleri ve kalacak yere dair otel rezervasyonlarını eklemeyi unutmamalısınız. C vizesi evrakları ve D vizesi evrakları kapsamında her ikisinde de istenen seçeneklerin başında seyahat sigortası gelmektedir. Her iki vize türünde de en az 7 gün geçerliliği olan bir seyahat sigortasının da belgelenmesi gerekiri. Uçak gidiş dönüş biletlerinin eklenmesinin ana sebebi ise kişilerin mülteci olarak resmi prosedürlerin dışında ülkede ikamet etmesinin engellenmesidir. Vize evrakları nereye teslim edilir; konsolosluklar ve Bangladeş Vize Merkezleri evrakları teslim alan kurumlardandır. Bu evrakların içerisinde kesinlikle TC kimlik fotokopinizin de yer alması gerekir. Bangladeş’e gitmek isteyen Türk vatandaşları için sağlık bağlamında bazı hususlara dikkat etmesi gerekir. Bir resmi zorunluluk olmamak ile beraber tifo ve difteri gibi rahatsızlıkların aşılarının olunması seyahatin daha güvenli tamamlanmasını sağlayacaktır.

Bangladeş Vizesi Ne Kadar?

Bangladeş vizesi ücreti; ücret verileri kalacağınız süreye göre değişim arz etmektedir. Tek girişlik vize alacak olan kişilerin 58 Dolar ödemesi gerekir. Bangladeş vizesi 6 aylık ücreti ise 194 USD olarak belirlenmiştir. Bu ödemeleri yapmanızın sonrasında ödemenin alındığına dair size verilen makbuzu da muhafaza etmelisiniz. Dijital olarak da kayıtlar tutulsa da bu belgeleri muhafaza etmek kişilerin kendi sorumluluğundadır. Bangladeş vizesi çıkmazsa ücret iadesi prosedürü bulunmamaktadır. Başvurunuzu yapmanızın hemen sonrasında ret yanıtı alması durumunda size bir ödeme yapılmayacaktır. Bangladeş vize ücreti kredi kartı üzerinden de ödenebilmektedir. Ödemelerin hangi yöntem ile yapılması gerektiğine dair bir kısıtlama söz konusu değildir.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

D vizesi kaç günde çıkar; 14 günlük bir süre içerisinde vize başvurusunun sonucu tarafınıza iletilecektir. Bangladeş vizesi kaç günde çıkıyor; özel bir tarihte toplantı ya da organizasyona katılmanız gerekiyorsa tüm aksaklık ihtimallerini göz önünde bulundurarak vize başvurusunu tamamlamanız daha mantıklı olacaktır. Ayrıca bu süreç içerisinde aksaklık yaşama olasılığını rotadan kaldırmak isteyen kişilerin aracı kurumları tercih etmesi daha verimli olacaktır.

Bangladeş Vize Başvurusu

Bangladeş vize başvurusu adımlarını başvuru formunu doldurarak başlayabilirsiniz. Başvuru formlarının türleri vize birimlerine göre değişim göstermektedir. Konsolosluğun sayfası aracılığı ile hangi formu doldurmanız gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz. Formda bir eksiklik ya da gönderilen evraklarda bir sorun olduğu tespit edildiği anda vize başvurunuzun ret yanıtı ile karşılaşacağının da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Pandemi sebebi ile konsolosluk ve elçilik işlemlerinin büyük bir kısmının online şekilde sürdürüldüğünün de belirtilmesi gerekmektedir. Online şekilde sürdürülen bu işlemlerde vize başvuru adımlarının bir kısmı da kendini göstermektedir. Bizzat konsolosluğa gelmeden önce sizin işlem akışınızın online tamamlanıp tamamlanmadığına dair bilgi almanız gerekmektedir.

Vize Başvuru Sürecinin Püf Noktaları

Bangladeş vize başvurusu yapılırken kişilerin kalacakları süreye göre temelde 2 farklı vize türünden istifade etmelerine imkan verilmektedir. 90 günden fazla kalacak olan kişilerin D grubu, 90 günden az kalacak olan kişilerin ise C grubu vizeye başvurmaları gerekmektedir. Öğrenciler için hazırlanan öğrenci değişim programlarında da D vize türünün alınması daha mantıklı olacaktır. Okulların kendi aralarında yaptıkları anlaşmalar ve belirledikleri prosedürlere uygun olarak başvuru yapılması olumlu yanıt alma olasılığını da artırmaktadır. Öğrencilerin okul süreci için ayrı staj için ayrı başvuruda bulunması gerekir. Staj başvurusu aynı zamanda kısmi zamanlı çalışma olarak da adlandırılmaktadır.

Bangladeş vize başvurusu sırasında kişilerin çalışmak için vize almak istemeleri durumunda aktif olarak işe alındıkları şirketin referansının başvuru adımında sunulması çok önemlidir. Bu aşamada hem sigorta hem de maddi kaynak konusunda sizin adınıza endişe edilmeden gerekli olan onay verilebilir. Vize başvuru sürecinde aksaklık yaşanmaması için firmamızca tüm önlemler alınmıştır.

Başvuru Adımları Nasıl Takip Edilir?

Bangladeş vize başvurusu sonrasında sizin başvuru adımlarınızın takip edilmesi için bir referans kodu sunulacaktır. Bu referans kodu aracılığı ile başvuru değerlendirmenizin hangi safhada olduğuna dair bilgi alabilirsiniz. Başvuru aşamasında sorun meydana gelmemesi için dilerseniz firmamız ile iletişim kurabilirsiniz. Hem başvuru prosedürlerinin takip edilmesi hem de başvuru kurallarına göre takip adımlarının tamamlanmasında firmamız uzman kadrosu ile her zaman hizmetinizde olacaktır.

Bangladeş Oturum İzni Başvurusu

Bangladeş’te 6 aydan uzun süre ikamet edecek Türk vatandaşlarının, Bangladeş oturum iznine başvurması gerekir. Oturum izni; eğitim, mesleki ve evlilik gibi yaşama amaçlarına göre farklı şekillerde alınabilir. Bangladeş oturum izni başvurusu yapacak kişilerin sağlaması gereken şartlar ve hazırlanması gereken evraklar, konsolosluk tarafından açıklanır. Bangladeş uzun süreli oturum izni alınması için aile birleşimi, eğitim, mesleki yeterlilik gibi amaçların kanıtlanması gerekir.

Bangladeş Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Bangladeş, Türkiye’den vize isteyen ülkeler arasında yer alır. Seyahat edecek kişilerin vize sahibi olması gerektiği gibi oturum izni alacak kişilerde öncelikle vize başvurusunda bulunmalıdır. Ülkede 6 aydan uzun süre kalacaksanız oturum iznine başvurmanız gerekir. Oturum izni alma şartları ve gereken belgelerle ilgili detaylı bilgi almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Bangladeş oturma izni kaç günde çıkar; oturma izni başvurusu 10-15 gün içerisinde olumlu veya olumsuz şeklinde sonuçlanır. Bangladeş oturum izni kısa sürede açıklanan sayılı ülkelerden biridir.

Bangladeş Süresiz Oturum İzni Şartları

Yurtdışında uzun süre ikamet edecek kişilerin alabileceği oturum izinleri sınırlı süreleri kapsayacağı gibi süresiz oturum izinleri de verilmektedir. Yerleşim izni olarak adlandırılan süresiz oturum iznine başvuracak kişilerin birtakım şartları sağlaması gerekir. Bangladeş oturum izni aile birleşimi, çalışma amaçlı veya eğitim amaçlı alınabilir. Uzun süre ikamet edecek olan kişiler öncelikle vize sahibi olmalıdır. Kültürel uyum sağlanması, yabancı dil bilgisine sahip olmak, yaşama amacını kanıtlayan belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlamak başvuru şartları arasındadır. Bangladeş süresiz oturma izni şartları konsolosluk tarafından açıklanır ve geçici oturum izni alındıktan sonra süresiz oturum izni başvurusu yapılabilir. Aynı zamanda belirli sürelerde ülkede ikamet edilmesi ardından vatandaşlık başvurusunda bulunmak da mümkündür.

Bangladeş Oturum İzni Gerekli Evraklar

Bangladeş oturum izni belgeleri Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmalı, ülke içerisinde ise Bangladeş diline çevrilmelidir. Ülkede uzun süre yaşamak isteyen kişiler, aile bilgileri, adres bilgileri ve gelirlerini gösteren belgeleri sunmalıdır. Bangladeş oturum izni gerekli evraklar pasaport, fotoğraf, sponsor belgesi, sağlık sigortası gibi tüm ülkelerin oturum izni için istediği belgelerdir.

Bangladeş Vize Başvurusu Gerekli Evraklar

Bangladeş, bordo pasaportlu vatandaşlardan vize talep eden bir ülkedir. Bangladeş vize başvurusu gerekli evraklar ile ilgili hazırlıkların gerçekleştirilmesi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman personellerimiz tarafından vize başvurularınız ve vize onayının alınması için tüm çalışmalar gerçekleştirilecektir.

  • Çalışanların seyahati için, antetli kağıda yazılmış İngilizce vize başvuru dilekçesi istenecektir.
  • Çalışmakta olduğunuz kurumdan alınmış olan resmi şirket faaliyet belgesi talep edilir.
  • 2 adet biyometrik ve son 6 ayda çekilmiş fotoğraf istenir.
  • Bangladeş’e yapılacak olan seyahat için vize başvuru formu talep edilir.
  • İmza sirküleri alınmalıdır.
  • Vergi levhası ve çalışmayla ilgili güncel tarihli faaliyet bilgileri istenecektir.
  • Şirketinizle ilgili evrakların İngilizce dilinde oluşturulması gereklidir.
  • Ticari bir amaçla seyahat edecekseniz, Bangladeş’te yapılacak olan işe yönelik o kurum tarafından davetiye verilmelidir.

Kimler Bangladeş Vizesinden Muaf?

Bangladeş’e yapılacak olan seyahatlerde 3 aylık seyahat süresine bağlı bir prosedür söz konusudur. Bangladeş vize başvurusu gerekli evraklar için detaylıca finansal durum ve evlilik cüzdanı gibi evrakları hazırlaması gerekmeyen 3 grup bulunmaktadır. Gri pasaportlular, yeşil pasaportlular ve siyah pasaportlular tarafından Bangladeş bünyesinde 3 ay süreyle konaklanacak şekilde seyahat edilebilir.

Bordo Pasaportlular İçin Bangladeş Vize Gerekiyor Mu?

Bangladeş’e gitmek için bordo pasaportlular tarafından turistik veya ticari vize alınması zorunludur. Farklı kategorilerdeki vize türleri için özel olarak ekstra evrakların talep edilmesi söz konusudur. Bordo pasaportu bulunan vatandaşlarımız tarafından, gidecekleri ülkenin kurumlarından birinden davetiye alması, reddedilme ihtimalini düşürecektir.

Bangladeş Vize Başvuruları Ne Kadar Sürüyor?

Birçok ülkeye kıyasla Bangladeş’in vize başvurularına yanıt vermesiyle ilgili süreç 1 ay kadar sürebiliyor. Bazı durumlarda bu süre daha da uzayabiliyor. Vize başvurunuzu kurumumuz aracılığıyla yapmak için bizi arayabilir ve Bangladeş’e gitmek için gereken evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz. Başvurularınızı gerçekleştirmek için ofislerimizden herhangi birine gelmek zorunda kalmıyorsunuz. Size en yakın ofisimizin adresini veriyoruz ve evraklarınızı ofise gönderiyorsunuz. Eksikleri tamamladıktan ve resmi evrakların çıkmasını sağladıktan sonra ise başvurunuzu yapıyoruz.

Bangladeş Vize Başvurusu Formu

Bangladeş vizeniz için doldurmanız gereken ve vize işlemlerinde ilk sırada yer alan bu formda genel olarak kişisel bilgileriniz ve seyahat amacınız yer almaktadır. Başvuru işlemlerinizin eksiksiz olması adına mutlaka Bangladeş vize başvurusu formu doldurmalı ve bunu bazı hususlara dikkat ederek yapmalısınız.

Bangladeş Vize Başvurusu Formu Ücretsiz İndir

Bangladeş vize başvurusu formu ücretsiz indir seçeneği sayesinde bu formu ister internet ortamında doldurabilir isterseniz çıktısını alarak kendi el yazınız ile de doldurabilirsiniz. Ancak kendi el yazınız ile dolduracaksanız yazınızın okunaklı olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Bangladeş Vize Başvurusu Formu Nasıl Doldurulur?

Bangladeş Vize Başvurusu Formu nasıl doldurulur sorusu, bu ülkeden vize almak isteyen vatandaşların en sık araştırdığı konular arasında yer almaktadır. O yüzden aşağıdaki maddeler içerisinde Bangladeş Vize Başvurusu Formu için geçerli olan bazı şartlardan bahsedeceğiz.

  • Bu formu doldururken, formda yer alan her soruya açık ve net bir şekilde cevap verin.
  • Size sorulan seyahat amacınızı akıcı ve anlaşılır bir şekilde yanıtlarken aynı zamanda diğer evraklarda yer alan bilgiler ile forma eklediğiniz bilgilerin tutarlı olmasına özen gösterin.
  • Bu formu İngilizce olarak doldurulmak zorundadır. Farklı bir dil seçeneği, kabul edilmeyecek ve bu da başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır.
  • Formu indirdikten sonra kendiniz doldurmayı tercih ediyorsanız o zaman yazınızın anlaşılır ve okunaklı olması gerektiğini unutmayın.
  • Formu tükenmez kalem ile doldurun. ( mavi mürekkebe sahip tükenmez kalemler tercih edilebilir.)

Bangladeş Vize Başvurusu Formunu Nereden İndirmeliyim?

Bu formu, Konsoloslukların yetki verdiği başvuru merkezi internet sayfalarından ya da konsoloslukların internet sayfalarından indirebilirsiniz. Bunlar dışındaki sitelerden vize başvuru formu indirmenizi tavsiye etmiyoruz. Aksi takdirde olumsuz durumlar yaşayabilir ya da mağduriyete uğrayabilirsiniz.

Bangladeş Turistik Vize Veriyor mu?

Evet, Bangladeş turistik vize veren ülkeler arasında yer alıyor. Alacağınız bu vize çeşidi ile birlikte ülke sınırları içerisinde 30 gün kalma hakkınız vardır. 30 günün sonunda bu süreyi uzatabilirsiniz. Uzatma ile birlikte gelen ek süre de yine 30 günlük bir süreç olmaktadır.

Bangladeş Konsolosluğu

Bangladeş Konsolosluğu Washington DC’de bulunmakta aynı zamanda İstanbul ve Ankara temsilcilikleriyle de Bangladeşli vatandaşlara ve Bangladeş’e gitmek isteyen Türk vatandaşlarına konsolosluk hizmeti sunar.

Bangladeş’e seyahat edecek Türk vatandaşları yeşil pasaportgri pasaport ve siyah/kırmızı pasaport ile vize ve pasaport işlemleri için başvurabilir. Tüm vize ve pasaport başvuru işlemlerinizi doğru ve prosedüre uygun şekilde gerçekleştirilmesi için, konusunda eğitimli danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Bangladeş Konsolosluğu Ankara

Bangladeş Konsolosluğu Ankara temsilciliğinde seyahat izin belgesi, vize başvurusu, ilk kez NVR başvurusu, öğrenci ve turist vizesi, yeni MRP başvurusu işlemlerini gerçekleştirir.

Aynı zamanda Bangladeş ve Türkiye arasındaki ticari ve yatırım bilgileri hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz konsoloslukta, tüm vize, pasaport ve konsolosluk hizmetleri sunulur.

Bangladeş Konsolosluğu İstanbul

Bangladeş Konsolosluğu İstanbul temsilciliği hafta içi her gün işlemlerini sürdürür ve cumartesi ve pazar günleri kapalıdır. Türkiye ve Bangladeş ulusal bayramlarında hizmet vermeyen konsoloslukta tüm vize, pasaport ve diğer konsolosluk hizmetlerini alabilirsiniz.

Bangladeş Konsolosluğu İletişim

Bangladeş’e seyahat etmek için vize ve pasaport işlemlerini gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşları Bangladeş Konsolosluğu iletişim bilgilerini kullanarak, detaylı bilgi alabilir ve başvuru randevularını alabilir.

Bangladeş Konsolosluğu Ankara temsilciliği;

  • Pazartesi-cuma günleri arasında 10.00-12.00 saatlerinde hizmet verir.
  • Pazartesi-cuma günleri arasında 14.00-17 saatlerinde evrak teslimi yapılabilir.
  • Vize ve pasaport başvuruları pazartesi-cuma günleri arasında 10.00-12.00 saatlerinde yapılır.
  • Pasaport teslimleri pazartesi-cuma günleri arası 16.00-17.00 saatlerinde yapılır.
  • İletişim telefonu +90 312 495 27 19 +90 312 495 27 20
  • E-posta iletişim adresi [email protected] / [email protected]

Bangladeş Konsolosluğu İstanbul temsilciliği;

  • Pazartesi-cuma günlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında hizmetler sunulur.
  • Başvuru kabul saatleri 14.00-17.00 saatleri arasındadır.
  • Vize belge ve pasaport alınması 10.00-12.00 saatlerinde gerçekleştirilir.
  • Onaylı pasaport teslimi 16.00-17.00 saatlerinde yapılır.
  • İletişim numarası +90 216 318 42 30 / +90 312 318 42 31
  • Faks numarası +90 216 318 42 32
  • E-posta adresi [email protected] / [email protected]
  • Web adresi http://www.bangladootistanbul.org.tr

Bangladeş Washington Büyükelçiliği:

  • Telefon numarası +1 202 244 01 83
  • Faks numarası +1 202 244 27 71 / +1 202 244 78 30
  • E-posta adresi [email protected]
  • Web adresi bdembassyusa.org

Bangladeş’in aynı zamanda Kaliforniya, Louisiana, New York’ta da temsilcilikleri bulunur. Konsolosluk binasına giriş yapılırken, başvuru sahiplerinin, kendilerini tanımlayan resmî kimlik kartının bulundurulması ve gösterilmesi zorunludur.

Bangladeş Konsolosluğu Randevu

Bangladeş Konsolosluğu vize, pasaport ve diğer konsolosluk hizmetlerinin alındığı kurumdur. Hafta içi belli saatlerde hizmet veren konsoloslukta Bangladeş Konsolosluğu randevu saatleri içinde; vize başvuruları yapılır, evrak teslimi yapılabilir ve başvuruların onay belgeleri teslim alınır.

 

Bir cevap bırakın

© Copyright 2020 - 2022 Tüm hakları SchengenVize.com'a aittir.